Hae
VillaNanna

Kun elämä muuttuu

Kun elämä muuttuu

Kun elämä muuttuu kertaheitolla ja joutuu monen uuden asian eteen. Pelkään miten omat lapset selviää, miten itse selviää. Ei, en pelkää koronaa, pelkään aina lapsieni puolesta, aina. Meillä on niin tiivis suhde lasten kanssa ja nyt joutuu miettimään tarkkaan mitä tehdä ja miten. Niin kuin tiedätte, nuorimmainen on riskiryhmäläinen, niin on myös mieheni sekä esikoiseni. Keksimmäinen kaveri taas ei ole, mutta hänen tilannetta on hankala seurata kun on intissä.

Kun elämä muuttuu Kun elämä muuttuu

Kun elämä muuttuu

Itse kuulun siihen porukkaan, joiden on jatkettava töitään, digitaalinen työ on otettava tavalla tai toisella haltuun ja keksittävä uusia keinoja kohdata nuoria, mutta se ole ainoa tapa meillä tänä aikana kun monet paikat on suljettu. Siksi mietinkin, miten suojaan minun pientä tirppaa, ettei sairastu, vaikka hän on kotona, niin minä ja mieheni olemme töissä. Pieni ei ole ainoa murhe, myös esikoinen, joka on riskiryhmässä stressaa kovasti miten suojaa itsensä, kun työskentelee riskiryhmän parissa. Jos minulla olisi mahti, niin sulkisin kaikki kolme lastani nyt bunkkeriin kolmestaan.

Kuukausi sitten elämä oli ihan toisenlaista, oli normaalia ja vihdoin pitkästä aikaa olimme nelistään yhdessä ja saimme viettää ihanaa lauantaita syöden ja nauttien elämästä. Esikoisen kanssa suunniteltiin meidän tulevaa matkaa, miten ja milloin se tehdään. varattiin ja maksettiin. Oltiin autuaan tietämättömiä siitä, mihin tämä elämä vierii. Nyt mietitään siirretäänkö matkaa, vai perutaanko kokonaan…

Poika itketti ravintolapäällikköä

Kuvissa me nautitaan ihanaa päivällistä Maya ravintolassa ja poika halusi hiukan tietää minun ruoka-annoksen miekkalan valmistukesesta. He jäivät sitten päällikön kanssa juttelemaan pojan suunnitelmista laivakokin hommista ja siitä, miten hakee YK joukkoihin…Ravintolapäällikkö vain sitten sanoi, että tervetuloa töihin kun intti on loppu tai jos ei suunnitelmat mene niin kuin suunnittelee. Ravintolapäällikkö sanoi miehelleni, että meinasi tulla hänelle kyyneleet silmiin, kun pojalla on noin hyvät suunnitelmat. Mutta nyt katsotaan, lähteekö laiva satamasta ja poika sen mukana. Natoharjoituksiin kyllä mutta muihin juttuihin? Mene ja tiedä.

Suosittelen tätä ravintolaa kaikille. En vain sen takia, että pojalle tarjottiin töitä, vaan ihan sen vuoksi, että siellä on aina hyvä tunnelma, hyvä ruoka ja sisustus toimii erittäin hyvin. Ja jos ei miekkakalaa ole koskaan syönyt, niin suosittelen sitä.

Miten korona muutti meidän elämää? 

 • Yksi lapsista on kotikoulussa
 • keskimmäisen kanssa jännitetään pääseekö kulkemaan Helsingin ja Turun väliä (junia vähennetty) Ja pääseekö lomille tai saako luvan palata kasarmille takaisin.
 • Esikoinen tekee pitkiä päiviä, kun heillä on työntekijöitä sairaana.
 • Uuden opettelua minulla, uusien työkalujen hallintaa ja uuden oppimista.
 • Ei päästä ulos syömään
 • Ei matkustella
 • Yhteinen aika vähentynyt

Toivottavasti tilanne ei kestä kovin kauaa, vaan päästään pian normaaliin järjestykseen. Jotain hyvääkin tosin tästä seurasi, minut vakinaistetaan työssäni!

Torstai on toivoa täynnä!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

20 kommenttia

 1. anonyymi kirjoitti:

  Ei tällaista olisi koskaan uskonut tulevan. Luulen, että kestää kauan ennenkuin edes vähän helpottaa. Saattaa mennä ainakin vuoden loppuun. Ihmiset on niin piittaamattomia ohjeista eivätkä välitä niistä tuon taivaallista. Kuljetaan ja mennään ihmisjoukkoihin vaikka pakottavaa tarvetta ei ole. Tästä syystä tulee jossain kohtaa ulkonaliikkumiskielto.

  Töissä olon ymmärrän, jos sitä ei voi tehdä etänä, mutta vapaa-ajallakin vaan kuljeskellaan.

