Hae
VillaNanna

Roskasta käyttöesine

Roskasta käyttöesine

Mikään ei ole niin mielenkiintoista kuin se, että miten saadaan roskasta käyttöesine. Sellainen, jota voidaan käyttää uudelleen ja uudelleen. Vieraat saa ihmettelemään asiaa ja itselle tulee jotenkin pörheä, rinta rottingilla olo kun selittää mistä tuollainen esine on valmistettu. Myös itsestä on kiva nähdä mitä tuosta roskasta saa, miten sen hyödyntää omassa arjessaan. Minulle se on useasti lähinnä tekstiilijätteen hyödyntäminen muuhun, kuten nenäliinoiksi tai pesulapuiksi.

Välillä haluan tosin nähdä mitä muuta voi ympärillä olevasta roskasta tehdä ja tämä on sitten juuri sellainen kokeilu, kokeilu, joka on meidän arjessa paljon. Tämä on myös sellainen postaus, jonka lukijat ovat halunneet vanhasta blogista tänne.

Roskasta käyttöesine

WC-paperihylsy on sellainen asia, mikä menee aina roskiin, useimmiten myös pahvit mutta näistä voi myös askarrella vaikka ja mitä. Erilaisia ideoita löytyy Pinterestistä sekä askarteluvinkkilehtisistä. Tämä minun postaus näki päivänvalon torstaina 9.6.2016 ja siitä tuli heti yksi minun suosikki askartelu siihen mennessä.

Tarvikkeet:

 • Farkkujen leikkuujätettä (isompia palasia)
 • Verhon leikkuujätettä (isommat palaset)
 • Narua
 • Pahvia
 • 2x wc-paperihylsyjä
 • Paperiliimaa
 • Kuumaliimaa
 • Sivellin
 • Kuumaliimapuikkoja

Roskasta käyttöesine

Tee näin:

 1. Leikkaa niin monta ympyrää pahvista kuin haluat tehdä alusia. Minulla oli sabloonana jälkiruokakulho, jonka suuaukko oli isompi kuin meidän lasit ja mukit. Näin sain helposti ja nopeasti piirrettyä ja leikattua aluset oikeaan malliin. Farkusta leikkelin saman kokoiset palat pahviympyrää apuna käyttäen.
  Vessapaperihylsystä leikkasin 3 cm leveydeltä servetinpidikkeet.
 2. Levitä erikeepperiä pahvin toiselle puolen ja levitä tasaiseksi siveltimen avulla. Muista pestä sivellin käytön jälkeen hyvin kuumalla vedellä niin liima lähtee pois.
  Anna kuivua alustojen hyvin.
 3. Liimaa kuumaliimalla narua spiraalina koko alustan matkalle.
 4. Liimaa kuumaliimalla narua vessaparihylsyn ympäri mahdollisimman tiiviisti. Voit halutessasi liimata narua kaksi kerrosta.

Servetit leikkasin verhoista tai muusta leikkuujätteestä, koko 35x35cm, reunat ompelin saumurin rullapäärmeellä. Reunat voi toki halutessaan päärmätä kapeasti, mutta omaan boheemiin ilmeeseen se ei tällä kertaa sopinut.

Minulle pöydän kattaminen arkenakin on todella tärkeä juttu. Se tekee arjesta hiukan juhlavamman ja silmät tarvitsee myös ruokaa, ei vain vatsa. Tai sitä mieltä itse olen asiasta. Useasti saan kyllä kuulla eri ryhmissä Facessa siitä, että ei haluta kattaa koska se on tuhanpäiväistä ja joutuu niin paljon tiskaamaan, liikaa työtä. Olisi muutoin kivaa, mutta ei jaksa yms. Itse en osaa ajatella miten paljon tästä milloinkin tulee lisätyötä kun kattaa ja nauttii kokonaisuudesta. On ihana katsella omaa kädenjälkeään, upeita kirppislöytöjä ja vieraille kertoa jokaisen asian historiikki. Näin ruokailusta tulee minulle kokonaisuus, tarina, joka kerrotaan kaikille. Ruokaillaan siis joka solulla, se antaa niin paljon.

Katatko sinä pöydän joka päivä?

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Servettipidikkeet farkkujen jämistä

Farkuista pöytätabletit ja verhosta servetit

Jouluaaton kattaus

8 kommenttia

 1. Satu - Tsajut kirjoitti:

  Hauska idea. Ihailen miten sinulla tuntuu olevan loppumaton varasto erilaisia ideoita ?

 2. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Hävettää, miten vähän tulee katettua ja nähtyä vaivaa kauniin kattauksen eteen. Olisi pieni vaiva, mutta iso ilo. Itse nautin suuresti kauniista kattauksesta. Nyt olemme äitini luona ja on ihana nähdä, miten hän panostaa kattaukseen.

  • villananna kirjoitti:

   Itse en osaa enää olla niin, ettei pöytää olisi katettu. Siihen on tullut rutiini ja kun kaikki tekee yhdessä, niin työmäärä on aika vähäinen muutoinkin.

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Näin kuvat näistä instassa ja pohdin kuinka ne oli tehty – todella kauniita 🙂

 4. Nina kirjoitti:

  Onpas kiva ja ekologinen tapa! Meillä katan pöydän aina päivälliselle, joskus paremmin ja joskus en ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *