Hot Pot -Ruokakulttuuria Helsingissä
Hot pot on kiinalainen tapa valmistaa ruoka itse suoraan pöydässä. Pöydässä porisee liemi, jonne laitetaan lihaa, kasviksia, kalaa ja vieressä on erilaisia maustedippejä, joihin dippaillaan ruoka myös. Aikanaan kun mieheni oli Kiinassa töissä, pääsi hän nauttimaan tästä tavasta syödä siellä ja onkin monet vuodet puhunut siitä, että haluaisi syödä näin täällä Suomessakin ja nyt se onnistui.
Hot Pot -Ruokakulttuuria Helsingissä
Miten hot pottia syödään?
- Valitse kaksi tai neljä lientä
- Tee maustedipit ( Ohjeet eri mausteseoksiin on esillä, voi tehdä myös oman sekoituksensa)
- Valitse ruoan osat (kasvis, merenelävät, liha, nuudeli)
- Laita liemeen valmistumaan ensin ne, jotka kypsyvät hitaasti ja lopuksi ne mitkä kypsyy nopeasti.
- Nauti rauhassa, ei ole kiire minnekään.
Hot pottia voi valmistaa myös kotona, reseptejä vaikuttaa olevan paljon. Me ei olla vielä kokeiltu sellaista kotona mutta ehkä jossakin vaiheessa näin tehdään. On meinaan kivaa viettää perheaikaa noin tekemällä yhdessä ja kiireettömästi. Meilläkin kesti ruokailu todella pitkään, pidettiin taukoja ja taas syötiin hiukkasen.
Triplapäivän kohokohta
Koska pari viikkoa sitten olimme vielä aika pahasti jet langin kourissa, niin päätimme lähteä viettämään aikaa Triplaan ja varasimme pöydän Brokadista, joka on Pasilan aseman kerroksessa 4,5. Ja tietenkin ajatuksena tutustua hot potin maailmaan. Mieheni pyysi ensin tutustumaan ohjevideoihin, jotka löytyy ravintolan sivuilta. Lopulta homma oli aika helppo ja helpottuu sitä mukaan miten monta kertaa on käynyt syömässä hot pottia. Itse tykästyin eniten juuri kasviksiin sekä mereneläviin.
Tykästyin kyseiseen ravintolaan, se oli oikein simppeli paikka ja yllättävän rauhallinen, vaikka alapuolella kohisikin ihmisiä joka puolella. Ravintola on siis aivan juna-aseman yläpuolella ja ihmisvilinän kyllä näkee ikkunoista kun katsoo alas. Mutta se ei kyllä haitannut ja äänet ei kuuluneet ylös, joten rauhassa sai olla. Muutoinkin ravintolassa oli rauhallinen tunnelma, vaikka täynnä olikin. Ruuasta pitää myös mainita se, että liemet oli valmistettu hyvin, ei mitenkään suomalaiseen makuun sopivaksi. Itse toki sai valita liemen voimakkuuden, mutta se oli sitten oikeasti mausteista. Joten varovaisuutta kun valitsee voimakkuutta. Meillä oli mieto tulisuus chililiemessä ja se oli aikas tulinen siitä huolimatta.
Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!
Seuraa minua:
Aika erikoinen konsepti! Se olisi aika hauskaa kokeilla joskus.
Suosittelen.
Olen tästä kuullut mutten koskaan testannut, vaikuttaa mielenkiintoiselta. 🙂
Suosittelen testaamaan.
Tätä täytyy joskus kyllä päästä testaamaan. Japanissa olen konseptiin tutustunut ja muutaman kertaan vastaavaa (shabu-shabu) ja tykästynyt todella.
Kannattaa ja näitä paikkoja on muitakin kuin vain tämä. Itse tykkään tosin tästä.
Kiva konsepti. En ole käynyt kokemassa, mutta kuulostaa mielenkiintoiselta. Jollakin Triplan reissulla voisi kokeillakin. Kiitos vinkistä ja ”toimintaohjeista”.
Ei muuta kuin Triplaan 🙂
On kyllä mainiota, että eri kansainväliset keittiöt yleistyvät Suomessakin. Tuossa pandemian aikana huomasin, että pystyn kyllä olemaan reissaamatta, mutta erityisesti aasialaisia makuja on kova ikävä. Kirjoittelinkin hiljattain blogiin tikka masala -reseptiä kun kokkasimme sitä kotona eksotiikan nälkään. Jostakin syystä täällä Serbiassa ei tykätä tulisista ja mausteisista ruuista ja itse taas kaipaan just niitä.
Olen samaa mieltä ja Helsingissä näitä eri keittiöiden herkkuja saa ja paljon erilaista.
meidänkin on pitänyt mennä tuonne
Tää on kyllä kiva paikka, suosittelen.
Hot Pot ei olekaan itselle tuttua, joten voisi Triplassa käydä kokeilemassa tätä. Vaikuttaa mielenkiintoiselta!
-kohteenamaailma.fi
Suosittelen. Oli kyllä kiva kokemus, tähän mennessä vain mieheni kertomana olen kuullut tästä.