  • villananna kirjoitti:

   Totta, en minäkään uskonut tällaiseen. Itse haluan elää toivossa, että tämä ei kestä loputtomasti.

 2. Jael kirjoitti:

  Elämme niin vaikeaa aikaa.Täällä on tällä viikolla suljettu kaikki, paitsi supermarketit, ruokakaupat, apteekit, ja julkinen liikenne, osittain, Nyt tästä lähtien ei sitten julkista liikennettäkään, paitsi muutama sairaaloiden välinen linja, ja pienetkin ruokakaupat pistävät ovensa kiinni. Minäkin mietin mitä tapahtuu Suomessa , poikani perheellä on 2 pikkuista ja asuntolaina, ei helppoa. Tsemppejä teille Melissa.

  • villananna kirjoitti:

   Tämä on juurikin näin, pitää opetella uusia asioita ja oppia tulemaan toimeen eri tavoin.

 3. Diiskuneiti kirjoitti:

  En ole jotenkaan vieläkään ehkä tajunnut tätä. En olisi ikinä uskonut, että tule elämäni aika todistamaan tälläistä katastrofia. MUTTA kyllä tästä selvitään! 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Vähän sama juttu ja eilen juteltiin työkaverin kanssa, että niitä nuoria kyllä nyt kovin ikävöi…

 4. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Todella nopeasti kyllä kaikki ympärillä muuttui. Toivottavasti nyt käyttöön otetut keinot ovat tehokkaita ja katkaisevat leviämiseltä siivet!

 5. Nora kirjoitti:

  Minusta tuntuu välillä siltä kuin olisin jossain elokuvassa tai teatteriesityksessä, koska asia tuntuu niin epätodelliselta. Kuin olisin joku näyttelijä, jonka roolihenkilön tehtävä näytelmässä/elokuvassa on esimerkiksi desinfioida pintoja. Onkohan tämä katastrofielokuva vai tieteiselokuva vai kauhuelokuva? Ridley Scottin Alien tai Blade runner tai joku Stephen King -filmatisointi.

  Itse en koronaa kauheasti pelkää huolimatta siitä, että olen yleensä aika huolestuvaa tyyppiä. En kuulu riskiryhmään, vaikka pöly ja vahvat hajusteet välillä yskittävät ja saavat nenän vuotamaan, ei ole astmaa eikä siitepölyallergiaa. Olen noudattanut hygieniamääräyksiä ja desinfioinut pintoja, vaikka kädet kuivuu ja niissä on jopa haavoja. Joillekin yli 70-vuotiaille tämä asia tuntuu olevan hankala asia, yksikin pariskunta sanoi kun tulivat käymään meidän liikkeessä (tällä hetekllä työskentelen yhdessä kierrätyskeskuksessa), että heitä ahdistaa kun eivät voi mennä kuin kävelemään ulos ja ruokakauppaan. Mummokin sanoi, kun soitin hänelle, ettei jaksaisi olla koko ajan vain sisällä ja kysyi tulenko käymään edes pääsiäisenä (mummo on 83-vuotias).

  Jatkuva koronauutisointi on alkanut jo kyllästyttää ja tyyli millä asioista usein tiodotetaan. Ihan kuin nyt uusi mustasurma (rutto) riehuisi maailmalla tai ensimmäisen maailmansodan jälkeen 198-19 riehunut niin sanottu espanjantauti. Mutta täytyy muistaa, että nyt on hygieniataso erinlainen, asioista tiedotetaan enemmän ja uutiset leviävät tiedotusvälineisiin valon nopeaudella ympäri maailman toisin kuin ennen. Nykyään myös tautien leviämisestä tiedetään eri tavalla kuin esimerkiksi vielä noin sata vuotta sitten ja tauteja tutkitaan ja lääketiede kehittyy koko ajan. Ennen taudit pääsivät myös leviämään ihan eri tavalla kun maaseudulla asui monta sukupolvea saman katon alla ja kaupungeissa asunnot olivat usein ahtaita eikä kaupunkien katujakaan siivottu ihan samalla tavalla, kaatopaikat olivat olemattomia ja viemäriverkostokin heikko, eli monet jätteet ja ulosteet menivät vain suoraan kadulle ja vedenpuhdistamoja ei ollut. Esimerkiksi monet taudit levisivät juurikin veden välityksellä, esim. kaivoveden.

  Ulkona paistaa aurinko ja on kaunista ja odotetaan tulevaa kevättä ja kesää. Mutta jos kesästä tulee ankea, kun monia tilaisuuksia peruutetaan ja paikkoja laitetaan kiinni. Entä jos uimarannallekaan ei saa mennä? No, yritän elää päivä kerrallaan ja katsoa mitä huominen tuo tullessaan. Näin on parasta oli tällaista tilannetta tai ei.

  • villananna kirjoitti:

   Itselläni on ihan sama fiilis välillä. Ihan kuin olisi jossain elokuvassa ja nyt eletään jotakin maailman loppua.

 6. Nora kirjoitti:

  Toivottavasti pääsiäisen jälkeen tai ainakin vapun jälkeen voi jo kulkea paremmin kaupoissa ja paikkoja alkaa avata oviaan asiakkaille. Johan bisneksetkin kuolevat, kun eivät saa myyntiä. Nyt jo ennen koronaa täältä keskustasta lähti muun muassa Teknik makasinet ja Punnitse ja säästä, kun menivät konkurssiin ja kohta häipyy myös yksi pelikauppa. Ja sattumoisin yksi ruokakauppakin vähän keskustan ulkopuolella on loppumassa, ei Koronan takia kuten ensin luulin, vaan muista syistä, mutta sattumoisin loppuu just kun tämä Korona tuli. Että jos paikkoja ei avata muutaman viikon-muutaman kuukauden kuluessa, niin pian on vaarana että häipyy muitakin liikkeitä. Jäljelle jää vain isot marketit keskustan ulkopuolella ja ehkä jotkut kauppakeskukset, paitsi kauppakeskuksistakin häipyy sitten liikkeitä, kun on jo ennen koronaakin ollu niin välillä. Uusia liikkeitä toki tulee ajan saatossa, aina on niin ollut, mutta liikkeet tarvitsevat asiakkaita, että on myyntiä ja ettei ovia jouduta lopullisesti sulkemaan. Monen ihmisen työpaikka on myös kyseessä. Minulla on huoli siitä pysyvätkö liikkeet pystyssä ja ovatko auki silloin, kun niihin tarvitsisi mennä, esim. kun kevät etenee ja tarvitsee alkaa katsella kesäkamppeita, esim. niitä kesäkenkiä. Ja saako liikkeisiin mennä asioimaan sitten kun ovat taas auki.

  • villananna kirjoitti:

   Toivotaan, että tilanne tästä jotenkin järkevöityy ja voidaan palata normaaliin elämään pikku hiljaa.

 7. Nora kirjoitti:

  Vähän on huoli myös siitä, että kun tämä mun nykyinen työ päättyy, että pystynkö hakemaan uutta työpaikkaa, jos liikkeitä on yhä kiinni tai että heille ei koronan takia, jos tauti pitkittyy haeta uusia työntekijöitä.

  • villananna kirjoitti:

   Voi ei :/ Tuo onkin kyllä aika paha homma, jos tilanne on tällainen pitkään.

 8. Nora kirjoitti:

  Maailmanlopun aikoihin en itse usko, maailmanlopun on pitänyt tulla jo monta kertaa ihmishistorian aikana, viimeksi kun vuosi 2000 vaihtui. Kyllähän sitä kaikenlaista ennustetaan kuten esimerkiksi Raamatussa ja tämä kuuluisa Nostradamuskin ennusti aikoinaan kaikenlaista tapahtuvaksi, mutta eipä kaikki ole tapahtunut kuitenkaan, jotkut asiat ovat, mutta silti maailmanloppu ei ole vieläkään tullut. Maya-intiaanitkin ennustivat maailmanlopun tulevaksi sinä ja sinä päivänä ja maailma selvisi siitäkin, kun aikoinaan meteori tai joku muu suurempi katastrofi tuhosi dinosaurukset. Kaikenlaisia koettelemuksia on sattunut maapallolla vuosituhansien ja jopa miljoonien vuosien saatossa ja kaikista on selvitty tavalla tai toisella. Ilmasto muuttuu, mutta siitäkin selvitään. Ihminen on loppujen lopuksi aika sopeutuvainen olento, samoin ovat monet eläimet, toiset tosin vähemmän kuin toiset. Lopulta, jos tai kun muutoksia tulee tai ainakin erilaisten isompien ja pienempien kriisien kohdatessa monet tottuvat asioihin ja elämä kulkee taas eteenpäin niissäkin puitteissa.

  • villananna kirjoitti:

   Mä lähinnä tarkoitin noita maailmanlopun elokuvia, en todellisia asioita.

 9. tuulanneli kirjoitti:

  Me ollaan todella poikkeuksellisten asioiden äärellä. Toivotaan, että kohta päästään pikkasen normaaliin arkeen. Toisaalta tähän saattaa mennä kuukausia, valitettavasti!

  Hei, paljon onnea työpaikan vakinaistamisesta. Aivan huippua tälläiset positiiviset uutiset tähän aikaan!

  • villananna kirjoitti:

   Tämä on kyllä sellainen asia, mikä muuttaa meidän tapoja työskennellä.

 10. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Onnea vakinaistamisen johdosta!
  Me taas on vietetty normaalia enemmän aikaa yhdessä, kun kaikki ovat kotona.
  Hyvää alkanutta viikkoa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *