Hae
VillaNanna

Dina mekko joustamattomasta kankaasta

Dina mekko joustamattomasta kankaasta

Tällä kertaa valmistui Dina mekko joustamattomasta kankaasta ja tämäkin kangas löytyi laatikosta, joka on tarkoitus saada tyhjäksi ehkä vielä tämän vuoden puolella tai sitten kesällä, jolloin otin sen projektikseni. Tällä hetkellä fiilis on vähän se, että vaikka miten ompelisi laatikosta, niin ei laatikko tunnu pienenevän ollenkaan.

Dina mekko joustamattomasta kankaasta

Aika huikea määrä erilaisia juttuja olen jo saanut ommeltua tuosta laatikosta. On aivan käsittämätöntä miten paljon tavaraa sinne mahtuu. Olen kuitenkin päättänyt, että osa materiaalista kulkeutuu töihin nuorille askarteluun. Mutta ennen sitä käyn itse tarkkaan läpi sen, että mitä kannattaa meikäläisen käyttää itse. Kun laatikko tyhjenee, saan sinne seuraavan materiaali kasan ängettyä.

Kaava:

  • Fibre Mood 21, Dina Dress

Kangas itsessään on hankittu myöskin Kierrätyskeskuksen Näprä osaston materiaalitukusta. Materiaalitukku on nykyään meikäläisen se paikka josta lähden etsimään materiaalia, jos jotakin pitää hankkia. Tämäkin kangas on alku keväästä löydetty. Nyt en ole ollut materiaalitukussa aikoihin, enkä ole menossakaan. Sen verran paljon on materiaalia, josta tehdä.

Kaava on todella helppo vaikka lopputulos on näyttävä, on mekon tekeminen aika helppoa, ehkä se kaikkein vaikein osuus on mekon takaosan vetoketju. Jouduin itse tekemään oman variaation, sillä itse unohdin koko vetoketjun. Trikoosta jos tekee, niin ei ole pakko laittaa vetoketjua ollenkaan, pää menee oikein helposti pääntiestä. Mutta joustamattomaan on vähän pakko laittaa.

Dina mekko joustamattomasta kankaasta Dina mekko joustamattomasta kankaasta Dina mekko joustamattomasta kankaasta

Trikoo vai joustamaton?

Olen tehnyt saman mekon myös trikoosta ja on pakko todeta, että mekko on paras kyllä joustamattomasta. Koko on sama molemmissa mutta joustamaton istuu parhaiten päällä ja tuntuu päällä paremmalta. Vaikka toinen on parempi toistaan, niin siitä huolimatta tykkään molemmista ja molempia tulee varmasti pidettyä paljon. Tämän tummemman kanssa kuitenkin voin pukea myös vähän paksumpaa. Esimerkiksi pitkähihainen paita alle ja paksut sukkikset.

Myös erilaiset saapikkaat ja maiharit menee tämän uudemman mekon kanssa oikein hyvin syksymmällä. Tietenkin alle paita, koska upeat hihat menevät muuten piiloon. Kangas on gabardinia ja näin aika farkkumaista, vaikkakin paljon ohuempaa. Siitä huolimatta pysyy hyvin kuosissaan ja hihat saavat paremmin volyymia mitä sitten trikoossa. Joten tästä materiaalista tulee näyttävämpi mekko. Kokeilen jossakin vaiheessa tehdä vielä paidankin tällä kaavalla. Olen tehnyt yhden tällaisen trikoostakin. Joten pääsen hyvin vertailemaan näitäkin keskenään.

Dina mekko joustamattomasta kankaasta

Nautinnollista päivää!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Dina mekko -Fibre Mood

Itse tehdyt vaatteet kohottaa itsetuntoani

6 kommenttia

  1. Jael kirjoitti:

    Nätti mekko ja kuosi ja hyvä.malli(sinä❤️)sitä esittelemään.Missä paikassa kuvattu?

  2. Nadine G kirjoitti:

    Trikoo on mukavampaa, mutta joustamaton – ryhdikkäämpää. Ehkä eri tilanteeseen eri kangasta.

  3. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

    Onpa ihana malli tuossa mekossa! Mahtavaa tuo, että käytät kaiken materiaalin aina hyödyksi. 🫶

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *