Hae
VillaNanna

Pojan neuleesta slipoveri

Pojan neuleesta slipoveri

Niin tuttu juttu kuin pojan neuleesta slipoveri. Näitä on tullut tehtyä monen monta ja ohjeitakin on tullut jaettua ainakin yhtä monta. Tämä on yksi helpoimpia tuunauksia, joita tulee tehtyä. Ja tämä toimii hyvin myös kesäisenä hiukan viileämpänä päivänä. Neule on alunperin ollut vanhemmalla pojallani, siirtynyt häneltä sitten nuoremmalle ja nyt minulle.

Pojan neuleesta slipoveri

Ihan kaikesta en aina tee jotakin, Jotkin poikien vaatteista jää minulle, osa lähtee niille, jotka niitä tarvitsee. Mutta osa on tosiaan sellaisia, joista teen uutta. Yleensä ne rikkinäiset, joita ei voi oikein laittaa jakoon muuttaa muotoaan joksikin uudeksi. Aina ei kuitenkaan tarvitse tehdä suuren suuria muutoksia, kun riittää se pienempikin muutos. Tätä matraa jaksan kirjoittaa tänne uudelleen ja uudelleen…Joko kyllästyttää?

Rikkinäiset vaatteet uudeksi

Tämän sliparin aloitin aika yksinkertaisesti:

  • Avaa sivusaumat kokonaan hihansuihin asti
  • Leikkaa hihat pois
  • Leikkaa hihoista huolittelukaitaleet uusiin kädenteihin
  • Suurenna hiukan kädenteitä
  • Ompele huolittelukaitale kädenteille
  • Ompele sivusaumat kiinni

Näin yksinkertaisuudessaan. Toki voi monella muullakin tavalla toteuttaa tämän homman, mutta itse teen näin. Koen sen olevan itselleni helpompaa kun ei tarvitse alkaa laskeskella huolittelukaitaleen pituutta. Sen kuin ompelee vain ja venyttää hiukan, ettei huolittelukaitale ala lerpattamaan. Tämän voi siis tehdä myös niin, että mittaa kädentien pituuden ja laskee siitä huolittalukaitaleen pituuden. Eli kaitale on lyhyempi mitä kädentie ja sen jälkeen ompelee kaitaleen kiinni.

Kierrätysasu kesäiltaan

Asu muodostui siis slipoverin ympärille. Koska madalsin kädenteitä hyvin vähän, ihan siitä syystä, että voin käyttää liiviä toppinakin niin nyt ei ole liian isot kädentiet sitten. Jalkaan valitsin Jätkäsaaren Label second hand liikkeestä ostamani housut ja kengiksi valikoitui D.R Martensit. Martensit olen hankkinut uutena korona vuonna, tarvitsin jotkin kestävät ja hyvät sandaalit kävelyyn ja nämä toimii siinä hommassa tosi hyvin. Tosin nämä alkaa olla jo aivan loppuun käytetyt.

Näin kuitenkin sain pojan paidan sopimaan omaan rentoon tyyliini hyvin helposti. Näin koitan aina hyödyntää meidän omat vaatteet aina. On hyvin harvoin sellainen tilanne, että annan pois vaatteita. Tuunaan aina jostakin jotakin. Joskus suuremmin, joskus taas pienemmin. Riippuu siis ihan tarpeesta sekä vaatteiden tilasta. Joskus niistä tehdään pelkkiä rättejä.

Pojan neuleesta slipoveri

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

6 kommenttia

  1. Heidi Salokanga/ Kaavoihin kangistumatta -blogi kirjoitti:

    Onpa hieno idea! Ja neule on materiaalina vielä sellainen, että usein istuu myös rintavankin päälle ilman ylimääräisiä laskoksia ns. rintaryppyjä.

  2. Petra - Sängyn alla kirjoitti:

    Huokaisen taas ihastuksesta. Tartutat tuunaus- ja kokeiluintoa! 😀 Ihailen tätä sun kierrätystaitoa ja elämäntapaa! Meillä lasten vaatteet lähtee kiertoon aina pienemmälle käyttäjälle, mutta olishan joistain lempparista hauska osata tuunata jotain ihan muutakin ja mun oma vaatekaappini kaipaisi myös uudistusta – se huutaa tyhjyyttä. Kirppiskassissa olisi mitä tuunata, kun pelkään, ettei niistä kirpparilla mitään saisi. Ovat siis ihan ehjiä ja siistejä, kierrossa meille kulkeutuneita – ei yhtään mun tyylisiä joista en itse maksaisi niin vaikea ajatella että joku muu maksaisi…

    • villananna kirjoitti:

      Yleensä nämä vaatteet käytetään ihan loppuun, ettei ole enää mitään myytävää. Sitten otetaan kaikki mahdollinen irti ja loput räteiksi.

  3. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

    Tämä on kyllä upea! Jos yhtään olisin slipoverien ystävä, niin varmaan nappaisin jonkun siippani vähemmän käytetyistä neuleista ja kokeilisin sen tuunaamista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *