Hae
VillaNanna

Herkullinen nopea piirakka

Herkullinen nopea piirakka

Herkullinen nopea piirakka on resepti, josta on tullut salainen aseeni ja jonka tekemiseen menee todella vähän aikaa. Se on iso hätävara, jos vieraita tulee taloon ja pitää nopsaan saada jotakin herkullista pöytään. Tämä piirakka muuttaa muotoaan sen mukaan mitä sattuu milloinkin olemaan kaapissa. Tällä kertaa pakkasesta löytyi viime vuoden raparperia sekä mansikkaa. Näillä saatiinkin todella herkullinen piirakka vappuaatoksi.

Herkullinen nopea piirakka

Tämä piirakka ei ole laihduttajalle tarkoitettu, sen verran reilusti sokeria tulee kakkuun. Tätä ei muutoinkaan tarvitse isoa määrää kerrallaan syödä, pikkuruinen maistiainen riittää. Tämän piirakan täytteeksi on mennyt niin mehun mäskit kuin paahdettuja manteleita. Todella mitä kaapista löytyy herkkupiirakka.
Tarvikkeet:
 • 2 munaa
 • 3dl sokeria
 • 75g sulatettua voita
 • 1 1/2 dl vehnäjauhoja

Koristeluun:

 • Raparperia ja mansikoita
 • tomusokeria

Tee näin:

 • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
 • vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon voi ja jauhot. Sekoita taikinaseosta mahdollisimman vähän jauhojen lisäämisen jälkeen, jotta kakku pysyy mehukkaana sisältä.
 • Kumoa taikina voideltuun ja leivitettyyn irtopohjavuokaan (noin 22cm). Ripottele päälle raparperi ja mansikat.
 • Kypsennä uunin alimmalla tasolla noin 20 minuuttia. Koristele kakku tomusokerilla ennen tarjoilua.

Vaahdota kermaa, jonka voit tarjoilla piirakan kanssa tai syö piirakka vaniljajäätelön kera. Mitä sieltä kaapista jälleen löytyy. Piirakan kanssa sopii myös vaniljavaahto.

Itse tehdyt herkut ovat luksusta

Kyllä vain, minulle itse tehdyt herkut ovat luksusta. Niiden eteen on tehty vähän hommaa ja makunautinto on aina taattu. Vaikka kahviloiden ja ravintoloiden herkut ovat omalla tavalla nautinto, niin on myös ne itse tehdyt ihanat herkut. Se on nautinto, jota ei saa missään muualla kuin siinä oman pöydän ympärillä istuen. Siinä maistuu rakkaus ja yhdessä tekeminen ja kokeminen. Herkun mehukkuus kertoo elämän makeudesta ja sen ihanasta viettelystä. Ympärillä kaikki rakkaimmat, jotka saavat nauttia saman nautinnon kanssasi. Kyllä itse tehty on aina luksusta. Parasta makeaa mitä kukaan koskaan voi tarjota.

Itse tehty hemmottelee jokaista solua, maku ja pehmeys viettelee ja olo muuttuu raukeaksi ja onnelliseksi. Istut perheen kanssa ja jutustelet tai pelaat lautapeliä. Sillä ei väliä, tärkeintä on, että voimme yhdessä jakaa saman tunteen ja tunnelman. Aina ei tarvitse lähteä ulos syömään saadakseen elämyksiä, elämys löytyy myös omasta kodista, oman uunin kätköistä. Tuoksut, jotka leijailee huoneessa pitkään senkin jälkeen kun lämpimäinen on otettu uunista pois.

Mahtavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

4 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Nam, ihan täydellinen kombo, mansikat ja raparperi:)

 2. Nora kirjoitti:

  Näyttää hyvältä =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *