Hae
VillaNanna

Minun maailmani on sinapinkeltainen

Minun maailmani on sinapinkeltainen

Minun maailmani on sinapinkeltainen, se on todella. Minulla on paljon ihania sinapinkeltaisia vaatteita ja tämän postauksen mekko on yksi suurimpia lemppareita näistä ihanuuksista. En tosin tiedä, voinko oikeasti sanoa tämän värin olevan minun ehdoton suosikki, sillä rakastan värejä. Niistä saa voimaa ja jokainen väri lääkitsee myös mieltä voimakkaasti. Väreillä voi helposti karkoittaa kaamosväsymyksen ja talvi”masennuksen”.

Olen huomannut ison eron siihen aikaan kun käytin vain mustaa tai tummia vaatteita. Olin aina väsynyt ja masentuneen oloinen pitkin talvea. Kun ymmärsin värien merkityksen ja otin pikku hiljaa tiettyjä värejä elämääni, on voimatkin palanneet takaisin ja jaksaminen on toista nyt kuin ennen. Koska värit ovat tehokkaita myös mielenhoidossa, niin olen aina ihmetellyt, miksi silloin kun on pitkä synkkä ja pimeä talviaika, ihmiset pukeutuu tummaan. He muuttuvat apaattisiksi ja kiukkuisiksi. Väreillä voi vaikuttaa omaan hyvinvointiin todella paljon. Eikä kuitenkaan tarvitse pukeutua kuin Pelle Hermanni, värejä voi käyttää tehosteena.

Värien psykologiasta ja mielialoihin liittyvistä asioista voi käydä lukasemassa täältä ja täältä

Minun maailmani on sinapinkeltainen

Minun maailmani on sinapinkeltainen

Koska olen väriltäni syksy, niin suosin eniten murrettuja värejä, toki käytän paljon muitakin värejä mutta murretut ovat aina olleet lempivärejäni. Näissä väreissä tunnen olevani oma itseni, tulee hyvä olo ja tuntuu kuin kaunistuisin ja nuortuisin silmissä. Oikean värin valinta on tärkeää pukeutumisessa, koska käytän hyvin vähän meikkiä tai en meikkiä ollenkaan ja murretut värit tuovat oikeat asiat esiin kasvoissani. Silloin ei ole myöskään väliä onko meikkiä vai ei, kun oikeat värit on valittu.

Talvisin pukeutumiseni muuttuu entistä värikkäämmäksi ja syy on se, että tarvitsen energiaa enemmän. Talvisin pyrin siis valitsemaan ne värit, jotka auttavat jaksamaan ja tuovat sitä energiaa. Näin jaksaa synkän ja pimeän vaiheen hyvin, vaikka valoa ei ole. Värit myös stimuloi mieltä ja näin voin oikeita värejä hyödyntämällä myös ajaa sen talvi”masennuksenkin” pois. Omassa väripaletissa on muutama erittäin rakas värivaihtoehto ja toinen niistä on ehdottomasti sinapinkeltainen.

Kyseinen väri aiheuttaa paljon keskustelua ja kyseinen väri kuuluu monen inhokkeihin. Itse taas rakastan tätä suloisen murrettua väriä. Siksi oli itsestään selvää, että Suuri käsityölehden 8/2015 kaava muokkautuu minulle sopivaksi ja sinapinkeltainen collegekangas kruunaa mallin. Kangas on siitä vielä ihana, että se ei ole tasaisen keltainen, vaan siinä on eri värejä joukossa, kuten sinistä.

Minun maailmani on sinapinkeltainen

Neuleet

Myös neuleet olen tehnyt itse, suloinen ja lämmin setti, johon kuuluu pipo, kaulaliina, lapaset sekä villasukat. Mahdollisimman yksinkertaiset ja helpot valmistaa vaikka olisi aloittelija. Toski sukat sekä lapaset ovat haaste, mutta pipo ja kaulaliina on helppo tehdä.

Tarvikkeet:
 • Seitsemän veljestä isoveli-lankaa noin 500g
 • Sinapinkeltainen ja yksi kerä suklaanruskeaa.

Kaulaliina:

 • Luo puikoille 5mm 40 silmukkaa. 2 o ja 2 n neuleella. Neulo ensin kaksitoista kerrosta ja sen jälkeen neljä kerrosta ruskealla ja kuusi sinapinkeltaisella raidoituksella. Niin monta raitaa kuin tahtoo. Neulo liina niin pitkäksi kuin tahdot. Langan menekki riippuu kaulaliinan pituudesta.

Pipo:

 • Luo 80 silmukkaa ja jaa ne neljälle 5mm sukkapuikolle. Neulo 2o 2 n-neuletta kunnes kappale on 17cm pitkä. Voit tehdä raidoituksia mielesi mukaan.
 • Aloita kavennukset, neulo joka 2n silmukka oikein yhteen, seuraavalla kerroksella neulo 2o ja 1n ilman kavennuksia.
 • Seuraavalla kerroksella neulo aina 2 o yhteen ja kahdella seuraavalla kerroksella 1o ja 1n neuloksella.
 • Neulo seuraavalla kerroksella jatkuvasti kaksi oikein yhteen. Kun silmukoita on jäljellä 10 katkaise lanka ja vedä kaikkien silmukoiden läpi ja kiristä lanka, Päättele hyvin ja tee iso tupsu.

Tumput:

 • Tein muokkailen käyttäen Novita talvi 2011

Sukat:

 • Käytin Novita sukkalehden Isoveli perussukkien ohjetta.

Oikein ihanaa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Hääpäivän voimavaate

Olen snakkara pakkara

Helsingissä turistina, budjetti 15€

12 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Hieno asukokonaisuus =)

 2. Jael kirjoitti:

  Kivoja asuja.Mulla oli ihan nuorena kausi jolloin pidin paljon sinapinkeltaisesta, ja erityisesti mustan kanssa, ja mulla olikin pari sen väristä asua silloin. Nyt ei taida olla mitään sen väristä enään kaapissa.

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos. Sinapinkeltainen on mulle tärkeä väri monin tavoin.

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Mulle vuodenvaihteen jälkeen tulee aina hirmuinen himo kirkkaankeltaiseen sekä limenvihreään 😀

  • villananna kirjoitti:

   Vähän sama mulla, että pitää saada jotakin ihanaa värikästä päälle, joka virkistää mieltä.

 4. Sonja kirjoitti:

  Toi väri on kyllä ihana! Tykkään tosi paljon 🙂

 5. Henna kirjoitti:

  Kiva kokonaisuus, tuo väri passaa sulle oikein hyvin! Mäkin tykkään sinapinkeltaisesta, mutta harvoin kuitenkaan sitä bongaan mistään. Jokusia löytöjä kuitenkin tehnyt siinäkin värissä 🙂

 6. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Kaunis kokonaisuus! Liian usein tulee valittua mustaa päällensä.

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos. Mä taas olen luopunut melkein kokonaan mustasta. Se ei pue meikäläistä ollenkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *