Hae
VillaNanna

Kahdesta paidasta yksi

Tänään tehdään kahdesta paidasta yksi, tämäkin on vain yksi esimerkki ja sellainen josta itse pidän. Jokainen voi tehdä oman maun mukaan, ei samanlaista ole koskaan pakko tehdä. Tuunauksia odottaa aika monta paitaa tuolla tuunauslaatikossa ja toivottavasti viikonloppuna pääsee kiinni niihin hommiin.

Kahdesta paidasta yksi

Syksy on taas hyvä hetki tutkia ja etsiä kaapista vaatteita, joita ei enää käytä. Itse kun mieluiten hyödynnän kaikki itse, niin muokkailen useasti vaatteet toisen näköiseksi jos en niitä käytä. Harvoin vien mihinkään kiertoon ja jos vien niin Hope -yhdistykselle. Lahjoituksissakin on oltava tarkkana, että vaatteet ovat ehjiä ja puhtaita. Lahjoituksen on oltava sellainen, jota itse vielä hyvin käyttäisit. Ei siis likaisia ja rikkinäisiä.

Mutta mennään asiaan. Kaapissa oli tällainen lötköpötkö, venynyt ja vanunut neulepaita, jota ei tosiaan sellaisenaan enää kukaan halua käyttää. Se ei siis mene jakoon, kuten ei myöskään paksu flanellipaita, jossa oli ammottava reikä kainalossa. Toki paidan olisi voinut korjata, mutta kukaan ei innostunut aiheesta, joten päätin yhdistää nämä kaksi paitaa toisiinsa.

Tarvikkeet:

 • Neule
 • Flanellipaita

Tee näin:

 • Purkaa flanellipaidasta rannekkeet, säästä myöhemmäksi.
 • Fileoi paita
 • Leikkaa neuleen pääntie uudelleen
 • Leikkaa vinonauha pääntien reunaan sekä tee toiseen olkapäähän olkain
 • Ompele vinonauha pääntielle ja kiinnitä samalla myös olkain
 • Leikkaa paidan helma vinosti
 • Leikkaa flanellista rypytysosa helmaan. Ompele kappaleet yhteen tarvittaessa ja ompele lopuksi rypytyslanka. Kiinnitä rypytysosa paidan helmaan
 • Leikkaa paidan hihat lyhyemmäksi ja ompele flanellipaidan rannekkeet hihoihin
 • Voit kiinnittää halutessasi myös flanellipaidan taskut neuleeseen

Ohje on suuntaa antava, ei tarkka ohje siis. En koskaan tarkkaan muista miten pääsen lopputulokseen, sillä koko projekti on kokeilua ja testailua. Ajatus saattaa olla ihan toinen mikä lopulta on lopputulos. Siitä kivaa tämä tuunaaminen onkin, että kaikkea voi kokeilla ja jos se ei onnistu, niin tehdään muuta. Ja monesti huomaa kesken homman, että nyt ei homma pelitä, niin silloin mennään toiseen suuntaan. Tuunaus ei ole niin vakavaa.

Miksi tuunaan?

Tuunaaminen ei ole minulle pakko, se on monessa muodossaan harrastus, mutta minulla on myös halu pitää vaatteet itselläni käytössä loppuun asti. Korjaaminen ja tuunaaminen on yksi tapa, jolla pitää huolta siitä, että vaatteet pysyvät minulla vielä senkin jälkeen kun niitä ei tosiaan enää voi mitenkään käyttää. Esimerkiksi loppuun käytetyt t-paidat, niistä tehdään lopulta rättejä.

On myös kiva saada juuri sellaisia vaatteita, joista itse pitää. Varsinkin kun tällaisia rimpsuja on vaikea mistään löytää enkä edes halua sellaisia vaatteita, joita joka toinen voi päälleen laittaa. Yksilöllisyys on siis valttia. Tuunaaminen on myös helppoa, iso osa vaatteista on jo muodossaan ja niitä muotoja on helppo hyödyntää kun tekee. Näin ei tarvita aina edes kaavoja hommaan. Ja parasta myös aktivoida oma mielikuvitus ja nähdä miten taivas on tässä hommassa rajana.

Kahdesta paidasta yksi Kahdesta paidasta yksi

Leppoisaa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Nadine kirjoitti:

  Tämä on yksi lemppari töistäsi. Kahdesta kelvottomasta kappaleesta näin upea vaate! Respect!

  Ja mitkä kengät ?!

 2. Jasmin kirjoitti:

  Wau! Annat kyllä inspiraatiota kaikille! Olet todella taitava! Teetkö muille noita tuunauksia, jos sulle lähetetään vaatekappaleet esim postissa ja kerrotaan toiveet? :)?

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

 3. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  wou mitkä kengät!!

 4. Marjo kirjoitti:

  Hauska idea ja sinulta jos keneltä näitä ideoita syntyy 🙂 Tuunaamista pitäisi useamman harrastaa niin samalla saataisiin ehkä käyttämättömistä vaatteista taas uusia. Toki vaatii tuon ompelutaidon 😉

  Minäkin iskin silmäni noihin nilkkureihin. Upeat ja mitä todennäköisemmin olet löytänyt nämä ihanuudet edullisesti jostain. Myös väri on kaunis!

  https://www.marjonmatkassa.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.