Hae
VillaNanna

Nappaa vinkki

Nappaa vinkki

Vanhaan blogiin jäi iso määrä erilaisia hauskoja tuunausideoita ja jälleen kerran siirrän yhden hauskan vinkin teille tänne puolelle. Nappaa vinkki talteen ja kokeile tehdä itsellesi helppo ranta-asu isosta huivista. Tämä tuunaus on oikeasti todella helppo juttu ja onnistuu varmasti kaikilta, vaikkei olisi ompelutaitoa niin paljoa. Tällaisia voi tehdä myös pitsisistä pöytäliinoista tai oikeastaan mistä tahansa, joka on tarpeeksi ohutta materiaalia.

Nyt pääsee myös hakemaan uutta materiaalia kirppareilta. UFF on hiljalleen availlut oviaan ja perjantaina aukeaa Kierrätyskeskuksista neljä liikettä. Nihtisilta, Suomenoja, Kyläsaari sekä Koivukylä avautuvat. Tarkoituksena olisi minunkin mennä käymään Nihtisillassa. Toki varovaisuuteen pitää edelleen kiinnittää huomiota ja muistaa turvavälit.

Nappaa vinkki

Nappaa vinkki

Nappaa vinkki

Minulla pitää aina olla jotakin suojaa iholla kun olen rannalla, muutakin kuin aurinkorasvaa. Tarvitaan ihanan kevyitä vaatteita, joilla suojata erittäin herkkää hipiääni. Ihoni kuuluu kuuluisaan riskiryhmään ja on aika itsestään selvää, että haluan suojautua mahdollisimman hyvin.

Tarvikkeet:

 • suuri ohut huivi tai pitsinen pöytäliina
 • Koristenauhoja
 • vyö tai tee punottu vyö
 • pitsinen liina
 • lasihelmiä

Tee näin:

 • Leikkaa huivin keskelle aukko, huolittele aukko ja kiinnitä siihen vaikka koristenauha.
 • Ompele koriste etuosaan.
 • ompele helmiä koristeeksi.
 • Taita huivi tarkkaan puoliksi ja merkitse sivuille kohta, johon ompelet napinlävet.

Ei tämän kummoisempi. Helpommalla aina pääsee, jos huivissa on jo valmiiksi erilaisia kuvioita tai rimpsuja roikkumassa. Silloin ompelu vähenee ja saat näyttävän kaftaanin pienellä vaivalla. Varsinkin, jos tekee kaftaanin pitsisestä pöytäliinasta, ei tarvitse ommella kuin pääntie sekä napinlävet. Huivikaftaaneista tulee todella näyttäviä ja kauniita ranta-asuja, joilla voi istahtaa myös ravintolan terassille nauttimaan lasillisen kylmää juomaa.

Itse tykkään pukea juurikin näitä kaftaaneita päälleni rannalle suojaamaan itseäni. Toki muitakin suojaimia käytän, mutta näistä tykkään todella paljon ja koska nämä lyhyemmät kaftaanit ovat vielä niin kauniita, että näillä kehtaa liikkua paikasta paikkaankin. Ei tarvitse olla missään piilossa pälyilemässä. Koska minulle on täkeää se, että minulla on vaatteita eri tarkoituksiin, niin siksi vaatemäärätkin ovat isoja. Rannalle minulle on ihan erilaisia vaatteita mitä sitten kesäiselle kadulle kaupungissa. Minulle tämä asia on hirmuisen tärkeä, että voin pukeutua sen mukaan missä olen ja on muutamia erilaisia vaatteita ja tyylejä siihen tarkoitukseen. Ranta-asuja minulla nyt ei kovin montaa erilaista ole, mutta on niitäkin ihan tarpeeksi erilaisia. On pari kaftaania, muutama isompi tunika yms. Kaikkea siis kyllä löytyy.

Ranta-asuuni kuuluu myös aina huivi tai hattu. Isolierisiä hattuja suosin ja niitä myös löytyy kesäversioina muutama. Kaikkein rakkain hattuni on kuvassa oleva hattu, jonka olen ostanut Kazimierzista vuonna 2011. Se reissu teimme mieheni kanssa ihan kahdestaan. Se oli se matka, jolloin sain tahtoa taistella sairautta vastaan vielä sen viimeisen kerran. Matkan tarkoitus oli olla häämatka ja minulle se viimeinen matka. Mutta eihän se ollut, ja tuon vuoden jälkeen on kazimierzissa oltu useamman kerran.

Nappaa vinkki

Vinkki: Tee kaftaani pitsipöytäliinasta

Niin kuin tekstissä olen monasti jo maininnut, että tämän kaftaanin voi tehdä muistakin asioista kuin isoista jättihuiveista. Esimerkiksi ihanan romanttisen kaftaanin saa tekemällä se pitsisestä pöytäliinasta. Voin nähdä tämän päälläni jossakin kauniin kartanon rannalla, alla on vintageuimapuku, suuri valkoinen lierihattu ja olkilaukku. Odottelen veneretkelle lähtöä, tarkoituksena kiertää lähisaaria pienellä veneellä. Näin minun vaatteet kertovat omia tarinoitaan. Siihen asti kuvitteellisia kun alkavat kokea elämää itse. Suloinen ja ilmava pitsi hulmuaa tuulessa….

Ihanaa päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

Lue myös:

Käsityön teemavuosi – Rannalle

10 kommenttia

 1. Vaateviidakon Pirjo kirjoitti:

  Kaftaanimaiset vaatteet on ihan parhaita, huolettomia ja rentoja. Rannan lisäksi käytän niitä ihan kesämekkoina tahi tunikoina farkkujen kanssa. Ne ovat myös kauniita vaatekappaleita, tuossa ensimmäisessä pitsiliinakoriste tekee siitä ihan todella kauniin.

  • villananna kirjoitti:

   Totta, kyllä vain. Ne ovat monikäyttöisiä ja niin rentoja.

 2. Diiskuneiti kirjoitti:

  Katsoinkin näitä jo Instagramin puolella ja ovat kyllä ihania. Varsinkin tuo pitsinen, wau! 🙂

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Onpa loistava vinkki! Pitää varmaan äidin kaappeja käydä pöytäliinojen suhteen kaivelemassa 😀

 4. Henna kirjoitti:

  Tuo pitsinen on upea! 🙂 Multa löytyy kans tällainen kaftaanityylinen vaate, just ranta käyttöön! On ihan paras siihen.

  • villananna kirjoitti:

   Joo, nää on niin ihania. Ja kun voi tehdä millaisia vain 🙂

 5. tuulanneli kirjoitti:

  Todella kiva idea kesäksi. Pitsiset kaftaanit ovat mukavia kesävaatteita 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *