Hae
VillaNanna

Ostanko kirppareilta yli tarpeen

Törmäsin tuossa keskusteluun, jossa puhuttiin kirppareista ja ihmisten ostokäyttäytymisestä ja eräs henkilö heitti, että hänestä tuntuu sille, että kirpparit mahdollistavat sen, että ostetaan yli tarpeen. Ymmärsin heti mistä hän puhuu, jäin miettimään, että ostanko kirppareilta yli tarpeen? Siihen on helppo vastata, että tiettyjä asioita kyllä. Koska kerään asioita, kuten kenkiä, käsityökirjoja sekä pikkukuppeja, niin niitä on yli tarpeen helposti. Mutta vaikka niitä on yli tarpeen, en ota mitä tahansa, vaan sellaisia, joita käytän, siinä menee raja, ei sellaista joka jää nurkkiin makoilemaan, sitä en halua!

Nykyään käy useasti myös niin, etten ota mukaani muuta kuin käsityötarvikkeita, kaikki muu saa jäädä hyllyihin, tosin kirppisten kiertely on alkanut jäädä vähän minimiin ajanpuutteen vuoksi. Nyt tosin olen ollut syysvaatteiden kimpussa ja etsinyt tiettyjä asioita, joita syksyksi ja talveksi olen halunnut. Valitettavasti kaikkea ei löydy, joten on tehtävä itse ne.

Ostanko kirppareilta yli tarpeen

Minulla tärkeintä ostamisessa on se, että tulen käyttämään vaatetta enemmän kuin kerran. Toki minulla eri tilanteisiin omat vaatteet, joita käytän harvemmin, mutta sitten on ne ns. arkivaatteet, joita käytän sitten eniten. Töissä tosin pukeudun ihan eri tavalla mitä sitten muuten arkena, saatan tosin samoja vaatteita yhdistellä eri tavalla, mutta lähes aina on eri vaatteet.

Ihan hetki sitten olin yksin kierätmässä Helsingin alueen kirppareita, kun oli UFFin tasarahapäivätkin. Oli tarkoitus etsiä muutamia yksittäisiä vaatteita, joilla saan syyspuvuston näyttäväksi kokoelmaksi ja sehän onnistui hyvin. Seuraan paljon mitä isot secondHand vloggaajat ja bloggaajat sesonkiostavat ja sen mukaan teen oman listani, toki katson myös tarpeenkin, mutta nämä yksittäiset helmet ovat niitä, joita hankin juuri tätä yhtä asiaa varten, näyttävä kokelma. Tästä listasta harvoin poikkean, mutta nyt valitettavasti tuli ostettua myös kesävaate, jota olen etsinyt pidempään ja tietenkin nappasin sen mukaan vaikka en nyt syksyllä ja talvella kyseistä vaatetta tarvitse.

ostoslista:

 • 80-luvun neule, jossa suklaanruskeaa tai kokonaan musta
 • Leveähelmainen nahkahame, mieluiten terra, jos ei ole niin ruskea
 • Joku söpö neule, jossa mielenkiintoinen yksityskohta
 • ruutuvillahame

Mitä olen etsinyt pitkään:

 • Vaalea villakangastakki
 • Vintage sukkanauhaliivi (kerään vintage juttuja)
 • liivimekko, luonnonvöreissä

Kenkien kohdalla tilanne on se, että en juurikaan enää osta kenkiä, vaikka niitä keräänkin. Minulla on ostoslistalla yhdet kengät, jotka pitää ostaa uutena. Ostoslista oli erittäin onnistunut ja löysin kaiken minkä kirjasin listaan.

*****

UFF Hakaniemi

 • Hakaniemen vintage liikkeestä löytyi ihana Pilkkuneule, jossa isot rusettikuviot edessä. Takana on hauskasti napit, kuin olisi neuletakki nurinpäin päällä. Jos jotakin nyt tämän kanssa tarvitsen, niin kasariluvun tumman siniset suorat housut. Toki sopii myös kaikkien minun farkkujenkin kanssa.
 • Liivimekko oli yksi sellainen ostos, jota olen metsästänyt koko kesän, hyvä että nyt löysin sen ensi kesää ajatellen.

Ostanko kirppareilta yli tarpeen

UFF, Freda

 • Fredassa on paljon näitä 80-luvun neuleita ja sieltä löysinkin tämän aivan ihanan neuleen. Näissä parasta on se, että näissä on käytetty eri lankoja, eri kuvioita. Tätä onkin kiva käyttää mekon kanssa, kun ilmat viilenee entisestään.
 • Rakastan villahameita ja varsinkin ruutuja, siksi olikin otettava tämä ruutuhame mukaan. Sopii vaikka joluun hyvin.
 • En löytänyt sellaista nahkahametta, jota ajattelin, mutta tämä on herkullinen vaihtoehto ja muotiväreissä vielä. Ruskea hyväkuntoinen 80-luvun mokkahame.

Ostanko kirppareilta yli tarpeen Ostanko kirppareilta yli tarpeen

Relove, Freda

 • Vaalea villakangastakki löytyi aika helposti. Monta muutakin asiaa siellä katselin, mutta jätin ostamatta, sillä ne eivät olleet missään listassa.

Ostanko kirppareilta yli tarpeen

Fida, Iso Roba

 • Tämäkin sellainen ylimääräinen ostos, kun rakastan erilaisia vintagehärpätyksiä ja siksi oli ostettava tämä ihananuus.

Shoppailukartta

Toinen mitä suunnittelen ostoslistan jälkeen on mihin liikkeisiin menen, mistä helpoiten löydän ne vaatteet, joita haluan löytää. Käytännössä siis kaksi listaa, joita seuraan. Tästä listasta en poikkea, vaan teen tarkan kartan mitä kautta mihinkin menen. Helsinki on iso kaupunki ja välimatkat pitkät. Kuljen matkan kävellen, ihan siitä syystä, että matkalla saatan törmätä secondHand liikkeisiin, joista en tiennyt mitään.

Second Hand -liikkeet:

 • UFF vintage, Hakaniemi
 • UFF vintage, Freda
 • Relove, Freda
 • Fida, Iso Roba

Kierroksen aikana kävin parissa muussakin second hand liikkeessä ja tietenkin virkistäytymässä oli käytävä. Sen verran tuota kävelymatkaa tuli mittariin. Mutta oli mukava kiertää yksin omissa ajatuksissa ja keskittyä vain siihen omaan listaan, ottaa aikaa kiertämiseen, näin ei tule hutiostoja kun antaa aikaa itselleen.

Mukavaa loppuviikkoa kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Ihanan tunnelmallinen Relove

Village vintage

UFF tasarahapäivät

12 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Olen monta kertaa miettinyt, että ostanko huiveja yli tarpeen. Vein eilen viisi tai kuusi huivia pois ja tänään ostin yhden uuden huivin(nudepohjainen tähtihuivi, ennestään samanlainen, mutta vain mustavalkoisena ja samantyylinen nude tähtihuivihuivi löytyi multa myös villaisenakin, pidän tähtikuvioiduista huiveista). Olen vain ikuinen huivifriikki =) Korvakoruja en osta nykyään enää niin paljon paitsi tänään yhdet nappikorvakorut, punaiset, joissa nudenvärisiä pallokuvioita. Yleensä katselen kirpputoreilta materiaalia korttien tekoon, vaatteita/kirjoja/petivaatteita/leluja yms. mun siskontytölle(täyttää kohta 2 v.), itselle vaatteita jos tarvitsen/etsin jotain kuten talvi-tai kevättakkia, hameita, ulkoiluhousuja yms. Yhden harmaan huopapäähineen, jossa kukkakoristeita löysin joku aika sitten yhdeltä kirpputorilta, olinkin etsinyt sen tyylistä, joten se oli löytö. Huivit ja korut ovat yleensä niinsanottuja heräteostoksia ja joskus ahdistaa, kun aika ajoin tarttuu joku huivi matkaan =) Kaikkia huiveja en edes käytä loppupeleissä kovin monta kertaa, useita kuitenkin enemmän tai vähemmän.

  • villananna kirjoitti:

   Itse taas olen saanut lähes kaikki huivini ja pyrin muokkaamaan ne käyttööni sopiviksi, jos ei tule käytettyä. En halua laittaa niitä pois, vaan hyödyntää.

 2. Nora kirjoitti:

  Mun yks kaveri on oikea kirpputorihaukka ja hänellä monesti tarttuu jotain matkaan, kun hän menee kirpputoreille/kierrätyskeskuksiin, usein joku vaate tai asuste. En sitten tiedä tarvitseeko hän kaikkia niitä vaatteita, joita hän ostaa, mutta hän kuitenkin ostaa aina omantyylistä ja sellaista, jotka sopii jo olemassaoleviin vaatteisiin ja hän osaa mielestäni yhdistellä värejä onnistuneesti(usein aika maanläheinen väriskaala, jota hän joskus maustaa esim. keltaisella tai punaisella).

  • villananna kirjoitti:

   Kirpparit on kyllä semmoisia paikkoja, että ihan pelottaa mennä välillä sisälle, kun tietää, että siellä on niin paljon kaikkea mitä tarvitsee 🙂

 3. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Sä kyllä aina löydät kaikkea mielenkiintoista kirppiksiltä. Tällä hetkellä yritän vältellä kaikkea turhaa ostamista. Pitäisi kyllä käydä läpi omat ja lasten vaatteet. Ehkä jotain pitää ostaa syksyksi ja talveksi.

  • villananna kirjoitti:

   Täällä Pääkaupunkiseudulla on aika paljon kaikenlaista, siksi aina jotakin löytyy.

 4. DML kirjoitti:

  Miten sä löydät aina kaikkia kivoja juttuja ja mä en ikinä mitään 😀

  • villananna kirjoitti:

   Pääkaupunkiseudulla on niin paljon erilaisia kirpputoreja. Itse olen nykyään mieluiten shoppailemassa juuri noissa liikkeissä, jotka profiloituu vintageliikkeiksi, tosin käyn myös Relovessa.

 5. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Hyvää pohdintaa. Toisaalta itse yritän myös laittaa säännöllisesti tavaroita kiertoon. Kun olisi aikaa niin pitäisikin kaapit taas käydä lävitse.

  • villananna kirjoitti:

   Itse taas olen muuttanut ostokäyttäytymistäni niin, että pyrin hankkimaan vain sen minkä juuri silloin tarvitsen. Tosin joitain joudun etsimään pidempään kuin toisia tuotteita.

 6. hannamariav kirjoitti:

  Kaipaisin Jyväskylään kyllä parempia kirppareita! Omaan makuun meidän valikoima täällä on todella heikko, sillä joko tuntuu olevan vain lastenvaatetta, kalustetta, astiaa tai huonolaatuista aikuisten vaatetta. Ostan nykyään niin vähän vaatteita, että itseä oikein ihmetyttää!

  hanna
  https://hannamariav.vaikuttajamedia.fi/

  • villananna kirjoitti:

   Ollaan ennenkin sinun kanssa puhuttu tuosta, ettei teillä päin oikein ole kunnollisia kirppareita. Mutta lupaan, että joku kerta kun singahdat tänne meille päin, niin vien sut pikkuiselle kierrokselle täällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *