Hae
VillaNanna

Karnevaalihumua eiliseltä

Karnevaalihumua eiliseltä

Laitetaas tähän nyt vähän karnevaalihumua eiliseltä. Olin jälleen tänä vuonna huoltojoukoissa, tällä kertaa Cariocan baianat tarvitsivat apua. Parastahan tässä upeassa karnevaalissa on se, että kulkue on kaikille täysin ilmainen. Ja upea keli, sekä upeat sambakoulut keräsivätkin ihmisiä sankoin joukoin Espalle.

Kuvissa esiintyy vain Carioca!

Karnevaalihumua eiliseltä

Itse olen ollut muistaakseni 2014 viimeksi itse kulkueessa mukana tanssimassa. Sambaahan en enää harrasta ollenkaan, sillä työt on sellaiseen aikaan, ettei treeneihin oikein ehdi ja viikonloppuisin useasti on sitten muita juttuja. Kaikesta huolimatta karnevaalit ovat minun kesän kohokohta, joko itse mukana, katsomassa tai huoltojoukoissa. Tänäkin vuonna homma tuli muutaman päivän varoajalla, mutta se ei haittaa yhtään. Olin kuitenkin menossa katsomaan ja kannustamaan Cariocaa, Turun sambakoulua, jossa viihdyin monta vuotta.

Kulkue lähtee Senaatin torilta, Espalle ja siitä kolmen sepän patsaan ohi. Espan pitkällä suoralla on tuomarit jotka pyörii kulkueen joukossa katselemassa ja arvioimassa tanssia, fiilistä, harmoniaa, lippuparia ja kaikkia aloja. Myös kappale saa omat arviot. Kappale on tärkeä osa esitystä. Jokainen koulu siis itse sanoittaa kappaleensa jota lauletaan läpi kulkueen. Tänä vuonna Carioca ei kilpaillut, vaikka arvion esityksestä saakin, kappale oli vanha, olisiko ollut 2006 kappale? Ja se kappale onkin lempibiisini joten lauloin ääneni ihan käheäksi. Karnevaalien tarkoitus on kisata Suomenmestaruudesta. Ja kadulle tarvitaan tsemppaavia ihmisiä!

Mutta pieni pyyntö! Älkää juosko kulkueen läpi, sambistat eivät ehdi katsoa mihin juoksentelette ja voi tapahtua pahojakin yhteen törmäyksiä!

Karnevaalihumua eiliseltä Karnevaalihumua eiliseltä Karnevaalihumua eiliseltä

Karnevaaleilta suoraan festareille Konepajalle

Karnevaalit osuu aina Helsinkipäivälle ja ympäri Helsinkiä on kaikenlaisia juttuja, yksi sellainen oli Konepajalla ja karnevaalien jälkeen suuntasimme mieheni kanssa sinne. Ruokaa, juomaa ja livemusiikkia. Ihan hirmu pitkään ei sitten lopulta oltu, sillä karnevaalihiki alkoi aiheuttaa vilua ja huomasin siinä vaiheessa, ettei minulla ollut mitään lämmintä mukana. Joten ihan koko iltaa ei sitten oltu menossa, vaan tultiin hyvässä ajassa kotiin.

Kotona sujahdin heti suihkuun, että saan hiukan nopeammin itseni lämpimäksi. Sen jälkeen naamio kasvoille ja suklaata nenän eteen. Joo, eilen söin suklaata vielä myöhään illalla, sen verran nälissäni olin. En ollut syönyt mitään aamupalan ja Konepajalla syödyn parsarisoton välillä. Eli oli saatava myös kaikki mahdollinen energia kroppaan. Ja kyllä vain nukuin ja syvästi ja hyvin. Olo oli aamulla juuri sellainen kuin aina karnevaalihumun jälkeen.

Kiitos Carioca! Olette parasta!

Karnevaalihumua eiliseltä

Rentoa sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Helsinki Samba carnaval

Helsinki Samba Carnaval -22

4 kommenttia

  1. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

    Onpas upeita samba-asuja, tätä olisi ollut ilo olla seuraamassa paikan päällä. Jospa ensi vuonna!

  2. Nadine G kirjoitti:

    Karnevaalit ovat ihania! En ole nähnyt Helsingin karnevaalia, mutta muissa maissa kävin ihastelemassa niitä Hyvä, että pohjolaankin on tullut se traditio.

    • villananna kirjoitti:

      Niin ovat. Haluaisin päästä Rion karnevaaleille. Karnevaalit ovat Helsingissä olleet jo vuosikymmenniä. Muistaakseni 90 -luvulla ensimmäiset karnevaalit järjestettiin Helsingissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *