Hae
VillaNanna

Vanhoista tekstiileistä yöpuku

Vanhoista tekstiileistä yöpuku

Ompele vanhoista tekstiileistä yöpuku. Suomessa on pitkään ollut helleaalto ja onneksi tuossa saatiin myös vähän vettä niskaan. Se olikin paras päivä hengailla kotona yöpukupäällä ja hoitaa pihaa ja ommella. Ompelu oli se kaikkein tärkein homma ja vilpoisena päivänä homma sujuu hienosti.

Vanhoista tekstiileistä yöpuku

Valitsin projektiini pöytäliinan, pitsiverhon palasen ja lakanan. Ensin oli ajatuksena käyttää paljon muitakin tekstiilejä, mutta lopulta päädyin näihin kolmeen. Kaavaksi valikoitui lempikaavani Burda 5/13. Eli jälleen samanlainen mekko kuin tähänkin asti. Mutta tällä kertaa yöpuku. Yöpukuun lisäilin myös erilaisia pitsejä, joita olen hamstrannut kierrätyskeskuksesta vinot pinot. Tosin pitsipino alkaa olla aika pieni, kun käytän pitsiä nyt niin moniin asioihin muutoinkin.

Itse rakastan tämän tyylisiä yöpukuja, tyyli on kaikille tuttu…Rönsyilevä, romanttinen ja boheemi. Tähän yöpukuun on ihana kääriytyä ja nauttia olostaan vaikka koko päivän. Näin myös tein kun sade ropisi ikkunoiden takana. Saappaat jalkaan ja pihalle. Saappaat ovat hankittu Kontista, Tammiston Kontista. Sopii hyvin yöpukuni kanssa.

Miksi nukun yöpuku päällä

Useasti kun esittelen yöpukujani, minulle sanotaan ettei kukaan enää käytä yöpukuja, ei saa nukkua vapaasti yms. Meillä kaikilla on kuitenkin omat ajatukset siitä miten haluaa siellä sängyssä olla. Meillä myös nukkuu koirat vieressä ja välillä lapsetkin kömpii siskonpetiin, joten mielelläni nukun yöpuku päällä. Toinen syy on se, että minulla on aina kylmä. Nyt kun oli 32 astetta lämmintä, niin oli hyvä fiilis mutta nyt kun lämpötilat on laskeneet, niin vilu on jälleen iskeytynyt vasten kasvoja. Yötkin ovat aika viileitä olleet koko kesän. Olemme siis erilaisia tässäkin suhteessa ja hyvä niin.

Käytätkö sinä yöpukua yöllä?

Toinen asia miksi nukun yöpuku päällä on se, että tykkään pukeutumisesta, myös yöllä. Alastomuus on toki minulle luonnollinen asia, eikä alastomana oleminen aiheuta minulle mitään erityistä, mutta koska tykkään laittaa kivan yökkärin päälleni, niin sen vuoksi minulla niitä kaikkia on. Yöpukuun in ihana kääriytyä, kun on käynyt illalla suihkussa ja puhtaana pukee sen ihanan yökkärin päälleen, hautautuu sänkyyn ja laittaa vaikka leffan hetkeksi pyörimään.  Pidän siitä, ettei minun tarvitse alkaa pukea mitään päälleni kiireessä, jos on tarve juosta vaikka ulos laittamaan sateen vuoksi paviljonki kiinni ja siirtämään patjat sisälle. Tärkeintä on, että itse viihtyy.

Aurinkoista viikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Lakanasta yöpuku, sunnuntain kimallusta

Pikku naisia inspiroi

Lakanasta menneen ajan yöpuku

8 kommenttia

 1. Jasmin kirjoitti:

  En käytä erillistä yöpukua mutta usein nukun kangas shortseilla ja t-paidalla, toki nyt näillä helteillä ei oo nekään enää päässyt päälleni kun tulee niin ahdistavan kuuma…

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tuossa yöpuvussa tulee varmasti oikein hyvät unet 🙂

 3. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  ihanan maalaisromanttinen yöpaita! <3

 4. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Mainio idea! Romanttinen yöpaita <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *