Hae
VillaNanna

Pitsiverhosta hame

Pitsiverhosta hame

Tein tämän hameen pitsiverhosta ihan varta vasten tätä reissua varten heti kun tiesimme, että lähdemme Kaliforniaan. Hame sopii täydellisesti Venice beachin maailmaan ja on suhteellisen helppo myös tehdä. Jos siis rypytyslangat on tuttuja juttuja. Aikaa tässä menee kyllä, sillä työssä on monta liikkuvaa osaa.

Pitsiverhosta hame

Halusin jonkin over size -asun mukaan ja kaikki lähti siitä ajatuksesta, että voin yhdistää hiukan rajumman paidan söpöön ja romanttiseen alaosaan. Toki kaapissa on tällaisia pitsihameita enemmänkin, mutta halusin hameeksi jotakin vähän muuta kuin ihan perushameen. Lumppulaatikosta löysin pistikapan, nelisen metriä reunapitsiä, sekä valkoista paitakankaan tyyppistä kangasta, joka sopi hyvin vuoriksi hameen alle.

Olen sen verran siveä, että haluan ehdottomasti hameseen vuorin. Varsinkin tämän tyyppiseen. Ompelin ensin vuorin pitsin alle ja leikkelin sen jälkeen osat irti. Jouduin tekemään leikatuille osille myös aputikkaukset (kiinnitin uudelleen pitsin ja vuorin toisiinsa). Näin ompelu on helmpompaa kun yhdistää kaikki osat toisiinsa. Ylempi helmaosan ompelin melkein kiinni alas asti, jätin noin 6 cm avoimeksi, sillä suunnitteilla oli, että jätän korkean halkion hameen toiseen reunaan. Ompelin myös ylempään helmaosaan kuminauhan kiinni ennen kuin ompelin rypytyslangat alempaan helmaosaan.

Kun olin rypyttänyt alemman helmaosan, ompelin sen kiinni ylempään helmaosaan. Tämän jälkeen ompelin siksakilla reunapitsit kiinni sauman kohdalle sekä helmaan. Tein pienen käännöksen halkioon ja hame valmis. Ei siis mikään vaikea tekele mutta aikaa se vie reippaasti kun pitää rypyttää kovasti. Valmis hame on ihana ja sopii hyvin tällaiseksi over size tyylin asuksi. Lenkkarit jalkaan ja rantabulevardille kävelylle. Pitsiverhosta saa monenlaisia hameita ja mekkoja. Eli niitä kannattaa kyllä hankkia kirppareilta.

Pitsiverhosta hamePitsiverhosta hame

Sukellus Venice beachin boheemiin maailmaan

Venice beach tunnetaan sekittaajistaan ja rullaluistelijoistaan. Alue on hyvin boheemi ja osaltaan myös ränsistynyt. Ihmisiä kulkee alueella paljon ja saa olla varovainen myöskin. Venicen ostoskatu sijaitsee hiukan rannan ulkopuolella Abbot Kinney Blvd. Siellä on jokaiseen makuun liikkeitä, on second handia, on merkkituotteita, on ekologista yms. Kaikkeen makuun. Tällä reissulla tosiaan sukellettiin kulutushysteriaan, sillä välipäivinä oli tarjoukset käynnissä ja tosiaan kunnollisia tarjouksia! 70% alkuperäisestä hinnasta lähti pois, oli tuntuva alennus vaikka verot tuli vielä tuohon päälle. Tarpeeseen kuitenkin ostettiin kenkiä ja vaatteita. Toki matkamuistojakin tuli ostettua enemmän mitä suunniteltiin.

Sellainen iso miinus mikä tuolla Kaliforniassa näkyy on kodittomien määrä, sille me ei mahdeta mitään mutta kyllä monta eettistä keskustelua käytiin läpi mieheni kanssa kun juostiin kaupasta kauppaan. Oli suuri järkytys nähdä miten huonosti tuossa maassa hoidetaan kansan asioita. Osalla oli pahoja meilenterveysongelmia ja heidän kanssaan ei kauheasti kannattanut jäädä juttelemaan. Mutta Venice beachillä oli yksi kodittomien porukka, joiden kanssa mekin juttelimme ja heille vietiin kaikki ruuat, jotka meiltä jäi yli kun lähdimme takaisin Suomeen.

Vaikka Venice beach vetoaa tällaiseen elämäntapahihhuliin, niin kyllä eettiset kysymykset nousee pintaan kun siellä asustelee. Mikä on tavallaan hyväkin, joskus pitää lähteä kauas päästäkseen lähelle. Kyllä siellä oleminen herätti ja asiaa käsitellään edelleen. Niin ekologisesta kuin eettisestä näkökulmasta. Ja kyllä, vastaus muutamiin kysymyksiin: Venice beachillä haisee kannabis, koko ajan. Kaliforniassa on laillista poltella ja sitä tehdään siellä ja paljon ja kannabista voi ostaa ihan joka kaupasta. Mainoksia on joka kaupan edessä.

Pitsiverhosta hame

Kivaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

11 kommenttia

 1. Samavain kirjoitti:

  Mulla on noita pitsiverhoja muihin tarkoituksiin jemmassa, mutta en ole ennen ajatellut tehdä niistä vaatteita. Pitääpä laittaa mietintään, jos kesäksi vielä keksisi jotain kivaa.

 2. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

  Tosi kaunis pitsikuvio sinun hameeksi muunnetussa pitsiverhossa. 🤩 Hauska asukokonaisuus erityisesti farkkutakin kanssa.

 3. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

  Ihana hame! Se todellakin sopii täydellisesti beachin tunnelmiin.

  Sosiaalisten ongelmien määrä voi todellakin yllättää, kun niitä näkee paljain silmin. Kaliforniassa se on ehkä juuri näin näkyvä ja haiseva. Suomessa ongelmia on tapana lakaista maton alle, ikävä kyllä. Kodittomia ei näy kotimaan kaduilla vain sen takia, ettei he selviä pakkasessa kovin pitkään. Mutta pelkässä Helsingissä heitä on 1500 ja koko Suomessa on nyt liki 2000, koska luku on kasvanut huimasti koronan myötä. Majatalojen petipaikka on aina vapauttavaa aamulla, joten seuraavasta yösijasta ei koskaan ole tietoa.

  • villananna kirjoitti:

   Tuolla päin iso ongelma on asuntojen vuokrat ja minimi palkka on niin pieni, että monet joutuu tekemään montaa työtä ja siltikään ei riitä rahat vuokraan. Korona sitten teki loput.

 4. Anne N kirjoitti:

  Nätti hame ja sopii kyllä tosi hyvin just tuonne. Kuvien kautta pääsi hyvin Venice Beachin tunnelmaan 🙂

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Verhoista on moneksi, ei kyllä uskoisi tämänkään hameen kankaan alkuperäistä käyttötarkoitusta 🙂

 6. Diiskuneiti kirjoitti:

  Tosi kaunis hame ja ihania reissukuvia!

 7. Sonja kirjoitti:

  Todella kiva hame! Hyvä idea käyttää verhoja tähän! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *