Hae
VillaNanna

Kun minusta tuli Homssulan Hemssu

Kun minusta tuli Homssulan Hemssu

Kun minusta tuli Homssulan Hemssu ja lopetin muiden mielipiteiden välittämisen. Minä ihastuin itseeni ja tyyliini, jota olen rakentanut pikku hiljaa tarkkaan valiten ne vaatteet, kengät ja laukut, joihin olen rakastunut. Kyllä, vaatteet ovat osa minua ja minun identiteettiäni, siksi niillä on iso rooli elämässäni.

Kun minusta tuli Homssulan Hemssu

Loru Homssulan Hemssu oli lapsuudessani paljon luettu tarina minulle. Kirjasen kuvat olivat vallattomia, osaan tuon lorun ulkoa vieläkin, vaikka siitä on valtavasti aikaa kun olen viimeksi nähnyt tuota kirjasta jossakin Härdellin huoneen lattialla pyörimässä. Lorun lopussa viimeisellä sivulla seisookin lopulta pesty, kammattu ja puunattu lapsi. Tosin, itse harjaan kyllä niin harvoin hiuksiani, että minua voisi kutsua hyvinkin Hommsulan Hemssuksi, vaikka huolehdin puhtaudesta ja vaihdan vaatteitakin.

Homssulan Hemssu

Homssulan Hemssulla
Rimpsut ja ramsut,
Kaiken karvaiset kimpsut ja kampsut.
Pesua pelkää, kampaa kaihtaa,
Kerran vuodessa vaatteita vaihtaa.

– Kaija Pekkanen –

Mutta koska tämä runo lorunen on soinut päässäni koko ikäni, niin se on ollut yksi iso vaikutin, miksi haluan huolehtia ulkonäöstäni, vaikka hampaani ovat vinot ja minulla on iso rako etuhamapissa tai vaikka en meikkaile arkena, oikeastaan en myöskään vapaapäivinäkään tai harjaa hiuksiani, niin minulle on silti tärkeää, että vaatteet ovat aina puhtaat, kengät huolletut ja olen puhdas. Se riittää minulle hyvin.

Päivän asun valinta

Tänään valitsin päivän asun niin, että niissä on kiva olla, ovat pehmeät, ettei ihoa kutita liian karhea kangas. Ollaan siinä vaiheessa vuotta, että katupöly sekä ulkomailta saapuva siitepöly aiheuttaa oireita, joten tuskaisuuden vähentäminen on tärkeää. Tästä syystä valitsin päälleni miesten housut, jotka olen lyhentänyt culotte -housujen pituuteen. Housut on löytyneet muutama vuosi sitten Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta, myös söpö neulehärpäke on löytynyt samasta osoitteesta. Neuleen alla komeilee jämäkkä mutta pehmeä poolopaita, jonka olen tehnyt itse. Kaavasta ei valitettavasti tähän hätään ole tietoa. On tehty sen verran kauan sitten.

Jalkaan laitoin viininpunaiset polvisukat, ettei nilkat kylmety ja valitettavasti laitoin ihan väärät kengät jalkaani epähuomiossa, huomasin asian vasta nyt kun katsoin kuvia. Eipä tuo kuitenkaan haittaa mitään. Kengät ne vain on. Mustat maiharit piti olla jalassa näiden valkoisten tilalla. Valitettavasti jotenkin meni aivot vain umpijumiin kun piti lähteä ovesta ulos.

Tässä siis tulos ja Homssulan Hemssu on jälleen iloinen.

Kun minusta tuli Homssulan Hemssu

Aurinkoista päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

8 kommenttia

 1. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Tuo, ettei kutita, on kyllä tärkeä juttu. Vuosien saatossa olen oppinut olemaan hairahtumatta mihinkään villaa sisältävää vaatteeseen, kashmiria lukuunottamatta. Ne kun kuitenkin aina jäivät käyttämättä tuon kutitusongelman takia!

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Sulla on kyllä niin ihana oma tyyli – pidä siitä ikuisesti kiinni! Ihailen sun rohkeutta pukeutua 🙂

 3. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  tuo liivi on ihana!

 4. petra kirjoitti:

  Ihana tuo poolopaita! Sun ilossa ja tyylissä on kyllä jotain inspiroivaa ? ihanaa että osaat olla täysillä oma itsesi ja näytät nuoremmille mallia ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.