Hae
VillaNanna

Kuulumisia

Kuulumisia

Kerron hiukan kuulumisia niin koirista kuin minusta. Tai oikeammin vain toisesta koirasta. Nuppu nimittäin on elokuussa täyttänyt 15 vuotta ja on virallisesti nyt vanhus. Vuoden aikana on moni asia muuttunut ja varsinkin nyt syksyn aikana. Minä taas epäilen, että pitkittynyt nuhani on muuttunut joksikin muuksi, eli poskiontelontulehdukseksi.

Kuulumisia

On ehkä parasta aloittaa Nupusta, nimittäin vuosi sitten Nupun sydän tutkittiin ensimmäisen kerran sivuäänen vuoksi ja löydös oli, että Nupulla sydän vuotaa. Lääkkeitä ei tarvittu, sillä oireet olivat niin pikkuruiset, ettei lääkkeitä haluttu vielä antaa. Mutta vuosittain käydään tutkimassa sydämen tila, toki aikaisemminkin, jos alkaa oireita tulla. Nyt oli eilen aika käydä lääkärillä antamassa tytöille rokotteet ja samalla tutkittiin Nupun kuulo sekä näkö. Tytöllä kuulo selkeästi heikentynyt sekä hämäränäkö on jäänyt nuoruuteen, hieman siis kaihia tullut silmään eikä silmäpohja näy kirkkaana. Eli osuimme oikeaan sen kanssa, että Nuppu ei enää kuule, ja näkökin on huonontunut.

Onneksi näistä vanhuuden tuomista ongelmista huolimatta, Nuppu on iloinen, leikkisä sekä virkeä vanhus. Tiibetinspanieleilla yleensä korvat ovat koristeena, mutta Nupun kohdalla nyt oli kyllä kyse jo enemmän muustakin kuin kauniista koristuksesta. Tyttö ei nimittäin reagoi sanoihin, jotka ovat ennen tempaissut tytön ylös nopeasti ja ketterästi. Nuppu myös on selkeästi välillä hämillään kun ei kuule ohjeita tai komentoja. Siksi käytämme paljon käsirkkejä, mutta sekin on hankalaa kun näkö on huonontunut. Eli asiat tehdään ihan Nupun nenän edessä. Tässä voikin olla syy siihen miksi Nuppua ei saa enää oikein kuvattua. Entinen linssilude ei enää kuule kameran ääntä ja valitettavasti ei myöskään näe kauas kun koitetaan ottaa kuvaa. Mutta holjaa hyvää tulee.

Onkohan minulla poskiontelontulehdus?

Minulla tosiaan on ollut koko syksyn kova nuha, joka välillä on äitinyt niin pahaksi, että olen joutunut jäämään sairaslomalle. Nyt olin viime viikolla saikella ja huomasin muutoksia tilanteessani. Nimittäin poskiontelot ja otsa huutaa hoosiannaa. Kipu on kammottava, tukkoinen olo ei tunnu katoavan mineekään ja lääkkeistäkään ei tunnu olevan mitään apua. Vaikka miten huuhtelee nenäkannulla, ruiskuttaa vicksiä ja syö särkylääkkeitä ei tila muutu. Ja nyt tuntuu kuin räkä siirtyisi kohisten korvaan…Alkaako korva niistämään sitten tavaraa vihdoin ulos? Hyvä kysymys, vastausta on vaikea saada siihen. Kuumeelta on onneksi völtytty, mutta koska pelkään tajuttomasti noita RCVS -kohtauksia, niin haluaisin tämän kivun jo kokonaan pois, pian pian.

Kun nyt pääsen irti tästä mäkätyksestä, niin voinkin kertoa sellaisen asian, että minulla ei ole asiaa ollenkaan. Tai noh, olen käynyt kirpparilla ja pari hankintaakin on tullut tehtyä. Eli jotakin kivaakin tähän tilanteeseen. Kovin kuitenkin yritän tässä normaalia elämää viettää, vaikka se ei ihan koko ajan onnistu. Mutta toivottavasti kohta saadaan ompelutöitä valmiiksi ja saadaan myös kuvattua ihanat vaattehet. Tällaisia kuulumisia tänään, huomenna hiukan toisia.

Kuulumisia

Asu: Takki: Itse tehty (Kaava OttoBre) Housut: Tuunattu itse tehdystä haalarista.

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

6 kommenttia

 1. petra - Sängyn alla kirjoitti:

  ÄÄäh tsemppiä poskionteloiden kanssa! mulla on sama vaiva, nenäkannua en osaa käyttää – ihan vain pari kertaa olen saanut veden kulkemaan läpi, muuten se on aina kurkussa…..
  Joskus on hyvä vähän valittaa, helpompi sitten taas jatkaa hymyillein eteenpäin, kun saa päästää ikävät pihalle 🙂 Ps. IHANA TAKKI!

 2. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

  Voihan nenä! Poskiontelotulehdus on viheliäinen tauti. Sitä on sairaan vaikea saada pois ilman antibioottikuuria, mutta itse olen pariin otteeseen onnistunut tappamaan sen Avamys-nimisellä suihkeella. Se on reseptilääke ja varsin tehokas näissä tapauksissa.

  Nuppua käy sääliksi. Toivottavasti hänellä on silti vielä muutama vuosi laadukasta elämää jäljellä.

  Tsemppejä teille molemmille!

  • villananna kirjoitti:

   Nuppu on oikein virkeä ja ikäisekseen erittäin hyvässä kunnossa. Lääkärikin oli oikein ällistynyt, että Nuppu on niin edelleen näin hyväkuntoinen vaikka sydänsairas onkin.

 3. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  itselläni oli juuri poskiontelotulehdus, ei kiva

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *