Hae
VillaNanna

Krakovan rento keveys

Krakovan rento keveys

Krakovan rento keveys valtaa mielen ja saavutan kevyen flow -tilan. Meidän tämän kertainen reissu keskittyi pääasiassa nautintoihin, vaikka kävimme muutamissa kohteissa, niin tärkeintä oli tosiaan lötköttely ja syöminen. Rantaihmisille tiedoksi, että Krakovasta löytyy myös uimarantoja, vaikka ei ihan merta vieressä olekkaan.

Krakovan rento keveys

Pakkasin mukaan myös uikkarit, ihan siitä yksinkertaisesta syystä, että meillä oli ajatuksena lämpimänä päivänä mennä rantailemaan, mutta kun sellaiset päivät tuli, niin meillä olikin jo sitten muuta ohjelmaa, eikä illemmalla enää jaksettu lähteä ihmettelemään rantaelämää. Mutta se ei lopulta edes haitannut, vesielämää saatiin kokea siitä huolimatta, tosin hiukan eri tavoin mitä suunniteltiin. Meillä oli siis varattuna viiden tunnin risteily, jonka aikana oltaisiin tutustuttu yhteen luostariin. Sinä päivänä voin niin huonosti, että homma peruuttiin mutta toisena päivänä hyppäsimme tunnin risteilylle. Tämä yritys ei ole sama, jonka laivalla olimme aikeissa mennä pitkälle risteilylle.

Linkki yrityksen sivulle.

Kyseessä on siis jokilaiva ravintola, jolla on myös risteilyjä Vistula joella. Oli kiva viettää hetki aikaa vedessä ja ihmetellä nähtävyyksiä. Ennen risteilyä oli kiva istua odottelemassa virvokkeiden kera jokilaivassa ja katsella miten ihmiset käveli laivan ohi. Risteilyn jälkeen lähdimme jatkamaan kävelyä pitkin rantabulevardia ohi Wawel linnan. Ihmiset olivat kerääntyneet kauniina kesäpäivänä rannalle piknikille ja monen monta jokilaivaa tarjosi erilaisia menyitä sekä risteilyjä. Oli ihanaa vain kävellä ja ihmetellä maailmaa.

Krakovan rento keveys Krakovan rento keveys

Tivolin huumaa

Krakovassa Vistulajoen rannalla on pienen pieni tovoli, joka on kovassa käytössä, tivolin ympärillä on monta rantaravintolaa, joihin meidän oli tarkoitus mennä istuskelemaan illalla, mutta lopulta ei sitten pitkän päivän jälkeen oikein jaksettu. Joten illan hämärtyessä, lähdimme pienelle kävelylle ihmettelemään tivolia, jonka näimme niin moneen kertaan. Maailmanpyörään me tietenkin itsemme änkesimme, mutta muut laitteet jäivätkin sitten testaamatta. En ole mikään laiteihminen. Oli kiva katsella lasten ja nuorten ilakointia. Lopulta me vanhukset lähdimme väsyneinä tallustelemaan kohti hotellia.

Kävellessä katselimme jokihotellia, jota jo risteilyllä olimme ihmetelleet ja totesimme, että ensi kerralla pitääkin varata siitä ehkä huone. On sen verran hyvässä paikassa kyseinen paikka. Kalastajat täyttivät vähitellen jokirannan ja ihmisiä käveli koko ajan enemmän kohti tivolia ja rantaravintoloita. Siltaa ylittäessämme näimme ison hämähäkin rakentamassa verkkoaan. Tulin tietoiseksi siitä, että kohta tämä rento keveys päättyy ja on tultava koti Suomeen. Päivät vilisi ohi silmissä ja rintaa puristi kovasti. Tähän haluan jäädä. Krakova on punonut minut seittiinsä, eikä minulla ole mitään haluja irrottautua siitä.

Krakovan rento keveys Krakovan rento keveys

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Krakovan ruokakulttuurin sykkeessä

Kuusi päivää, neljä museota

Hotel Rubinstein ja Suomalainen sauna

Kuvia Krakovasta

10 kommenttia

  1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti:

    Hauskaa, miten suuri ero näkyykin verrattuna pääsiäisenä olleisiin maisemiin. Ei olisi tuohon aikaan tullut mieleenkään myöskään mennä uimaan, sen verran viileää oli. Jokilaivat loistivat poissaolollaan. Hyvä syy pyrkiä reissaamaan Krakovassakin vuoden eri aikoina.

    • villananna kirjoitti:

      Kyllä, myös joulun aika Krakovassa on näkemisen arvoinen, vaikka ei olisi kristitty. Kesä on kyllä upeaa aikaa tuolla <3 On jo ikävä sinne…

  2. Nadine G kirjoitti:

    Krakova on mainio kohde. Vaikka turistejakin voi olla riittämiin, tunnelma kaupungissa on aika rento ja mukava. Se on myös tosi kaunis paikka.

    • villananna kirjoitti:

      Ja suomalaiset on alkaneet löytää Krakovan, heitä tuli vastaan joka puolella. Ennen ei ole ollut näin. Joskus joku suomalainen on tullut noilla kulmin vastaan…

  3. Mare kirjoitti:

    Kerran olen käynyt ja ihan tutun näköisiä paikkoja. Pitäisi varmaan päästä joku kerta uudelleen.

  4. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

    Krakova on minullekin todella mieluisa kaupunki, kaunista, monipuolista ja mielenkiintoista. 🤩

  5. Petra kirjoitti:

    Jäin katsomaan tuota 8. kuvaa, että vieläkö se kuumailmapallo näkyy siellä jossain 😀 Ihanaa että loma oli ainakin rentoutumisen kannalta onnistunut! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *