Hae
VillaNanna

Eläinleirillä

Eläinleirillä

Eläinleirillä kuulee kukon kiekumista heti aamutuimaan, lampaan määkimistä ja hevosten hörinää. Eläinleirillä matkustaa maatilan maailmaan, kokemaan ja oppimaan asioita, joita ei kaupungissa koe, eikä oikein opi.

Eläinleirillä

Hevonen ravaa edessä ja kärryt kolisee hiekkatietä vasten. Suljen silmäni ja matkaan aikaan, jolloin olin itse nuori ja haimme naapurista maitoa hevoskärryillä, maitotonkat tärisi ja kolisi takana kun ravattiin tuulen mukana naapuriin. Tällä kertaa ei kuitenkaan haettu maitoa naapurista, vaan nuoret saivat tutustua kärry ajeluun, käytiin katsomassa poroja, yksi poro nähtiin, pikkuporo, joka tuli katsomaan saisiko herkkupalaa.

Leirillä päästään tutustumaan leirielämään oikein kunnolla, leikkien ja grillaillen, ainakin iltaisin. Muulloin hoidetaan eläimiä, syödään itse tehtyä ruokaa ja pelataan ohjaajien kanssa vaikka Ligrettoa majoitustilan lattialla, kun ulkona paukkuu ukkonen ja vettä tulee kuin saavilla kaadettaisi. Helteellä taas maataan pitkin pihaa ja juodaan vettä saavi tolkulla. Päivän kohokohta on ratsastus ja jono kasvaa, jokainen toki pääsee ratsastamaan. Jokainen joka haluaa. Itse myös kapusin hevosen selkään, mutta se ilo loppui lyhyeen, kun paarmat hyökkäsi kimppuun kuin sika limppuun ja kun jalka kuumottu ja porotti, oli pakko hypätä alas toipumaan kauhun hetkistä.

Eläinleirillä

Kanniston kotieläintila

Kanniston kotieläintila on autenttinen kokemus monin tavoin. Näin leirin muodossa nuoret pääsevät näkemään todellista maatilan elämää, jota eivät välttämättä koskaan pääse näkemään. Parastahan on se, että pääsee tutustumaan eläinten hoitoon ja kuulee myös mitä eläimiä tilalla on. Nuoret saavat hoitopuput, joita hoitavat koko leirin ajan. Ja niitä tosiaan hoidetaan ja rakastetaan kovasti. Lähtöpäivänä otetaan kuvia monen monta ja muistellaan miten ihana se oma pupu oli.

Kanniston tila on ihan oikea vanhanajan maatila, jossa itsekin olen lapsuuttani päässyt viettämään, en tosin täällä vaan Nousiaisissa. Tilan toimintoihin kuuluu esimerkiksi ratsastus, hevosajelu, vuohen lypsäminen, voit lähteä myös opastetulle luontopolulle tai nauttia grillikatoksen alla herkkuja. Parasta on se, ettei tilalla ole tuotantoeläimiä.

Tutustu tilaan tästä linkistä, voit myös seurata tilan kuulumisia Instagramissa.

Eläinleiri on minun vuoden kohokohta, ei vain nuorten vuoksi, vaan myös itse vuoksi. Saan palata omaan nuoruuteen, maatilan maailmaan, jossa itsekin olen päässyt tekemään maatilan hommia. Hei taas Kannisto, ensi kerralla nähdään!

Eläinleirillä

Ihanaa torstai iltaa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

4 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Aivan ihana paikka ja niin suloisia eläimiä, joilla terapeuttinen vaikutus:) Hyvää juhannusviikonloppua Melissa.

 2. Nora kirjoitti:

  Ihanan näköisiä eläimiä =) Yhä kaupungistuvassa maailmassa monet ihmiset ovat enemmän tai vähemmän kadottaneet luontoyhteytensä. Ihan joka paikassa ei ole mahdollisuus päästä melkeen kotiovelta metsään (mulla on metsä ihan taloyhtiön takapihan takana ja melko lähellä on myös kaksi järveä, toista kiertää kävelyreitti, jonka varrella näkee luonntoa). Siksi on hyvä olla tuollaisia matalan kynnyksen paikkoja, joissa ihmiset pääsevät näkemään eläimiä ja pääsevät luonnon rauhaan. Luonnolla ja eläimillä voi parhaimmillaan olla eheyttävä ja terapeuttinen vaikutus ja ainakin stressi katoaa hetkeksi ja saa voimaa, kun näkee luontoa ympärillä.

  • villananna kirjoitti:

   Totta, luonto on kadonnut monelta kaupunkilaiselta. Meillä on myös takapihalta kulku ihanaan metsään, on luonnonmukainen koski yms.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *