Hae
VillaNanna

Persoonallinen pukeutuminen

En yleensä katsele blogin kävijälistoja tai millä hakusanalla blogiini löytää. Nyt kuitenkin tein sellaisen tutkimusretken ja silmiini osui seuraava hakusana: Persoonallinen pukeutuminen. Oli ihan pakko googlettaa itse ja ottaa hiukan selvää miten asia mielletään, mikä on persoonallista pukeutumista tai miten asia mielletään. Google löysi ison määrän hyvin mielenkiintoisia asuja mutta se mitä olisin halunnut nähdä oli se, että miten pienillä muutoksilla saadaan tavallisesta vaatteesta persoonallinen. Enkä tarkoita nyt tuunaamista tai muutakaan vaan ihan vain yhdistelemällä reippaasti vaikka suorien housujen kanssa muutakin kuin erivärisiä kauluspaitoja ja neulepaitoja.

itselleni persoonallinen pukeutuminen on ensiajatuksella sellaista mitä ei muilla ole. Helpointa pukeutua persoonallisesti on tehdä vaatteensa itse, mutta entä jos henkilö ei osaa tai ole kiinnostunut moisesta. Ei jaksa kierrellä kirppareita ja metsästää niitä asioita mitä muilla ei ole? Voiko sellainen henkilö pukeutua persoonallisesti?

Voi, tietenkin voi!

Riittää, että pukee vaatteen päälleen hiukan toisin miten muut sen pukee. Biker-takki esimerkiksi näyttää ihan erilaiselta kun sen kanssa pukee tyllihameen tai farkut. Se tavallinen takki muuttuu erillaiseksi ja persoonalliseksi riippuen minkä kanssa sen yhdistää. Myös minun rakastamat lappuhaalarit muuttuvat tavallisista lappuhaalareista persoonalliseksi sen mukaan mitä niiden kanssa käyttää. Jos laitan sinivalkoraitaisen paidan ja valkoiset kangaskengät, on asu tavalinnen ja perusasu, mikä sopii lähes minne tahansa mutta jos laitankin lappuhaalareitten kanssa ihanan kesäisen kukallisen sifonkipaidan ja korkeakorkoiset kengät, asu muuttuu aivan kokonaan toiseksi ja persoonalliseksi.
Lyhyesti: 
Kaikki on persoonallista pukeutumista, jos puet vaatteet toisin mitä muut.
Mitä mieltä olette tästä? Miten te näette persoonallisen pukeutumisen? Onko kaikki persoonallisia pukeutujia vai eivät? Voiko tavallisista kaupan vaatteista saada persoonallisen asun?
*    *    *    *    *
Omasta pukeutumisesta olen sitä mieltä, että pukeudun omaleimaisesti ja persoonallisesti. Välillä ehkä liiankin huomiota herättävästi mutta se kuuluu minun suureen egooni. Egoni on todella sellainen, että emme aina mahdu samaan tilaan toisemme kanssa, minä ja minun egoni. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että olisin itserakas tai ilkeä muita kohtaan. Vaikka olen ujo, niin samalla haluan aiheuttaa reaktioita muissa ihmisissä. 
On mukava korostaa omaa luonnetta vaatteilla ja pyrin siihen myös työssäni, vaikka työasu pitääkin olla hiukan toisenlainen mitä on muu arkivaatetukseni. Silloin pukeudun mielelläni väreihin ja erilaisiin kuoseihin. Töissä useimmiten joudun jättämään kaikki frillahärpättimet kotiin niin väreillä saa kivasti asua raikkaammaksi. Harvoin, hyvin harvoin minulla on koko mustaa päällä. Tämäkin erikoisuus on täällä kyllä nähty. Joku juttu tai niksi pitää aina olla vaikka olisi miten tavallinen perusvaate päällä.
Mieluisimmat vaatteet ovat tosin noita omituisia, joista kukaan ei oiekin tiedä mitä varten ne on edes tehty. Niissä tunnen oloni kaikkein parhaimmaksi ja egonikin on tyytyväinen silloin, joskus nimittäin kun laitan työvaatteet päälleni olen todella epävarma ja menen kuoreen. Tavallaan ne vaatteet on minulle kuori, joka piilottaa minut itseni maailmalta.
*    *    *    *    *

Takki: Kierrätyskeskus, ilmaisosato
Neule: Tikkurilan Patina

Mieheni todella repaleiset ja rikkinäiset farkut tuli paikattua monesta kohtaa eri tavoin, lyhensin myös lahkeita reilusti, todella reilusti. Lahkeet olivat täysin rikki. Sain näin hauskat farkut itselleni

Mukavaa viikonloppua!
-Melissa-

10 kommenttia

 1. isivuosi kirjoitti:

  Hauskaa pohdintaa. Nykyajan trendi tuntuu kaikessa olevan sellainen uniikkiuden korostaminen. Kiva näkökulma sulla tähän.

 2. neea kirjoitti:

  Sulla on aivan ihana tyyli! Samaistun tuohon: "Kaikki on persoonallista pukeutumista, jos puet vaatteen toisin mitä muut", niin totta!

 3. Karoliina Kazi kirjoitti:

  Sinulla on kiva ja persoonallinen tyyli – keltainen neule on aivan ihana!

 4. Melissa L kirjoitti:

  On hyvä, että voi olla oma itsensä ja pukeutua sen mukaan.

 5. Melissa L kirjoitti:

  Kiitos paljon.

 6. Melissa L kirjoitti:

  Se on aivan ihanan värinen neule. Tarkoitus olisi tehdä siitä hame mutta en ole vielä saanut aikaiseksi 🙂

 7. Minnea Muru kirjoitti:

  Sulla on kyllä todella persoonallinen ja luova tyyli! Itseäni ei haittaa, jos jolla kulla toisellakin on joku sama vaate kuin minulla. Tärkeintä minulle on, että tykkään itse omista vaatteistani 🙂

 8. Melissa L kirjoitti:

  Sulla on myös kaunis persoonallinen tyyli. Et pelkää testailla eri materiaaleja 🙂

 9. Mujeril kirjoitti:

  "On mukava korostaa omaa luonnetta vaatteilla" <- tämä lause! Olen viime vuosina tehnyt paljon työtä sen eteen että vaatekaappini olisi täynnä tavaroita joista oikeasti pidän eikä sen takia "kun kaikilla pitää olla tällainen ja tällainen" (tiedätkös, ne naistenlehtien vinkit vaatekaapin perusvaatteita). Toisaalta en myöskään sokeasti nappaa ihailemani tyylien mukaisia vaatteita vaan olen löytänyt oman twistini siihen. Kirpparien ansiosta olen saanut kehitettyä tyyliäni, kun hutiostokset eivät ole vieneet vararikkoon.
  Itse voin töissä pukeutua pääsääntöisesti vapaasti, asiakkaille mentäessä täytyy vähän tarkistaa mikä slogan paidassa lukee, mutta ei mitään jakkupuku-meininkiä.

  Uskon, että monet haluaisivat pukeutua rohkeammin mutta antavat ympäristön (kuvitellun) mielipiteen vaikuttaa liikaa. Omassa elämässäni olen havainnut, että kanssaihmisiä todella, todella harvoin kiinnostaa mitä sinulla on päällä, kunhan on jotain. Ja jos jonkin kommentin olen pukeutumisestani kuullut, se onkin ollut kehu.

 10. Melissa L kirjoitti:

  Sama juttu, että vaatekaapissa ei saa olla muita kuin niitä, joita tykkää käyttää ja joista pitää. Tasaisesti laitan pois sellaiset jotka jäävät kaapin perukoille vain sen vuoksi, etten pidä niistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *