Hae
VillaNanna

Super helppo maksihame

Super helppo maksihame

Super helppo maksihame tehdään näppärästi ilman kaavaa ja nopeasti trikoosta samurilla ommellen. Ainut haasteellinen osa on kuminauha, mutta siihenkin on monen monta erilaista tapaa tehdä. Kuvien hame on minulle monta vuotta vanha ja samalla tavoin olen tehnyt monet maksihameeni. Tähän menee aikaa noin puoli tuntia, maksimissaan kolme varttia. Niin nopea se on tehdä.

Tämän tapaiset maksihameet ovat erittäin helppoja yhdistellä lähes minkä tahansa vaatteen kanssa. Toimii myös hyvin talvisten vaihtoehtojenkin kanssa. Vaikka nyt on välillä tullut luntakin taas maahan, niin olen jo kaivellut ihania kesähameita ja mekkoja esiin. Yhdistellyt niitä sitten vaikka paksumpien vaatteiden kanssa, mutta kovin kesäinen fiilis minulla jo on.

Super helppo maksihame

Super helppo maksihame

Kun lähtee tekemään tällaista hametta, kannattaa niitä tehdä pari samalla kertaa, eri kuoseilla. Jokainen hame näyttää ihan erilaiselta eri kuosilla. helmaa voi leventää jos haluaa, pienillä muutoksilla hameen ilme muuttuu nopeasti. Super helppo maksihame on sellainen, jota kannattaa oikeasti kokeilla,

Tarvikkeet:

 • trikoota noin 2m
 • kuminauhaa, vyötärön mitan verran
 • mittanauha
 • sakset
 • saumuri
 • ompelukone
 • kaksoisneula

Tee näin: Super helppo maksihame

Koko asun kokosin omista lemppareistani, oli sateesta huolimatta ihan lämpöinen keli, joten valitsin hameen kanssa paksun neuleen ja sen alle pitkähihaisen trikoopaidan, molemmat on  kirpputorilta löydettyjä. Juuri heti tuossa vuoden vaihteen jälkeen. Minun ihana vyölaukkuni on sitä vastoin ostettu Krkaovasta joulun aikoihin, kun siellä vierailimme. On Idea Fix mallistoa. Enemmän tuosta Idea Fixistä löytyy täältä. Jalassa on itse tehdyt sukat, ohjeet kyseisiin sukkiin löytyy täältä. Jalassa on myös Dr Martens kengät.

Vantaan viherpaja

Olen potenut aika massiivista migreeniä tässä loppuviikosta ja perjantaina tilanne oli kaikkein pahin. Nukuin koko perjantai päivän, minkä säryltä kykenin. Lauantaina päätin päästä vihdoin sängystä ylös ja irtautua lakanan solmuista, koska olin vielä aika kipeä, niin ei lähdetty retkelle, jolle alunperin suunnittelimme, tosin kelikin oli aivan kamala.

Meillä on ollut alku vuodesta varattuna ja maksettuna matka Japaniin, joka valitettavasti peruuntui tämän kesän osalta kokonaan. Matkaa siirretään ensi vuoteen, ensi kesään. Toki pettymys on ollut suuri, mutta japanilaista tunnelmaa päätimme lauantaina hakea Vantaan Viherpajasta. Suunnittelemme pientä juttua takapihalle, niin tarkoituksena oli vähän miettiä mitä kasveja hankimme. Viherpajassa on ihana japanilainen puutarha, jossa asuu myös suuren suuri karppi. Härdelli on nyt täysin vakuuttunut siitä, että Japaniin on pakko päästä, niin kova matkakuume siellä syntyi.

Super helppo maksihame Super helppo maksihame

Nautinnollista sunnuntaita!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Maksihameita voisikin näillä viileämmillä säillä käyttää 🙂

 2. hannamariav kirjoitti:

  Sulle sopii maksihame tosi hyvin, oon hiukan kade! 😀

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

  • villananna kirjoitti:

   Uskon, että maksi sopii myös sinulle, pitää vain olla oikeanlainen. Mulle on hyvä juuri tällaiset trikoiset hiukan kapoiset meksit.

 3. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Hyvältä näyttää tuo hameesi! Mä olen innostunut nyt hameista ja mekoista monen vuoden tauon jälkeen. Vai pitäiskö sanoa monen kymmenen vuoden tauon jälkeen.

  • villananna kirjoitti:

   Mulla oli myös monien vuosien tauko hameissa, nykyään tykkään todella paljon. Varsinkin mekoista

 4. Marjut kirjoitti:

  Kauniit värit hameessa. Itse tykkään myös hameista, etenkin vähän pidemmistä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *