Hae
VillaNanna

Vanhan paidan romanttiset kuviot

Koska en juurikaan ole jaksanut ommella, niin olen keskittynyt vaatekaapin suunnitteluun. Mitä laitan pois, mitä haluan säästää, mitä tarvitsen ja mitä haluan. Kyllä, minulla on myös tiettyjä asioita, joita ihan vain haluan. Ne tuovat hyvän lisän kaappiini. Tällaisen siivouksen kun tekee, niin kaapista löytyy yhtä jos toista sellaistakin vaatetta, jota ei halua laittaa kiertoon, vaan muokata sen sellaiseksi, että sitä itse pitää. Tämä paita oli näistä kolmesta paidasta ensimmäinen, jonka tein mutta en ollut siihen millään tavoin tyytyväinen, joten purkasin kaiken ja vaihdoin materiaalit. Ensin oli materiaalia, jonka kaivoin laatikon pohjalta, mutta tämän täysin valkoisen vaihdoin lopulta pitsiverhoon ja nyt olen tyytyväinen lopputulokseen. Näin minun aikaa sitten ompelemani paita sai ihan uuden ulkonäön sekä uuden osan vaatekaapissani.
Paitaa en ole juurikaan käyttänyt kun sen aikanaan sain valmiiksi, ei oikein tuntunut omalta, mutta jätin sen hautumaan kaappiin. Se kyllä kannatti. Tässä paidassa on hyvä se, että tämän voi yhdistää lähes mihin tahansa ja mihin tahansa väreihin. Hattu ihmisenä halusin laittaa hatun, sekä uusimman kirppislöydön ja maiharini. Näinkin se toimii oikein hyvin. On hyvä miettiä aina, että antaako vaatteen eteenpäin vai haluaako käyttää vaatetta itse mutta toisessa muodossa. Itse valitsin tämän paidan kohdalla näin, sillä kangas on minusta ihana, pehmeää ja tuntuu päällä ihanalle.

Muut paidat:
* Marjapuuro
* syksyn keltainen
Mikä näistä kolmesta paidasta on sinun suosikkisi?
Ei haittaa, vaikka kaapista löytyy muutama samaa paitaa, tai siis melkein samaa. Samaa ajatusta käytetty, vaikka lopputulos onkin ihan toinen. Linkeistä näette miten paljon erilaiset ne silti ovat vaikka samalla tavoin tehty. Paita on myös todella helppo tehdä. Leikkaa vain takakappaleesta osa pois ja kiinnittää uuden osan siihen, leikkaa osan hihoista pois ja kiinnittää uuden osan siihen. Parasta näissä töissä on se, että niistä myös saa niin eri näköisiä lopputuloksia, riippuen mitä meteriaaleja käyttää. Enempää näitä ei tule, kolme on riittävä lisä vaatekaappiini. 
Joskus vaan käy niin, että johonkin ihastuu ja rakastuu niin, ettei pysty päästämään millään irti, vaan on tehtävä muutama samanlainen, jotta saisi ajatuksen pois päästään ja siirrettyä uusi ajatus tilalle. Olen ihan varma, että muillakin käsityöläisillä on samoja ongelmia aina välillä.
Kangaskassi saa hauskan ilmeen kun sen tekee mustavalkoisesta kankaasta ja värittää tekstiilitusseilla joitain kuvia värillisiksi. Toki voi värittää kaikenkin halutessaan, mutta itse halusin värittää vain muutamia kuvia. Jostain syystä tarvitsen koko ajan lisää kangaskasseja kauppareissuille sekä töihin. Minulla on erikseen ruokakaupan kassit ja tekstiileille ja langoille omansa. Saatan käyttää kangaskassia myös ihan laukun tilalla, sen verran ihania ne ovat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *