Hae
VillaNanna

Peruspertsaa

Peruspertsaa

Tänään esitellään peruspertsaa tässä blogissa! Lukijoiden toiveesta esittelen blogissani myös sellaista ompelua, jota kutsutaan peruspertsaksi. Mitä minulle tuo peruspertsa oikein on ja miksi myös sitä ompelen. Peruspertsa on monille Facebookin ompeluryhmissä pyöriville termi, mutta ne jotka eivät pyöri ja hyöri noissa ryhmissä, niin voikin olla termi vähän oudompi.

Termi on aika hauskakin ja jotenkin hyvin muodikas, vaikka ei välttämättä ihan heti siltä kuulostaisi. Peruspertsalle on aina ovi avoinna ja siitä tulee joka kerta hyvälle tuulelle kun uusi peruspertsa tulee kotiin. Tämän postauksen tarkoituksena on kertoa teille mitkä ovat minun pertsat ja miksi niitä teen, mun tyylihän ei tue pertsoja, tai sitten tukeekin. Se selviää kohta.

Peruspertsaa Peruspertsaa

Peruspertsaa

Peruspertsa on tuttu ja turvallinen kumppani. Sitä tarvitaan aina, kaiken sen ylimääräisen lisäksi, se sitoo monet asiat itseensä ja tekee olosta mukavan. Peruspertsaa on helppo ja nopea valmistaa, se tulee aina tarpeeseen, aina. Sitä ei tehdä huvikseen, sillä huvi on vaikeammat työt. Minulle pertsa ei ole perusväriä oleva kangas, vaan se on tietty helppo vaate, jota voi yhdistää ihan kaiken kanssa. Oli se sitten hörhelöä tai hupparia, jakkupukua tai kotiasua.

Mun pertsat on:

 • Trikoopaidat (pitkähihaiset, t-paidat, poolot)
 • leggarit (pitkät tai lyhyet)
 • pipot
 • alushousut

Näiden käyttö on aina vakio, minulla ainakin, tarvitsen koko ajan uusia alushousuja ja trikoopaitoja. Nyt kierroksessa on olleet poolopaidat. Niitä olen ostanut kirppareilta sekä ommellut. Ja koska nyt minulla on myös tarve ommella tilkkuja pois, on alushousut ihan ykkäset tällä kertaa. Myös pojille tulee kalsareita nyt vähän reilummin kevään aikana, kun tuota trikootilkkua löytyy.

Mun peruspertsa on siis joustavaa kuin kumiankka ja väristys on mitä tahansa, mutta sama yksi tärkein osa tyyliäni, Tämä pertsa on myös rento ja reipas, reilukin, jos tarkemmin ajattelee. Se kun antaa anteeksi niin paljon ja tykkää olla kerroksissa. Useasti tämän pertsan ympärille rakennetaan se päivän tyyli, jolla halutaan ilmaista oma tunne, oma ajatus ja oma identiteetti.

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

10 kommenttia

 1. riitta reissaa kirjoitti:

  onpa rentoa! Hauska termi tuo peruspertsa! En ole todellakaan kuullut aiemmin:)

 2. Minna M / Kiljustenblogi.fi kirjoitti:

  Ei ole tuttu termi, mutta ompeluryhmät eivät olekkaan minun juttunu. Pertsat pitäö siis hankkia kaupasta…

  • villananna kirjoitti:

   Ei se haittaa, vaikka joutuu hankkimaan pertsat kaupasta 🙂

 3. Helena kirjoitti:

  Oi ihanan ilahduttava tämä sun postaus ja tuo peruspertsa nimitys :). Oletpa sä taitava.

 4. TUIJA kirjoitti:

  Hienoa ja taitavaa kierrätystä.. Ihmettelen vain, miten Ihminen voi tarvita noin paljon pertsoja? Uskon, että ne ovat laatumateriaalista hyvin tehtyjä, luulisi kestävän vuosia. Kaikella ystävyydellä.

  • villananna kirjoitti:

   Ja käytetään aina loppuun asti. Mikä on paljon? Ei ole mitään lukuja mainittu postauksessa, vain se mikä minulle on pertsaa.

 5. Annukka kirjoitti:

  Hah, mä ajattelin peruspertsan liittyvän hiihtoon, ja mietin, et miten ompelu ja hiihto yhdistyy. 😀

  • villananna kirjoitti:

   Haha, joo peruspertsa voi kyllä olla melkeen mitä vaan 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *