Hae
VillaNanna

Kranssi oveen kierrättäen

Kranssi oveen kierrättäen

Kranssit ovat kauniita mutta minä kun kieltäydyn ostamasta uutta materiaalia kaupoista, niin pitää kehitellä omia ideoita, jotka tukee omia ajatuksia. Sellainen on tämä kierrätysmateriaaleista tehty kranssi. Tällä samalla periaatteella voi tehdä kaikki kranssinsa, oli sitten joulu tai pääsiäinen.

Aina kaapista löytyy vaate, joka on aivan piloilla, ihan kunnollista tekstiilijätettä, ne kelpaa tähän hommaan, pahviakin aina kulkeutuu kotiin jostakin. Näistä saakin jo hyvin kranssin pohjan. Saa hyvin roskia pois nurkista, eikä tarvitse lähteä viemään niitä roskakatokseen, vaan ulko-ovea koristamaan. Kranssin pohjan voi siis aina rakentaa jostakin, mikä menisi muutoin roskiin. Koristeet voi tehdä erilaisista jämistä, kuten vaikka farkusta ja pitsistä. Näitä jämiä minulta jää jatkuvasti kun tuunaan vaatteita paljon.

Roska on useasti vain roska, mutta välillä kannattaa katsoa roskaa toisella tavalla ja antaa sille mahdollisuus olla osa sinun kotia tai vaatekaappia. Eikä tällainen askartelu ole vaikeaa ja oppiihan tämän nopeasti, jos on halua. Eettistä, ekologista sekä halpaa puuhaa.

Tarvikkeet

– pahvia
– trokoopaita
– farkun lahje
– leveähköä nauhaa
– hiukan pitsinauhaa
– muutama muotovirheellistä helmeä
– kuumaliimaa

1. Piirrä iso ympyrä pahville vaikka lautasta apuna käyttäen, piirrä myös sisälle pienempi ympyrä asettia apuna käyttäen. Leikkaa irti. 

2. Leikkaa trikoopaita kainaloiden alta ja rullaa makkaraksi pitkittäis suuntaisesti. Ompele muutamalla isolla pistolla ympyräksi. Venytä hiukan niin saat sen sopimaan pahville.

3. Liimaa kuumaliimalla trikoomakkara pahville.

4. Pyöritä nauhaa kransiin ympärille liimaa apuna käyttäen. Käytä liimaa vain takapuolelle. Ei haittaa vaikka kranssi on hiukan epätasainen. Se muuttuu kun farkku pingotetaan tuohon päälle.

5. Leikkaa farkun lahkeista suiroja, jotka liimaat kuumaliimalla tiukasti kranssin ympärille. Käytä liimaa vain takana jälleen.

6. Voit tämän jälkeen aloittaa koristelun. Aloita liimaamalla pitsinauhaa kranssin ympärille. Koristenauha voi olla muutakin kuin pitsiä. Mitä sattuu kaapissa olemaan.

7. Valmista ruusukkeet. Ne voivat olla millaisia tahansa mutta itse valitsin helpon tien ja käytin koko kransissa kuumaliimaa. Videollinen ohje alapuolella.

Kranssi oveen kierrättäenKranssi oveen kierrättäenKranssi oveen kierrättäen

12 kommenttia

 1. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Jouluisin joskus olen kranssia havitellutkin, mutta asumme pientalossa, jossa ulko-ovi on lasia, joten ei sitä oveen ainakaan saa. Ulkoseinälle ehkä, mutta sitten sen pitäisi olla säänkestävä 🙂 Upeaa askartelua kuitenkin, varsinaista näperrystä noiden ruudukkeiden osalta!

  • villananna kirjoitti:

   Joo, jos ei ole mitään suojaa missään, niin tärkeää on, että kranssi olisi kestävä. Itsellä on suunnitteilla seuraavaksi luonnonmateriaaleista tehty kranssi.

 2. Jael kirjoitti:

  Ihana kranssi:)Saapa nähdä onnistuuko kommentointi täällä…

 3. Johanna kirjoitti:

  Tosi kaunis kranssi. Katsoin ensin että farkut on ihan ommeltu ympyräksi kun on niin siistiä jälkeä. Mää oon innostunut käyttämään elintarvikerasioiden muovia ihan mihin vaan käsityöhön, kuten kranssipohjaksi, niin tulee sään- ja pesunkestäviä.

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos paljon 🙂 Hyvä idea käyttää nuo muovit askarteluun.

 4. Tuula / Tuula's life kirjoitti:

  Onpa kiva kranssi. Hienosti askarreltu. Sopii hyvin kutsumaan vieraita. Ja tuo ei ainakaan raaputa ovea, niinkuin minulla kävi edellisen kranssin kanssa.
  Heleää heinäkuuta!

 5. Katta /Arki(paska)ruokaa kirjoitti:

  Onpa kaunis ja omaperäinen kranssi. Miehen sisko meille tällaisia aina tuunailee eri sesonkeihin sopien. Tällaiseen en vielä hänenkään tekemänä ole törmännyt. -Katta /Arki(paska)ruokaa http://www.arkipaskaruokaa.fi

  • villananna kirjoitti:

   Itseltä löytyy myös muutama eri sesonkiin mutta en niin kauheasti perusta kranseista. Mutta muutamia koristeita täytyy olla 🙂

 6. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Kivan kranssin olet tehnyt! Ruusuketta lukuunottamatta vaikuttaa siltä, että minäkin voisin onnistua.
  Mukavaa viikonloppua!

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos. Kyllä sinä tuon ruusukkeen osaisit myös oikein hyvin. On todella helppo toteuttaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *