Hae
VillaNanna

Romanttinen kesäillan mekko

Romanttinen kesäillan mekko
Romanttinen kesäillan mekko toteutetaan läjästä erilaisia puuvillatekstiilejä, esimerkiksi verhokappa, kesäbleisereitä, paitoja ja pitsejä. Mekosta tulikin hauska, sillä kun sitä katsoo tulee ihan vanhan mustavalkoiset suomifilmit mieleen.

Romanttinen Kesäillan mekko

Mekko on kuin sukeltaisi ajassa taaksepäin ja katselisi menneen ajan maailmaa. Ihan tämä ei ollut tarkoitus kun valitsin materiaalia tähän mekkoon. Materiaalit on aikanaan hankittu Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta ja osa materiaalista olikin rikkinäistä lumppua mutta tekstiili sen verran kuitenkin laadukasta, että pakkohan niistä oli tehdä jotakin toimivaa.

Mekko sai myös söpön boleron, kun materiaalia jäi yli sen verran kivasti, että sain kuin sainkin rakennettua vielä boleron. Kokonaisuus on toimiva ja aivan ihanan romanttinen, rönsyilevä ja maanläheinen. Vihreää sen olla pitää ja olenkin tyytyväinen tähän vihreään sävyyn minkä löysin. Kokonaisuus toimii siis. Olen hyvin tyytyväinen malliin ja ideaan jonka sain toteutettua.

Romanttinen kesäillan mekko Romanttinen kesäillan mekko

Kaavana Burda 5/2010

Koska Burda on lempilehtini ja kaavat sopii paremmin kropalleni, niin tietenkin nämä kaikkein rakkaimmat vaatteet on valmistettu juuri Burdan kaavalla. Burdan kaavoja on myös helppo muokata omaan tyyliin sopivaksi, niin kuin tämä minun kesämekkoni. Useasti näissä tämän tyyppisissä mekoissa, otan vain yläosan kaavan käyttöön ja helmaosa sitten muokkautuu omiin tarpeisiini ilman Burdan kaavaa tai ohjeita. Toki teen heidänkin ohjeilla ja kaavoilla kokonaan, mutta harvemmin.

Mekkoon tarvitset:
  • Verhokappa
  • Puuvillajakku, vuoreton
  • Erilaisia kauluspaitoja
  • Pitsinauhoja ja pitsiliinoja
Valitse kaikki hyvin maanläheisin värein sekä eri kokoisin ruuduin. Yläosa on tehty Burda 5/2010 lehden kaavalla ja alaosa on sitten tehty oman pään mukaan. Helmaosa on yhdistelmä paitaa ja verhokappaa. Hyödynnä leikkuussa paitojen omaa mallia niin saat helposti alaosaan volyymia. Kaikki muu paitsi pitsinauha on Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta, pitsinauha on äidiltäni saatu.
Kuvien kori sekä kengät ovat Kierrätyskeskuksen löytöjä. Kengät poikkeaa paljon tyylistäni mutta olivat niin hauskat, että käyttöön tulee eri asujen kanssa. Kivat löydöt. Tämä postaus on postattu vanhaan blogiini 26.7.2016 ja nyt se uudelleen postataan tänne uuteen. Tämä postaus on lukijan toivepostaus. Toiveena oli siis saada muutamia vanhoja postauksiani uudelleen esille. Tälle on toinenkin syy, jonka saatte tietää tässä kesän aikana.
Romanttinen kesäillan mekko

4 kommenttia

  1. Nadine G kirjoitti:

    Ihanan kesäinen mekko!
    Yläosa on tosiaan hyvä: avoin mutta tarpeeksi tukeva.

  2. Mare kirjoitti:

    Aivan mahtava mekko! Niin kaunis ja persoonallinen. Ja kesä ihan huokuu tuosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *