Hae
VillaNanna

Väriä vanhaan huppariin

Väriä vanhaan huppariin

Tällä kertaa laitetaan väriä vanhaan huppariin, vai poistetaanko väriä?

Noh, kaikki alkoi siitä, kun poikani yksi lempihuppariin jäi hänelle pieneksi. Paita haluttiin ehdottomasti antaa minulle, sillä paita oli pojan lemppari, lemppariväriäkin, vaaleanpunainen. Minun oli siis otettava huppari itselleni vaikka miten naamaani nyrpistin. Paita oli jonkin aikaa tuolilla ennen kuin päätin, että minäpä värjään sen.

Väriä vanhaan huppariin

Päätin, että laitan paitaan kumilankoja ja näin saan kivoja kuvioita, ei muuta kuin hommiin. Lähdettiin kauppaan ostoksille ja nappasin kaupan hyllyltä värin, joka sopi suunnitelmiini. Nitorin fuksia valikoitui tällä kertaa. Olisin mieluiten ottanut kyllä Dylonia, mutta sitä ei ollut koko kaupassa, joten Nitor oli otettava. Syy miksi en valitse Nitoria, johtuu siitä, ettei värjäys koskaan sen kanssa onnistu. Voitte siis arvata miten tämän homman kävi… Ei onnistunut.

Hetkisen kiukuttelin ja työnsin lopulta mietintämyssyn syvälle päähäni ja mietin ja mietin, taisi korvistakin tulla höyryä kun aivot kävi ylikierroksilla niin voimakkaasti. Sitten päätin valita sen ei kovin ekologisen vaihtoehdon, hyi minua! Tein siis paidalle uuden kylvyn. Solmin paidan ensin solmuun ja upotin sen klorite kylpyyn. Paita sai olla kylvyssä puoli päivää, en halunnut väriä kokonaan pois. Ihan vähän vain ja lopputulos oli ihan kiva. Ei nyt sellainen mikä piti ajatuksissa olla. Tosin ajatus ei aina kohtaa minullakaan, materiaaleilla kun on oma luonne myös.

Farkkutakin helppo tuunaus

Kaikkiin tuunauksiin ei tarvitse varata kauheasti aikaa tai ei tarvitse nähdä hirmuisesti vaivaa ja silti voi lopputulos olla näyttävä. Olen aikanaan hankkinut Tallinnan Karnaluksista erilaisia merkkejä ja muita kirjailtuja kuvia, joita voi kiinnittää silittämällä vaatteisiin. Itse tosin aina ompelen kun silitys ei oikein onnistu ikinä. Tärkeintä on kuitenkin se, että ne pysyvät kiinni, se miten ne kiinnittää on sivuseikka. Joten sitten päästään tähän asiaan… Olen aikaa sitten ostanut farkkutakin entisestä Zirppari kirpparista. Takkia olen käyttänyt paljon mutta se kaipasi jotakin pientä kivaa piristystä.

Silloin astui kuvioon nämä minun Karnaluks löytöni, nämä on super helppo vain kiinnittää mihin haluaa. Koko on tietenkin tärkeä, jos haluaa isoa niin se menee selkään. Näin tein siis minäkin, etupuolella tämä kuvio olisi näyttänyt vähän hupsulle, vai mitä? Ensin silitin kuvan farkkutakin selkämykseen ja lopuksi ompelin koneella reunat kiinni. Näin kuva ei lähde irti edes pesussa. Joskus kun liima voi olla niin huonoa, ettei kestä lämpöä ja irtoaa. Tästä syystä useasti ompelen myös tällaisen kuvan kiinni.

Väriä vanhaan huppariin

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

2 kommenttia

  1. Nora kirjoitti:

    Hieno tulos tuli huppariin =)

    Kloriittia en uskaltaisi käyttää missään, on niin vahva aine eikä ole myöskään kovin ekologinen kuten myös itse totesit.

    Hieno farkkutakki =)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *