Hae
VillaNanna

Tee se itse -blogit

Tee se itse -blogit

Tee se itse -blogit ovat tulleet jäädäkseen blogimaailmaan, mutta onko niiden maailma sitä, että ehjä vaate tuhotaan ja tehdään jotakin oikeasti käyttökelvotonta? Näin luin tuossa kun selailin somea ja osui silmiini keskustelu eräässä kanavassa. Keskustelussa oltiin sitä mieltä, ettei tuunaus ole hyvä asia, sillä bloggaajat eivät osaa tehdä kunnollista ja yleensä lopputulos on kammottava. Ja tässä kohtaa tosiaan puhutaan vain tuunauksesta, ei tee se itse -blogeista noin yleensä.

Tee se itse -blogit

Itse pidän käsityöblogeja noin yleisesti tee se itse blogeina, ei vain tuunausblogit, ne ovat vain yksi osa tätä maailmaa. Minun blogini on myös tee se itse -blogi, koska teen niin paljon käsilläni kaikkea. On se sitten neulomista, ompelua tai virkkailua. Välillä pääpaino on tuunauksessa ja välillä taas jossakin muussa. Kuten kesällä virkkailussa. Kaikkea voi myös tehdä tuunaamalla, se vain on hyvä asia. Mutta joka tapauksessa. Tuunaus ei ole yksin tee se itse -juttu. Mutta tosiaan keskustelu käsitteli lähinnä sitä, että miten joku leikkaa ehjän vaatteen ja tuhoaa sen näin käyttökelvottomaksi.

Myös sitä alleviivattiin, että tällaiset tee se itse -aiheet on köyhien juttu. Noh, tämäkin riippuu niin siitä mistä hankkii tuotteet. Itse käytän nykyään paljon kierrätysmateriaalia, joten hinnat on aika pieniä lopultaan. Joten tällä ajatuksella se on köyhien hommaa, mutta jos ostaa materiaalit uutena ja/ tai erikoisliikkeistä, hinnat eivät enää ole kovin alhaiset.

Tee se itse -blogit

Nyt saa osallistua keskusteluun

Nyt saa avata oman salaisen suuvakkansa ja sanoa oman mielipiteen aiheesta estottomasti! Se on enemmän kuin suotavaa, joten kommenttikenttä on avoin juuri sinulle! En ole vihainen tästä keskustelusta enkä myöskään välitä siitä mitä mieltä kyseiset henkilöt ovat aiheesta. Minua itseäni kuitenkin aihe kiinnostaa paljon.

Miten sinä ajattelet tee se itse -blogeista? Onko se vain tuunausjuttuja vai laajempaa kädentaitoa? Onko niin, että tuunaamalla vanha vaate ei enää ole käyttökelpoinen tai hieno? Käyttäisitkö sinä tuunattuja vaatteita? 

Kuvissa esittelen teille paidan, jonka olen tehnyt vanhoista miesten kauluspaidoista. Kauluspaidat ovat valtavan hyviä tuunausmateriaaleja. Parasta on myös se, että miesten paidoista löytyy erittäin korkealaatuista materiaalia, josta saa kestävää ja ihanaa vaatetta. Tähän paitaan tarvittiin neljä paitaa, jämiä jäi paljon, joten niistä on tehtävä vielä jotakin. En tosin ole aloittanut sitä hommaa vielä. Paidan kaava löytyy Burda 5/2018 -lehdestä. Onko tämä paita nyt sellainen, joka katsotaan tuhoamiseksi?

Mukavaa päivää!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

 

6 kommenttia

 1. Sonja kirjoitti:

  Mä rakastan tuunaamista. Musta sillä tavalla saa juuri itsensä näköistä monesti juuri siitä itselle sinänsä käyttökelvottomasta. Musta se on taitoa luoda jotain uutta ja vähän erilaista. Vaatteita tuotetaan jo nyt liikaa enkä näe järkeä siinä miten maailma hukkuu tekstiilijätteeseen. Mä ostan vaatteeni mieluiten mä käytettyinä ja tuunaan niitä tarvittaessa. On se varmaan köyhäilyäkin mutta näin toimien en ainakaan suosi pikamuotia. Kotimaisiin egolokisiin brändeihin minulla ei ole varaa.

  • villananna kirjoitti:

   Tuunaaminen on ihanaa. Itse myös tykkään siitä. Siinä on haastetta niin paljon, että aina on pakko jokin tuunaus tehdä vaikka ompelisi kankaista tai neuloisi lankakeristä.

 2. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

  Osa ihmisistä ei pysty käsittelemään mielessään monimutkaisia kuvioita ja luomuksia. Heille mieluisa vaate on äärimmäisen yksinkertainen ja tarkoituksenmukaisuus on vaatteille ainoa kriteeri. Tosin, sillä asenteella ei tulisi lähteä kommentoimaan jonkun blogiin.

  Jutun paita, joka yhdistää itseensä moni eri kuosi samassa värissä, on oiva siitä esimerkki. Tätä tekniikkaa käytetään paljon haute couture:ssa ja high end -brändeissä. Se on suhteellisen vaikeaa valmistaa, joten ketjuliikkeissä näitä ei näy. Itse olisin valmis maksamaan tästä vaatteesta ja siitä tulisi yksi lempivaatteeni ihan varmasti.

  Tee se itse -blogit on heitä varten, jotka pystyvät ymmärtämään asian ydintä. Jos ei pysty, niin olkoon lukematta.

 3. Nora kirjoitti:

  Minusta on mielenkiintoista lukea kaikenlaisia käsityö-ja askartelublogeja ja katsoa aiheista myös Youtube-videoita.

  Minusta vaatteen tuunaus ei ole vaatteen tuhoamista, etenkin jos tietää mitä tekee ja osaa ommella. Sinä osaa ja lopputuloksesi ovat usein hienoja.

  • villananna kirjoitti:

   Olen kyllä samaa mieltä, ettei vaatteen muokkaaminen ole vaatteen rikkomista. Ja tuunauksella annetaan myös lisäaikaa vaatteelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.