Hae
VillaNanna

Hauska kesämekko tilkusta

Hauska kesämekko tilkusta

Tämä hauska kesämekko tilkusta tehdään ilmaan kaavaa, vain tilkun mallia hyödyntäen. Tilkuilla on hauska leikkiä, samalla tavalla kuin leikitään vanhoilla vaatteilla. Hyödynnetään jokainen muoto ja kulma. Näin saadaan mitä hienompia juttuja tehtyä. Siksi aina sanon näihin tuunauksiini, että kokeilkaa sommitelkaa, ei tähän hommaan ole mitään valmista ohjetta tai kaavaa. Jos materiaali ei riitä, niin sitten lisätään siihen toista materiaalia. Näin saadaan vaikka mitä kivaa valmiiksi.

Tuossa jo eilen sanoin, että mekkoja löytyy minulta monen monta ja pidän itseäni jo keräilijänä. Nykyään tosin teen todella vähän trikoosta mitään, minulla ei montaa trikoopalaa enää kaapissa ole. Mutta vanhoja T-paitoja kyllä löytyy ja monen monta. Niistä on siis jossakin vaiheessa kyllä tulossa jotakin hyvin mielenkiintoista. Kunhan innostun työstämään trikoota jälleen.

Hauska kesämekko tilkusta

Tämä trikootilkku oli tosi hassun mallinen. Keskellä iso reikä ja muutoin suorakaiteen muotoinen. Muutama lärpäke siellä täällä ja yksi leveä osa keskellä. Hetkisen mietin, että mistä aloittaa. Leikkelin ensin kaikki lärpäkkeet irti talteen. Muotoilin muutoinkin kappaletta hiukan. Näin hahmotin mitä palasesta voisi tulla.

Toiselle olkapäälle ompelin rypytyksen, jotta olisi siistimpi päällä ja toiselle puolelle tuli lepakkohiha, johon hiansuuhun laitoin pienestä tilkun palasesta resorin. Toisella puolen ei siis ole hihaa ollenkaan.  Iso tilkun palanen laitettiin helmaan frillaksi. En huolitellut mitään saumoja ollenkaan. Sain näin aika hauskan rennon mekon, jota voi käyttää melkein missä tahansa.

Joskus kannattaa siis mennä yli normaalin ja antaa kankaan itsensä puhua sinulle. Näyttää tie minne suuntaan kannattaa mennä ja miten hyödyntää tilkut niin hyvin, ettei jää mitään yli. Näin voidaan pikku hiljaa alkaa puhumaan zero waste ajattelusta. Itse mietin ja suunnittelen käsityöni niin, että voin hyödyntää ihan kaikki mitä minulla on ja varsinkin nyt kun minulla on tilkkuprojekti käynnissä, niin tarkoituksena on saada kaikki tilkut johonkin käyttöön. Elämme siis todella jänniä aikoja…En yhtään tiedä saanko kaikki käytettyä vai en. Mutta tästä on kuitenkin erittäin hyvä aloittaa. Tilkut kunniaan ja antaa niiden vihdoin kertoa meille oman tarinansa.

Aurinkoista sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

8 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ei uskoisi tilkuista tehdyksi 🙂

 2. petra kirjoitti:

  mie koitan nyt hahmottaa vähän että miten päin kangas asettui, onko pääaukko siis tuo iso reikä keskellä? 😀 Ei kyllä todella uskoisi että ilman mitään sen kummempaa suunnitelmaa tehty! Menee varmasti myös juhlamekkona 🙂
  http://www.sangynalla.fi

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, tuo aukko tilkun keskellä on tosiaan pääntie. Tilkun palanen on jo kuvaan vähän siistitty, jotta näkisi paremmin palan muoto.

 3. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Olet kyllä varsinainen velho näiden kankaiden kanssa!

 4. tuulanneli kirjoitti:

  Todella kivasti toteutettu ja ei uskoisi, että on tehty tilkuista!

  • villananna kirjoitti:

   Kiitos. Kyllä, ei ihan heti ajattelisi tuon olleen pelkkä tilkku.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *