Hae
VillaNanna

Seitilaatikko

Muuttamisessa on monta hyvää puolta. Yksi puoli on se, että saa siivottua ja kunnolla. Tavaraa menee kierrätykseen sekä roskat saa roskiin. Tulee kovin kevyt olo silloin. Toinen hieno juttu on se, että alkaa tyhjentää järjestelmällisesti ruokakaappeja sekä pakastinta. Homma jota pitäisi tehdä useamminkin mutta jostain syystä se ei vain ole ikinä onnistunut. Mutta nyt on aika saada kaapit oikeasti tyhjiksi.

Tykkään siitä kun voin kaivautua ruokakaappiin ja kaivella sieltä esiin erilaisia tarvikkeita ja alkaa väsäillä mitä kummallisempia asioita, aina ne eivät kummallisia ole mutta useinmiten. Tällä kertaa kuitenkin sain kokattua jotain tosi tavallista. Seitilaatikko muodostui näistä aineksista ja hyvin maistui kaikille.
Meillä on tapana säästää kaikki mitä yli jää. Esimerkiksi joskus välillä sattuu niin, että tulee tehtyä pikkuisen liikaa muusin maustemaitoa, joten loppu menee pakkaseen, sitä voi käyttää moneen asiaan myöhemmin. Olikin kiva pitkästä aikaa tehdä näin hyvät löydöt kaapista. Välillä tulee hyvä mieli pelkästään siitä, että raaka-aineet ovat niin kivat ja värikkäät. Kuten nyt sipulin varret ja paprika.
Koska olen mikä olen, niin säästin perunankuoret myöhemmäksi ja maustoin ne suolalla ja laitoin seitilaatikon jälkeen uuniin ja sain meille herkulliset sipsit jälkkäriksi. Ohje sipseihin löytyy täältä.

Meillä seiti on sellaista ruokaa, seitä on aina kaapissa. Sellaista vararuokaa, toki ostetaan sitä myös ihan tarkoituksellakin, jos leivitetään kalaa yms. Seiti on lopultaan aika hyvä kala myös. Seitistä saa tehtyä vaikka millaisia ruokia halutessaan, maustamisen kanssa pitää olla aika varovainen, sillä seiti imee maut itsensä aika helposti. Me olemme tehneet erilaisia laatikoita, kiusauksia, pastakastiketta, leivitettyjä kaloja, keittoa, puhvejä, ihan mitä ikinä keksii.

Mukavaa päivää kaikille!
-Melissa-

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *