Hae
VillaNanna

Vintagetakeista uusi takki

Vintagetakeista uusi takki

Kirppikset ovat täynnä toinen toistaan ihanampia vintagetakkeja ja turkkeja. Tällä kertaa tehdään vintagetakeista uusi takki. Vanha villakangastakki ja turkki yhdistettiin suloiseksi 1/4 hihaiseksi lyhyeksi duffelitakiksi. Takki on todella lämmin, sillä ennen käytettiin villakangastakeissa vatiinia ja tässä takissa juuri sitä löytyi ja hyödynsin sen tietenkin. Turkki on muutoinkin lämmin, joten vaikka takki on itsessään hyvin lyhyt ja hihat ovat lyhyet, lämmittää takki todella hyvin.

Vatiini on se taikamateriaali, joka saa villakangastakin erittäin lämpimäksi, kyseistä vuorta ei ole pikamuotitakeissa ollenkaan, tai itse en ole yhdestäkään sellaista löytänyt. Siitä syystä kyseiset takit eivät ole kovinkaan lämpimiä pakkasella. Sopivat enemmänkin syyskäyttöön kuin talvikäyttöön.

Vintagetakeista uusi takki

Kaava löytyy jälleen Burda 10/2009 -lehdestä. Kaava on aivan ihana ja sillä olen tehnyt jo kaksi takkia. Kaksi erilaista ja vielä tekisi mieli tehdä jokin oikein tumma ruudullinen takki samalla kaavalla. Turkki oli aika painava, joten myös tästä takista tuli suhteellisen painava, joka hiukan haittasi myös ompelua. Näin paksuja materiaaleja ei ihan mitkä tahansa koneet ompele, joten jos ei ole ennen turkista tai paksua villakangasta ommellut, kannattaa se jättää ammattilaisen hommaksi. Ja vaikka itse olen ammattilainen, tuotti se minulekkin vaikeuksia.

Kiinnitykset taskuissa sekä edessä on tehty miehen vanhasta nahakatakista sekä sinisen villakangastakin napeista. Näin ei mennyt hukkaan villakangastakki, turkista on jäljellä vielä paloja, joista saankin vaikka mitä hauskaa vielä. Myös turkin kiinnittimet säästin parempaa hetkeä varten. Koska vuori molemmissa takeissa oli huonossa kunnossa, sukelsin puuvillavarasooni ja nappasin mustavalkoisen puuvillaknakaan, josta sain aivan ihanan vuosin takkiini. Kuviollinen puuvilla antaa kivan säväyksen takkiin.

Molemmat takit on löytyneet vuosia sitten Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta, ihastuin molempien malliin ja materiaaliin. Myös villakangastakin väri innosti minua kovasti. Tosin näistä takeista olisi voinut tehdä vaikka millaisen takin halutessaan, mutta minä halusin nyt tällaisen, joka vie minut mielikuvitusmatkalle toiseen maahan, ihanaan vuoristoon.

Vintagetakeista uusi takki

Aina kaikki ei mene niin kuin Strömsössä

Joskus mieheni ei vaan kerta kaikkiaan muista tarkistaa kamerani asetuksia kun kuvaa vaatteitani. Silloin käy näin pöljästi, mutta uskon, että tulette näkemään tämän takin vielä uudelleen, joten uskallan laittaa epäonniset kuvat esille. Muutoinkin pimeys ja sankka lumisade on haasteellisia hetkiä kuvata, mutta aina pitää yrittää kuitenkin. Vai mitä olette mieltä?

Vintagetakeista uusi takki Vintagetakeista uusi takki

10 kommenttia

 1. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Jännää, että jätit tuosta turkista ilmeisesti aika paljon käyttämättä! Tai ehkä Sinulla on jo suunnitelma sillekin materiaalille 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Tuohon hartiaosaan meni aika paljon materiaalia, vaikka näyttää pienelle mutta, turkkia on kyllä käytetty moneen tämän jälkeen.

 2. riitta reissaa kirjoitti:

  Kivan rento takki! Piti oikein tiirailla mistä kaikesta takki koostuu!

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Upeasti onnistunut yhdistelmä 🙂

 4. petra kirjoitti:

  Ei voi taas kuin ihmetellä kuinka taitava olet! ? Hauskaa että teit takkiin vielä hupun! Oon omistanut yhden villakangastakkia, nyt sekin on jo laitettu varmaan 4v sitten kirpparille ja vähintään yhtä kauan olen kaivannut villakangastakkia jossa olisi huppu. Joten jos nyt lähtisin ostamaan loppuelämäni villakangastakkia, niin mistä suosittelisit etsimään? ?

  http://www.sangynalla.fi

  • villananna kirjoitti:

   No siis, mä en oikeestaan osaa suositella muuta kuin kirppareita, kun en muualla käy 😀 Sielläkin on niin monenlaisia takkeja.

 5. Anitta Lahtinen kirjoitti:

  Takkisi on upea ja kuvat ihanat. Itselleni putkahti semmoinen idea, että tekisin pitkän ”untuvatakin” lämpimästä täkistä. Käyttäisin täkin sisäkaluina ja laittaisin päällikankaan ulkoilukankaasta, joita Eurokangas myy halpoina paloina ja vielä laittaisin vuorin. Täkki pitäisi löytyä joko kotoa tai kirpputorilta. Takki pitäisi vielä tikata. Oliskohan tää ihan tuhoon tuomittu idea?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *