Hae
VillaNanna

Vanha poncho hameeksi

Löysin ennen joulua Kierrätyskeskuksesta ihanan villaisen ponchon, jonka näin hameena ihan saman tien. Visioin poncho kädessä miten muutetaan vanha poncho hameeksi, heitin ponchon koriin ja suunnittelin sen mukaani myös Krakovaan. Hame olikin mukana mutta kelit olivat sellaiset, ettei sitä voinut päälle laittaa. En halunnut missään nimessä pilata kyseistä ihanuutta. Tästä kun tuli minun lemppari.

Tässä tuunauksessa en ole ommellut koneella mitään muuta kuin kuminauhan päistään yhteen, kaikki muu on neulottu tai virkattu. Lankana käytin luonnonvalkoista seitsemän veljestä -lankaa. Olinkin yllättynyt, miten saman tyylistä lankaa poncho on ja sävykin sopii hyvin. Vaikka langan sävyero on huomattava, mutta silti se uppoaa kivasti hameeseen ja näyttää saman sävyiseltä.

*****

Olen aina ollut sitä mieltä, että kaapissa pitää olla ainakin se yksi villahame. Se sopii niin hienosti talveen ja varsinkin jouluun. Vaikka tänä vuonna ei lunta saatu, vaan vettä tuli taivaalta kuin saavista kaatamalla. Kun villahame on pitkä, se myös lämmittää todella hyvin. Villahameen kanssa sopii kivasti pitkät saapikaat, villapaita ja villakangastakki. Ja tässä hameessa on se kiva, että sen ylkonäkö muuttuu aina, riippuen minkä kanssa sen yhdistää. Koska villahame on monikäyttöinen, siitä tuli heti lempparini.

Vanha poncho hameeksi

Oikea kuva:

 • Neuletakki, Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto
 • Neulelehdet, Kierrätyskeskus
 • Saapikkaat, Kierrätyskeskus

Neuletakki oli ehjä mutta siitä puuttui pari nappia. Ompelin kaksi täysin erilaista nappia takkiin ja näin se toimii erittäin hyvin. Kuvassa näkyy myös isoäitini vanha kaulakoru, jota tykkään käyttää paljon. Koru on minulle tärkeä ja pitää isoäitini lähelläni.

Vanha poncho hameeksi

Aloitin homman siitä, että purin ponchossa olevan koristeen pois. Homma ei ole mitenkään vaikea, jos puikot ja virkkuukoukku pysyy sen verran kädessä, että pystyy neulomaan sileää oikeaa sekä virkkamaan kiinteillä silmikoilla reunapitsiä helmaan. Muuta ei tarvita. Hyvin simppeli juttu.

Tarvikkeet:

 • Villaponcho
 • Seitsemän veljestä -lankaa
 • Pyöröpuikot 4mm
 • Virkkuukoukku 3,5 mm
 • Noin 3 cm leveää kuminauhaa Ponchon pääntien verran)

Tee näin:

 • Irroita ponchosta kaikki koristeet, siirrä sivuun odottamaan jatkokäsittelyä.
 • Nosta ponchon pääntien reunasta silmukat pyöröpuikolle ja neulo sileää oikeaa kaksinkertaiseksi. Neulo siis vyötärökaitale, jonka sisälle pujotetaan kuminauha.
 • Virkkaa tulevan hameen helmaan reunapitsiä. Jos poncho on pitkä, kannattaa virkata vain kapea pitsi, jos taas lyhyt, virkkaa leveämpi pitsi.

Vanha poncho hameeksi Vanha poncho hameeksi

Koristeesta panta

Tästä koristeesta tein pannan, joten mitään ei mennyt tässä homassa hukkaan. Koska myös näissä hommissa kannattaa miettiä miten saa kaikki materiaali hyödynnettyä, niin oli aika itsestään selvää, että teen korsiteesta pannan. Panta on helppo valmistaa. Virkkailin vielä kukkasenkin napin kanssa, että sain lisää volyymia pantaan.

Pantaa voikin käyttää joko hmeen kanssa tai sitten erikseen. Itse olen käyttänyt niitä erikseen. Ei itseään tarvitse vuorata neuleilla, vaikka se onkin erittäin pehmeä ja lämmin vaihtoehto. Vähempikin riittää siis. Ainakin nyt.

Tee näin:

 • Ompele kappaleen lyhyet päät yhteen
 • Ompele sen jälkeen kappale pitkittäin pussiksi, kappale on nyt kuin makkara. Jätä kääntöaukko.
 • Käännä työ oikein päin ja sulje kääntöaukko
 • Rypytä lyhyeiden päiden saumakohta tiukaksi.
 • virkkaa iso ruusuke ja kiinnitä ruusuke ryptettyyn kohtaan pannassa ja kiinnitä nappi paikoilleen.

Hyvää alkanutta viikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

12 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Todella kaunis hame 🙂

 2. Jael kirjoitti:

  Aika kiva hame tuli ponchosta:)

 3. Mari kirjoitti:

  Kaunis lopputulos jälleen kerran :).

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Todella kiva ja kekseliäs tuunaus! Hyvännäköinen hame ja se sopii todella kivasti noiden saapikkaiden kanssa!

 5. hannamariav kirjoitti:

  Ihanat tekeleet sait aikaan! Etenkin tuo panta on kaunis 🙂

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttamedia.fi

 6. Paula kirjoitti:

  Kauniita. Onko jossakin ruusukkeen virkkausohje?
  Yt. Paula

  • villananna kirjoitti:

   Se on vaan pylväitä ja piilosilmukoita renkaaseen. En oikein muuten osaa sitä selittää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *