Hae
VillaNanna

Jämämateriaaleista romanttinen hame

Tuitui!!

Ennen muuttoa minulla oli kova kiire saada ommeltua Lumppis-projektin juttuja valmiiksi. Tietenkään en saanut laatikoita niin lyhyessä ajassa tyhjäksi ja nyt en sitten muuten vain ehdi ompelemaan ennen kuin toivottavasti tuossa heinäkuussa. Ongelma tässä asunnossa on se, että huoneet on niin pienet, ettei koneet mahdu minnekkään. Tästä sstä ollaankin nyt päätetty, että yhteen kaappiin tehdään työtila. Kiva…
Tätä tilaa ei olla vielä päästy edes suunnittelemaan mutta muutamia kangaslaatikoita olen päässyt jo tyhjentämään mukavasti. Valitettavasti nyt on niin, että kaikki materiaali ei tule mahtumaan näihin muutamiin paikkoihin vaikka miten yrittäisin. Tarkoittaa sitä, että on ihan pakko siirtää osa materiaalista varastoon, mikä on sinänsä ihan hyvä kun ollaan kaikki materiaali jo laitettu meidän vanhasta varastosta pois, yhtään materiaalia ei siis ole tällä hetkellä varastossa, jeee…Hetkeksi.

Minulla tosiaan tuli hätä kun tajusin, että on saatava Lumppis-projektin laatikko tyhjäksi, mikä ei toteutunut tietenkään. Kaivoin laatikosta palasen vuorikangasta (vähän tujumpaa) ja pitsiverhon palasen, jostain työstä oli jäänyt pari viskoosisuiroa, jotka ompelin yhteen ja kavensin todella kapeiksi suiroiksi. Näin sain kivan koristeen vuorikankaaseen. Suirojen väliin löysin sahakoristenauhaa, jonka ompelin myös vuorikankaaseen. Laatikon pohjalta löytyi vielä pätkä vaaleanpunaista alushamepitsiä, jonka myös kiinnitin alushameen helmaan. Näin sain hiukan pidennettyä hametta lisää. Materiaalia oli todella vähän mutta sain siitä huolimatta muokattua tosi romanttisen hameen, joka sopii juhannukseen oikein hyvin. Tarkoituksena on siis pukea hame päälle juhannuksena, jos nyt sattuu tulemaan vastaan tässä kun purkaa säkkejä. Vielä on hamonen hukassa.

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Onpa ihana pitsi hame 🙂

 2. Marjo kirjoitti:

  Ihanan romanttinen hame. Tätä hameesta tulee keväinen fiilis. Nuo sinun kirsikankukka kuvat vielä lisää romanttista tunnelmaa. Ja nuo punaiset kengät – aivan ihanat!!!!

 3. Nora kirjoitti:

  Onpas hauska idea tehdä jämämateriaaleista jotain uutta! Itse tekemällä saa tosi persoonallisia ja oman tyylisiä vaatteita tehtyä. Pitäisi itsekin hyödyntää enemmän jo olemassa olevia materiaaleja 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Tuo on se yksi iso syy, miksi haluan tehdä itse vaatteeni ja miksi haluan tehdä vanhosita materiaaleista.

 4. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Sinulta ei tosiaan taida mitään mennä hukkaan! Itselläni on jossain pari vaatetta, joiden muutamasta osasta olen pitänyt ja olen miettinyt, että jos niistä kasaisi jotain uutta, mutta siellä ne ovat, edelleen odottamassa …

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *