Hae
VillaNanna

Maailma Barbie kuplassa

Maailma Barbie kuplassa

Maailma on nyt barbie kuplassa, käydään Barbienäyttelyissä, kuvataan itseä Barbieboxissa, ostellaan pinkkejä vaatteita ja ollaan eletään Barbiekuplassa. Tästä syystä haluankin viedä teidän ajassa hiukan taaksepäin ja kertoa uudelleen hiukan näyttelystä, joka sai Helsingissä pitkän jonon aikaiseksi Kansallismuseoon. Nimittäin Barbienäyttely vuodelta 2018. Barbie – The Icon avautui meille 27.4.2018 ja tietenkin minä olin siellä jonottamassa. En ole koskaan jonottanut mihinkään niin kuin tuonne.

Maailma Barbie kuplassa

Barbie on ollut elämässäni kauan, ei kuitenkaan ihan niin kauan kuin moni voisi luulla. Innostuin Barbeista aika vanhana, nuorempana kiinnosti vain autot. Barbie oli enemmän minulle kuitenkin sellainen sovitusnukke, jolle tehtiin paljon vaatteita, tein talon ja huonekaluja. Leikkiminen oli vähän niin ja näin. Nuken maailmaan en oikein osannut koskaan sukeltaa. Mutta Barbie nukkeja minulla oli ja monen monta. Edelleenkin katselen leluhyllyissä tätä nukkea, vaikka se ei enää niin glamour ole, vaan siitä on tehty enemmän lapsenomainen. En koe nykyajan Barbieta enää samana kuin se oli ennen.

Nyt kaikki puhuu Barbie elokuvasta. Elokuvan myötä on tullut joihinkin kauppoihin oma Barbie vaatemallisto, on kaikenlaista tilpehööriä myynnissä ja YouTube täynnä Barbie aiheisia kirppislöytöjä ja pukeutumisvinkkejä. Tuo kaikki on ymmärrettävää. Elokuvan näkemistä odotan minäkin kovasti. Tarkoitus olisi hyödyntää samalla kertaa myös synttärilahja, jonka sain työpaikaltani. Mutta katsotaan nyt milloin menemme. Mitä muuta odotan tässä Barbie kuplassa on se, että saisimme toisen näyttelyn tänne.

Maailma Barbie kuplassa Maailma Barbie kuplassa

Barbie – The Icon

Palataan kuitenkin ajassa taaksepäin, siihen hetkeen kun Kansallismuseon näyttely avautui ja tungin itseni sellaiseen ihmismassaan mikä siellä oli. Minun oli tämä näyttely nähtävä. Oli ihana katsella Barbien historiaa, sekä nähdä ne nuket, jotka löytyy omasta laatikosta ja juuri se Barbie, jota en koskaan saanut, vaikka miten sitä kinuin ja toivoin. Jos joskus kyseisen Barbien satun näkemään myynnissä, niin aivan varmasti sen ostan.

Linkkejä:

Minulla on töissä myös kerhoissa muutamia Barbiehöperöisiä nuoria ja he ovatkin tehneet muotinäytöstä yms. Barbeille töissä. Eli Barbie on edelleen lapsille ja nuorille tärkeä nukke. Heille tämä nukke on myös sellainen, että he voivat tehdä sellaisia vaatteita kuin vain ikinä keksivätkään tehdä. Käyttää mielikuvitusta ja rakentaa oman nuken elämän juuri sellaiseksi kuin haluavat. Samalla tavoin nukke oli minulle sellainen. Barbien myötä elin sellaisessa kuplassa, että minusta tulee suuri muotisuunnittelija. Ei tullut oikeassa elämässä sitten kuitenkaan. Mutta pääsen kertomaan käsityön ilosanomaa töissäni.

Maailma Barbie kuplassa Maailma Barbie kuplassa

Barbie -The Icon

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

7 kommenttia

  1. Petra - Sängyn alla kirjoitti:

    Oo noi vanhemmat Barbiet on ihania! Jos vastaava näyttely tulee joskus uudestaan, voisin mennä sen katsomaan 🙂 nyt kun mietin meidän lapsilla ei taida olla yhtään ihan oikeaa barbieta.. Muita vastaavia nukkeja kyllä, yleensä jostain elokuvan tai sarjan hahmosta. Omassa lapsuudessa meillä kyllä oli barbeja useampiakin mun rakkain Barbie oli sellainen jonka hiukset muuttui pinkeiksi. 😀 Ja älä nyt, jos ei sinusta tullut maailmaan kuulua, niin olethan silti oman elämäsi muotisuunnittelija, ja ihailtava sellainen 🙂

    • villananna kirjoitti:

      Joo, mä kans odotan että tää näyttely tulisi uudelleen. Oli aika mielenkiintoinen. Enkä ole muuten ikinä nähnyt niin suurta ihmismäärää missään museossa kuin tällöin. Tove näyttelyssä oli myös paljon porukkaa mutta ei näin paljon.

  2. Heidi / Kaavoihin kangistumatta -blogi kirjoitti:

    Mielenkiintoinen artikkeli Barbien noususta populaarikulttuurissa! On hienoa nähdä, miten ikoninen nukke on innoittanut ihmisiä jo vuosikymmenten ajan. Barbien rooli muodin ja itseilmaisun symbolina on kiistaton, ja on jännittävää seurata, miten elokuva ja muut trendit muokkaavat nuken tulevaisuutta.

    Nuken kautta lapset voivat kokeilla erilaisia rooleja ja oppia oman itsensä arvostusta. On tärkeää, että Barbie jatkossakin edustaa monimuotoisuutta ja kannustaa lapsia unelmiensa tavoitteluun.

    Lisäksi on hienoa nähdä, että Barbien näyttely oli niin suosittu Suomessa. Toivon, että vastaava näyttely järjestetään tulevaisuudessa uudelleen.

    Kiitos mielenkiintoisesta artikkelista!

    • villananna kirjoitti:

      Itsekin olen pitänyt Barbieta enemmän roolimallina siihen, että tytötkin voivat tehdä ihan mitä haluavat. Ja se oma Barbie on ollut juuri sellainen nainen, kuin missäkin leikeissä sitten on ollutkin. Toivoisin samaa näyttelyä itsekin tulevaksi varsinkin nyt kun tuo elokuvakin oli.

  3. Heidi / Kaavoihin kangistumatta -blogi kirjoitti:

    Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta! Samaistun täysin tuohon tunteeseen, kun ihonhoitorutiini katkeaa. Uusien rutiinien löytäminen voi olla haastavaa, mutta onneksi apuna on paljon resursseja.

  4. Sonja kirjoitti:

    Barbie on kyl ikoni 😍 Kävin sen leffan katsomassa, mutta en oikein tiedä mitö mieltä siitä olen 😄

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *