Hae
VillaNanna

Rantamekko ilman kaavaa

Rantamekko ilman kaavaa

Rantamekko ilman kaavaa on helppo tehdä, valitse kankaaksi trikoo ja ota itsestäsi kolme mittaa, se riittää vallan mainiosti. Mekko päälle ja rannalle. Muista aurinkovoide ja isolierinen hattu.

Rantamekko ilman kaavaa

Tarvitset kolme mittaa, rinnanympärys, lantionympärys sekä mekon pituus.  Mittaa lantio leveimmästä kohdasta. Vertaa ry ja ly, kumpi on isompi, niin tee sen mukaan. Lisää pituuteen 4 cm ja rinnanympärykseen max. 5 com riippuen miten väljän haluat. Omassani on lisätty leveyteen 5cm. Enemmänkin toki voi leventää jos haluaa.

Esimerkiksi: Ry 120+5 ja ly 120+5 mitoissa on siis etu-ja takakappale. Nämä mitat laitetaan puoliksi niin saadaan piirrettyä yksi etukappale. Takakappale tehdään muutoin samoin, mutta pääntie on hiukan korkeampi mitä etukappaleen pääntie.

Tee näin:

 • Laita ympärysmitta puoliksi. Laita kangas lattialle kaksin kerroin tasoksi.
 • Piirrä kangasliidulla mittojen mukaan laatikko kankaalle. Voit tehdä myös kaavan kaavapaperille.
 • Merkkaa kädentiet, sekä pääntie. Itse tein aika summissa ja kannattaa lähteä aina liikkeelle pienestä määrästä ja pikku hiljaa suurentaa. Kädentie on noin 24 cm pitkä ja pääntie 31 cm. Etukappaleen pääntien etureuna on 3 cm matalampi kuin takakappaleen. Takakappaleen pääntien kaaren keksikohta on 3 cm matalammalla kuin olkapäät.
 • Leikkaa kaava kankaasta 1 cm saumanvaroilla. Helmaan ei tarvitse lisätä, jos lisäsit pituuteen sen 4cm.
 • Muista! kaava leikataan kaksinkertaisena kankaalta.

Ompelu:

 • Ompele oikea olkasauma
 • Ompele oikea kädentien päärme
 • Ompele pääntien päärme
 • Ompele vasen olkasauma
 • Ompele vasen kädentien päärme
 • Ompele molemmat sivusaumat
 • Käännä helman päärme 4 cm sisälle ja ompele helma kiinni.

HUOM! Pääntielle voi leikata myös huolittelukaitaleen, jonka ompelee pääntielle kiinni. Myös kädenteille voidaan leikata huolittelukaitaleet, näin mekosta tulee enemmän mekkomaisempi. Sekä viimeistellympi. Mekko tosin on toimiva myös näin.

Maarianhaminan uimaranta

Pakkohan meidän oli päästä hiukan rentoutumaan ja testaamaan Maarianhaminan uimarantaa. Uimarantaa mainostetaan paljon turisteille ja ranta onkin ihanassa paikassa, oli kiva pakata vesipyssyt ja uikkarit kassiin ja lähteä pötköttelemään rannalle. Onneksi löytyi kivasti myös varjopaikkoja. Tänä kesänä olemme vierailleet monissa rannoissa ja rankanneet niitä järjestykseen. Vaikka Maarianhaminan uimaranta on kiva ja rannalla on ajateltu varsinkin lapsiperheitä, niin me ei kauheasti kuitenkaan saatu irti rannasta. Matalaa on todella pitkän matkaa, joten aikuiselle, joka haluaa uida kahlaaminen matalassa vedessä on vähä, noh, ärsyttävää ja Härdellikään ei tykännyt, kun matalaa oli niin pitkän matkaa, vaikea leikkiä vesipyssyillä.

Ihme kitinää meillä siis. Liian matalaa, liian pitkän matkaa. Mutta niin kuin sanoin, ajatus olisi varmasti ihan toinen jos meillä olisi vielä pikkuisia lapsia. Mutta vaikka ranta olikin matala, niin hauskaa oli silti. Ei pidä antaa tuollaisten asioiden jäädä liikaa vaivaamaan itseään. Uintien jälkeen olikin ihana kävellä hakemaan jäätelöt ja kävellä hissuksiin hotellille.

Nautinnollista päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Kastelholman linna

Minigolfia ruokaa ja kävelyä

8 kommenttia

 1. diinamaria kirjoitti:

  Suloinen ja tyylikäs rantamekko 🙂

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tuo näyttää ihan täydelliseltä rannalle 🙂

 3. Nadine kirjoitti:

  Ihan helppo vaate kesäksi. Harmi, että jää varmaan ensi vuoteen 🙂

 4. Marjut kirjoitti:

  Ihana rantamekko, ja tuo hattu on niin täydellinen yhdistelmä mekon kanssa <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *