Hae
VillaNanna

Käsityön teemavuosi – Muuttolinnut

No niin, vihdoin päästään vähän tuunauksenkin pariin. Niin kuin tuolla aikaisemmassa postauksessa sanoin, niin haluan ihan erikseen laittaa tämän postauksen ulos, en pääsiäisteeman ympärille. Tein siis meidän pääsiäispäivälliselle ihan erikseen pientä sievää kattauksen kaunistamiseksi. Tilkuista sain neljä erilaista pestävää servettiä ja niille sekä aterimille söpöt taskut vanhoista farkuista. Kattaus rakennettiin hiukan erimallisiin lautasiin, joka sopi paremmin näihin taskuihin mitä sopi pyörä lautanen. Jos tekee pienemmän taskun, niin pyöreä lautanen on oikein hyvä mutta nämä ovat vähän isommat, joten tämän malliset lautaset oli paremmat.

Tämä teema oli todella vaikea, sillä en ihan ymmärrä mitä kaikkea tuo muuttolinnut pitää sisällään tai miten tuoda sitä fiksusti esiin. Ajattelin, että pääsiäinen olisi se kevään ensimmäinen juttu, silloin linnut alkaa laulella soidinlaulujaan ikkunoiden takana ja tehdään kevätsiivous, katetaan pöytä ja koristellaan se koreasti. Siksi tämä työ sopisi ehkä tähän teemaan hyvin. Pitkästä aikaa ruokaa ja yhdessäoloa. Vuoden teemat ja ohjeet osallistumiselle löydät täältä.

Servetit on 40x40cm isot ja taskut mittasin ihan niin, että miten servetin saa nätisti taitettua taskuun ja mahtuu mukaan myös haarukka, veitsi sekä lusikka tarpeen vaatiessa. Kaksi palaa leikkasin ja ompelin yhteen. Ennen sitä voi ommella erilaisia koristeita etuosaan, kuten pitsiliinoja tai koristenauhoja tai reunapitsejä. Mikä ikinä miellyttää omaan silmään. Näihin sopii myös irroitettavat shabby chic tyyliin tehdyt koristekukkaset. Ja jos tekee neutraaleista väreistä taskut, niin voi tehdä erilaisia irroitettavia koristeita, joita voi vaihtaa mielen mukaan. Näin voi yhdellä asialla muuttaa kattauksen ulkonäköä.
Kattauksen teko on samanlaista leikkiä kuin on pukeutuminenkin, se tuo hyvää fiilistä ja ruoka näyttää niin herkulliselle kun sen laittaa esille ruokapöytään. Itselle ainakin se on erittäin tärkeää, että voidaan tehdä jotakin tällaista. Se tosiaan nostaa mielihyvän tunnetta ja parantaa hyvinvointia, kyllä näin pieni juttu. Ja toki tästä nyt tulee tiskiä, mutta ei sen tiskaamisenkaan tarvitse olla negatiivinen asia, vaan tosiaan mukava juttu yhdessä kun odotellaan kahvin tippumista.

Jokaisen asian saa tehtyä kivaksi tai huonoksi. Riippuu siitä miten itse haluaa tilanteen olevan, itse haluan vain nauttia elämästä ja siksi haluan tehdä sen eteen myös asioita, kuten tiskata. Se ei vie sitä hyvää fiilistä pois, kun sen tekee hauskasti.

Mukavaa päivää kaikille!
-Melissa-

10 kommenttia

 1. Annukka || @happyannukka kirjoitti:

  Oi, nuo aterin pussukat on todella hienot. Mahtava idea, jonka kopion kyllä itselleni, sitten kun on ompelukone käytössä.

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Nuo pussukat on niin kauniita! <3

 3. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Yllättävä idea farkun käyttäminen tuolla lailla, mutta näyttää toimivat!

 4. Melissa kirjoitti:

  Kiitos 🙂 Näistä tuli kyllä juuri semmoiset kuin ajattelinkin.

 5. Melissa kirjoitti:

  Kiitos paljon 🙂

 6. Melissa kirjoitti:

  Farkku sopii mihin tahansa 😀

 7. Meikkiholisti kirjoitti:

  Teema kuulostaa tosiaan haastavalta, mutta tosi kivat aterintaskut olet saanut aikaan! Piristävät kummasti kattausta 🙂

 8. Alore kirjoitti:

  Hyvän puolen otit esille muuttolintu aiheesta ?? Kivat aterintaskut ☺️

 9. Melissa kirjoitti:

  Oli kyllä haastava teema tällä kertaa 🙂 Mutta mä tein sen…

 10. Melissa kirjoitti:

  Kiitos 🙂 Yrittänyttä ei laiteta, vai miten se meni…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *