Hae
VillaNanna

Kazimierz, sydämeni valittu

Kazimierz, sydämeni valittu
Kazimierz, sydämeni valittu,
se on intohimoni ja historiani. Se on minun kotini, jossa levoton sieluni rauhoittuu, siellä tunnen kuuluvani tähän maailmaan, maailman kaikkeuteen. Kazimierz on minun keskipisteeni, se on kaikki mitä on ja kaikki mitä ei ole. Kazimierz on Krakovan sykkivä sydän, sen veri on  virtaava Veiksel, kadut kertoo tarinaa menneestä ajasta, ajasta jota emme saa enää takaisin.
Kazimierzin sielu muistaa menneen ja antaa tarjottimella meille nykyisyyden. Kazimierz on elossa ja se sykkii aamusta aamuun.
Kun ravintolat sulkee aamutuimaan ovensa, kuulet torimyyjien huhuilun. Aamu on alkanut Kazimeirzissa. Tämä osa kaupungista sykkii koko vuorokauden, se ei nuku koskaan. Ihanaa tunnelmaa aamusta aamuun, tunnista tuntiin, hetkestä hetkeen. Kazimierz kietoo sinut upottavaan syleilyyn, jossa vuorottelee ilo ja suru, historia ja nykyisyys.
Kazimierz, sydämeni valittu
Klezmer-musiikki huumaa, se juovuttaa ja viettelee, ravintoloiden herkulliset tuoksut pyytää nauttimaan heidän antimistaan. Hasidi-pojat rientävät iloisesti rupatellen kouluun. Aurinko kutittaa nenää ja lämmin tuuli halaa. Tässä on hyvä olla, katukivetyksellä katsellen ihmisiä ja syöden zapiekankaa. Jokainen nauttii tavallaan, minä hengittämällä elämää, elämää, joka kerran oli täällä, elämää, joka on täällä nyt.
Aika nousta ja lähteä kiertämään katuja. Rosak perheen tarina on kerrottu talon seinustalla. Synagogien historia on avoinna. Jokainen kadunkulma muistuttaa meitä siitä ajasta, kun Kazimerzissa sykki toisenlainen elämä, se elämä, joka sinne kuuluu. Tämä elämä on osittain keinotekoista, mutta tärkeää. Elämä on palannut Kazimierziin.

Kazimierz, sydämeni valittu,
tarjoilee meille mirhaa ja rakkautta. Pöytä katetaan runsaasti ja monipuolisesti erilaisia herkkuja. Pöydän antimista nauttii joka solulla, korvat kuulee, silmät näkee ja kieli maistaa. Täältä ei koskaan lähde pois, ei koskaan. Kazimierz viettelee, se huumaa, se antaa kaikkensa ja antaudun kaikkeen suosiolla. Annan sen hyväillä itseäni koko vierailun ajan. Hitaasti mutta varmasti. Ja kun lähdön aika koittaa, tunnelma on todella haikea, surumielinen. En halua lähteä, tarraudun jokaiseen hetkeen tiukasti kiinni. Mutta silti, lähdön hetki on nyt, katselen loittonevaa rakkauttani taksin takaikkunasta, kyyneleet valuvat pitkin poskia. Me kohtaamme pian, lupaan sen. Minä palaan pian kotiin, enkä enää lähde luotasi!
Kazimierz, sydämeni valittu
Kazimierz, sydämeni valittu
Rakkaudella,
Melissa

10 kommenttia

 1. Sorakukka kirjoitti:

  Koti on siellä missä sydän on

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Näyttää ja kuullostaa todella idyllliseltä 🙂

 3. Jael kirjoitti:

  Muistan miten olet aiemminkin kirjoittanut tuosta rakkaudestasi Kasimiertziin, ja se tulee niin ihanasti esille tässä kirjoituksessa:)

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, nyt kaipuu on kova ja pakkohan siitä on silloin kirjoittaa…

 4. Henna kirjoitti:

  Ihanasti välittyy oikea ja aito tunne postauksen läpi 🙂

 5. Mira | www.fashionpoetry.co kirjoitti:

  Ihanasti välittyy tunnelma niin sanoista kuin myös kuvistakin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *