Hae
VillaNanna

Kesäinen Naantali

Moikka kaikille!

Meillä on tapana tehdä kerran vuodessa reissu Turkuun ja juhlia koko perheen voimin esikoisen sekä kuopuksen synttäreitä. Tällä kertaa juhlanaiheita oli enemmänkin. Kuten keskimmäisen ammattiin valmistuminen, ajokortti ja tietenkin tsempattiin kirjoituksia varten. Myös tyttäreni on valmistunut uuteen ammattiin, sekä mieheni on nyt teologian maisteri. Eli paljon juhlaa meillä.

Tyttäreni halusi tällä kertaa lähteä Naantaliin Höyrylaiva Ukko-Pekalla. Upea kesäinen Naantali avautui silmien eteen, joka on upein koko Suomessa.  Kyllä vain Naatali on ja pysyy upeimpana kesäkaupunkina, aina. Vaikka olemmekin aikaa sitten muuttaneet pois Länsi- Suomesta. Siksi oli aika itsestään selvää, että näin isoja asioita juhlimme Naantalissa.

Meidän matka starttasi Jokirannasta, Ukko-Pekka höyrylaivalla, joka on mahtava kokemus kaikin puolin. Vain ruoka oli sellaista, jota en voi suositella. Jäi hiukan sellainen olo, että ruoka oli valmistettu vasemmalla kädellä, eikä siihen viitsitä satsata yhtään. Muussi oli pussista, kana sitkeää ja kuivaa, lohi ei maistunut miltään. Salaattiin ei ollut kuin muutama vaihtoehto mitä laittaa. Hyvää laivalla oli kuitenkin lasten leikkihuone, hauskaa ohjelmaa lapsille ja osallistuva henkilökunta. Hiukan parantamisen varaa olisi kuitenkin tarjoilusta. Saatiin olla nimittäin täysin keskenään, itse kysyttiin, joko voidaan ottaa ruokaa, ei käyty kysymässä, haluammeko jotain muuta juotavaa kuin vettä. Kyllä, olemme tottuneet palveluun täällä Helsingissä.

Kesäinen Naantali on upea kaupunki, jossa ihan jokaisen kannattaa käydä edes kerran elämänsä aikana. Mennä syömään maailman parhaita vohveleita ja nauttimaan lasi viiniä. Käydä tutustumassa Naantalin museoon, jossa kerrotaan Naantalin kiinnostavasta historiasta, miten luostari muutti aluetta ja miten luostarissa elettiin. Samalla reissulla voi käydä katsomassa törmääkö Presidenttiin Kultarannassa. Meillä tosin ei siihen nyt aikaa jäänyt kun oli paljon muuta puuhaa.

Matka taittui iltasella takaisin Turkuun jälleen Ukko-Pekalla ja vastassa meitä oli äitini, jonka kanssa menimme vielä syömään meidän kantapaikkaan Vaakahuoneelle, jonka eteen Ukko-Pekka jää. Lounaan huono fiilis jäi Vaakahuoneelle, kun nautittiin toisenlaisista herkuista ja lopulta sanoimme heipat ja matka jatkui kotiin.

Perhe. Matka Naantaliin Höyrylaiva Ukko-Pekka.Kesäinen Naantali. Naantalin museo.

Kesäinen Naantali. PerheVaakahuoneen Paviljonki

Ihanaa päivää kaikille!

-Melissa-

6 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mä en ole koskaan Naantalissa käynytkään, mutta ehdottomasti listalla kunhan neiti kasvaa – Muumimaailmankin takia 😀

  • villananna kirjoitti:

   Suosittelen lämpimästi Naantalia. Se on kaunis paikka ja myös aikuiset viihtyy hyvin.

 2. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Olen tainnut käydä viimeksi Naantalissa joskus 90-luvulla. Oli kiva paikka, emme vaan käy juurikaan sielläpäin Suomea. Jos ravintolassa saa huonoa ruokaa, niin se kieltämättä ärsyttää.

  • villananna kirjoitti:

   Turun alue ja saaristo on kyllä näkemisen arvoisia paikkoja. Meillä on suunnitelmia matkailla saaristoon ja vähän muutakin.

 3. tuulanneli kirjoitti:

  Naantali on aivan ihastuttava kesäkaupunki. Olemme muutaman kerran käyneet ja tykästyneet todella paljon paikkaan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *