Hae
VillaNanna

Farkuista pöytätabletit ja verhosta servetit

Farkuista pöytätabletit ja verhosta servetit

Farkku on meikäläisen lempimateriaali, siitä voi tehdä ihan mitä tahansa. Tällä kertaa tein farkuista pöytätabletit ja verhosta servetit. Nyt maistuu jokirapupiirakka hyvälle. Minulle on muutama asia todella tärkeä kun tullaan pöytään, joko kahdestaan miehen kanssa tai lasten kanssa. Ensimmäinen asia on se, että katetaan pöytä nätisti, samaa paria astioita ei tarvita, mutta kunhan on kivasti katettu ja ruoka tarjoillaan tarjoiluastioista, ei kattiloista (jos ei kattila ole juurikin harkittu pöytään). Siksi teen ja ostan kirpparilta erilaisia juuri kattaukseen tarkoitettuja juttuja.

Olen pitkään etsinyt kaikkea punaista ja nyt onneksi on yhtä jos toista löytynyt ja enempääastioita ei tarvitse enää hankkia, tosin kerään ilmaisosastolta noita pikkuruisia kaffekuppeja, joten niitä varmasti tulee vielä lisää, kunhan joskus taas sinne kirpparille pääsee. Mutta nyt on hyvä keskittyä kotona ompeluun ja lasten kanssa askarteluun.

Farkuista pöytätabletit ja verhosta servetit Farkuista pöytätabletit ja verhosta servetitFarkuista pöytätabletit ja verhosta servetit

Farkuista pöytätabletit ja verhosta servetit

Farkuista on aika helppo tehdä pöytätabletit, niistä tulee todella tukevat ja ne kestää pesua hyvin. Kannattaa valita paksu ja ei joustava farkku tähän projektiin. Myös mahdollisimman isot farkut, jotta materiaalia on enemmän käyttää.

Tarvikkeet:

 • Farkkuja
 • vanha ohut verho
 • mittanauha
 • purkuri
 • omeplukone

Tee näin:

 • Avaa farkut auki sisäsaumoista ja suoristalahkeet.
 • Mittaa ja leikkaa farkkujen lahkeista 49x33cm palaset.
 • purkaa farkkujen taskut ja myös vyölenkit.
 • Käännä tablettien reunat 0,5cm kertaa ja vielä uudelleen 1cm verran. Ompele päärme kiinni.
 • Ompele tasku tabletin oikealle reunalle ja taskun yläpuolelle vyölenkki.
 • Leikkaa verhosta 35x35cm pala ja päärmää hyvin kapeasti reunat.

Kattauksessa on pöytäliina ja lähes kaikki astiat Kierrätyskeskuksesta löytyneitä juttuja. Juomalasit sekä jälkiruokaastiat ja aterimet ovat minun perintöä. Näin kivasti voi kattaa, vaikka samaa sarjaa ei pöytään laittaisikaan. Itse ainakin pidän hiukan boheemista ilmeestä kattauksessakin.

Farkuista pöytätabletit ja verhosta servetit

Jokirapupiirakka

Jokirapupiirakka sopii näiden pöytätablettien tarjoiluun oikein hyvin. Sininen ja punainen kohtaa todella kauniisti ja piirakka näyttää heti aivan toiselle, kun pöytä on katettu kivasti. Ruoka maistuukin paljon herkullisemmalle. Minulla kattaus liittyy myös hyvinvointiin, kaunis kattaus tuo hyvän fiiliksen ja olon. On kuin olisi jossakin ravintolassa, vaikka olisi ihan kahdestaan.

Pohja:
 • 100g margariinia
 • 2dl vehnäjauhoja
 • 1/2tl leivinjauhetta
 • 1/2tl suolaa
 • 3rkl kylmää vettä.

Sekoita pohjaa varten margariini, jauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti sekaisin. Taputtele taikina piirasvuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Pane vuoka jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytteen.

 
Täyte:
 • 200g jokiravunpyrstöjä
 • purjoa
 • kaksi munaa
 • 1dl ranskankermaa
 • sitruunapippuria, suolaa, tuoretta tilliä
Valuta jokiravunpyrstöt, levitä pohjalle. Silppua purjo ja paista pienessä tilkassa oliiviöljyä. levitä jokiravunpyrtöjen päälle.
Riko munien rakenne rikki, sekoita ranskankerma joukkoon, lisää mausteet ja silputtu tilli. Kaada katkarapu-purjo täytteen päälle.
 Kypsennä piirasta 200-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 35min.
Farkuista pöytätabletit ja verhosta servetit
Aurinkoista alkanutta viikkoa!
Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

6 kommenttia

 1. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Rennon harkittu boheemityyli miellyttää minunkin silmääni kattauksessa. Nyt tulee syötyä poikkeuksellisen paljon koko perheen kesken (vähintään kaksi kertaa päivässä) Kiva on panostaa kattaukseenkin.

  • villananna kirjoitti:

   Joo, mä tykkään juuri tuosta boheemista ilmeestä myös kattauksessa.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Onpa hauskat nuo farkkutabletit! 🙂

 3. Mari kirjoitti:

  Hauska idea nuo tabletit! Ja piirakka näyttää niin herkulta :).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *