Hae
VillaNanna

Esittele jokin vanha tuunaus

Esittele jokin vanha tuunaus

Kysymysboksin uumenista seuraavaa: Esittele jokin vanha tuunaus!

No minähän esittelen, esittelen mitä hauskaa testailin kesällä 2015. Näihin vaatteisiin en oikein enää mahdu, en ainakaan tuohon toppiin. Rinnat pursuaa ulos. Hame on kyllä vielä kaapissa, mutta en ole sitä hetkeen kyllä käyttänyt. Ehkä ensi kesänä otan sen jälleen esiin.

Esittele jokin vanha tuunaus

Vuosi 2015 oli se aika kun hain viikottain materiaalia Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta ja ompelin jotakin uutta ihan koko ajan. Halusin vain kokeilla ja sukeltaa syvemmälle tuunauksen maailmaan. Halusin kokeilla ja testata kaikkia ideoitani ja kaikki niitä ideoita, joita näin esimerkiksi Pinterestissä. Kesää kohti ompelutahti vain kiihtyi kiihtymistään ja kohta minulla oli uusi kesäpuvusto, joka oli kokonaan vanhoista vaatteista tehty.

Yhtenä kertana kun lähdimme Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolle, löysin monta miesten kauluspaitaa, sekä läjän t-paitoja. Oli aika selvää, että nappaan mukaani omasta mielestä parhaat jutut tuunaukseen. Ensin pesin vaatteet kun sain ne kotiin ja kun vaatteet kuivuivat, niin aloin suunnitella mitä kaikkea kivaa niistä voisikaan tehdä. Lopputuloksena oli, että kauluspaita muuttui korselettitopiksi, jossa peplum -tyylinen liehuke ja t-paidasta tuli trikoohame, kynähameen mallinen.

Oliko minulla kaavoja?

Tein kaavat itse. Mutta aina voi muokata valmiskaavoista itselle sopivia kaavoja halutessaan. Varsinkin tuollaiset korseletti topit on aika yleisiäkin eri kaavalehdissä. Varsinkin hiukan vanhemmissa lehdissä. Näitä kaavoja on sitten todella helppo muokata oman maun mukaan. Hame taas on helppo tehdä vanhaa hametta apuna käyttäen. Omassa hameessa on vyötäröllä leveä resoriosa, joka helpottaa pukemista, sekä on miellyttävämpi mitä kuminauha.

Kun lähtee tekemään vanhasta vaatteesta uutta, kannattaa valita se kaikkein suurin vaate, josta tekee. Siinä isossa vaatteessa on materiaalia sen verran paljon, että se helpottaa tekemistä. Eri asia on silloin, jos haluaa tehdä monesta eri kuosista. Mitä enemmän on materiaalia mistä työstää, sen parempi. Riippuu toki omasta tyylistä myös, että toimiiko vaate, jonka suurentaa itselle. Yleensä jos suurentaa, niin kannattaa valita sellaiset materiaalit, joita ei ihan ensimmäisenä tulisi mieleen yhdistää. Niistä tulee nimittäin aika makeita juttuja.

Mitä sanotte tästä muutoksesta?

Esittele jokin vanha tuunaus

Valokuvat ovat vuodelta 2015.

Rentoa iltaa kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

4 kommenttia

  1. Jonna kirjoitti:

    Okei tää on sick pähee. Paita on 2/5 mutta hameeksi muuttuessaan 5/5. Uskomatonta!

  2. Suvi kirjoitti:

    Nämä sun tuunaukset ovat aina niin upeita!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.