Hae
VillaNanna

Ompelujätteestä rintakoruja

Ompelujätteestä rintakoruja

Tällä kertaa tehdään ompelujätteestä rintakoruja, kyllä ompelujätteestä on moneksi ja pienet palaset toimii tässä hommassa erittäin hyvin. Tämä tekele on siis yksi osa ompelujäteprojektistani, josta juuri muutama hetki sitten kirjoittelin. Tällainen projekti on siitä kiva, kun voi antaa mielikuvituksen vaan lentää, eikä aina ihan tiedä edes millainen lopputulos mahtaa olla. Nytkin otin vain muutamia pieniä paloja ja aloin yhdistellä eri jämien kanssa. Kaikki on siis jämää. Näihin tulee himo ja erilaisia rintaneuloja valmistuu ihan liukuhihnalta. Näistä ei tarvitse tehdä mitään isoja, ihan pikkuiset riittää. Näitä voi kiinnitellä sitten vaikka takin pielukseen, paidan rinnukseen, kaulaliinaan yms. Hattukin käy ja tietenkin pipo.

Rintakorut on hyviä siinä, että niillä saadaan vaatteen ilmettä muutettua aika näppärästi ja helposti. Harmillisen vähän näkee enää rintaneuloja käytettävän. Jotenkin vähän outoa, mutta se on nyt tämä aikakausi. Jämien kanssa voi yhdistää erilaisia koristenauhoja, pitsejä, nappeja, korun osia…Mitä ikinä vain ikinä tahtoo ja keksii.

Ompelujätteestä rintakoruja

Minulle ei siis tässä hommassa riittänyt se, että pengoin roskiksesta tilkkuja, vaan oli tongittava myös muita nyssyköitä, joihin olen keränyt kaikenlaisia jämiä. Lähinnä nauhajämiä, sekä laatikoita, joissa on nappeja, rikkinäisiä koruja yms. Sälää niin sanotusti. On muuten aika kiva, kun saa tätä sälää myös käytettyä johonkin hauskaan. Joku voisi sanoa, että roskasta tehdään roskaa mutta tämä on käyttöroskaa kuitenkin.

Koska olen vuosi sitten Karnaluksista ostanut ison määrän hakaneuloja, niin käytin niitä näissä hommissa, kun en halunut käyttää oikeita rintaneulan neuloja. Hakaneulat käy tähän hommaan oikein loistavasti, vai mitä tuumaatte?

Näihin tulee himo ja erilaisia rintaneuloja valmistuu ihan liukuhihnalta. Näistä ei tarvitse tehdä mitään isoja, ihan pikkuiset riittää. Näitä voi kiinnitellä sitten vaikka takin pielukseen, paidan rinnukseen, kaulaliinaan yms. Hattukin käy ja tietenkin pipo.

Mitään ohjetta minulla ei näihin ole, ompele vain kaikenlaista ja tee jämistä juuri sellaisia kuin niistä tulee. Olen yhteen ommellut koristeeksi myös ompelujätelankoja ja pikkuruisia palasia, joita avustin pinseteillä, että sain ne kiinnitettyä. Hulluko olen? Ehkä olenkin…Mutta kaikkea pitää päästä kokeilemaan.

Ompelujätteestä rintakoruja

Mahtavaa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

8 kommenttia

 1. Marjo kirjoitti:

  Onpa kauniita! Sinulla kyllä syntyy vaikka leikkuujätteistä jotain kivaa. Minusta hakaneulat sopivat näihin koruihin mainiosti. Minua puhuttelee erityisesti tuo missä sydämestä roikkuu avain!

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

 2. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Kangaspalojen lisäksi aika paljon näissä on tietysti mukana jo valmiiksi koruelementtejä. Mutta kivoja, useammatkin näistä!

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Rintakoruillakin saisi niin upeaa piristettä vaatteisiin, pitäisi alkaa käyttämään!

 4. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  onpa hyvä idea 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *