Hae
VillaNanna

Helsinki Samba carnaval

Helsinki Samba carnaval

Helsinki samba Carnaval ovat yksi isoimpia tapahtumia Helsingissä, jota vietetään aina näin Helsinki päivän aikana, aina siis kesäkuun alussa. Tämän kunniaksi jaan muutamia kuvia omasta sambahuumastani ja kerron hiukan omasta sambahistoriastani. Kaikki kuvat eivät ole karnevaaleilta, vaan muista tapahtumista, joissa olen ollut mukana.

Helsinki Samba carnaval

Karnevaaleja ei olla koronan vuoksi järjestetty nyt kahtena vuonna. Toki hengessä on oltu, viime vuonna sambakoulut juhli omalla koulullaan, tänä vuonna olen nähnyt kuvia karnevaaleilta. Tänä vuonna en ole siis seurannut hommaa ollenkaan. Itse en ole ollut mukana karnevaaleilla ollenkaan enää vuoden 2016 jälkeen. Sitä ennen olen ollut joko itse tanssimassa kulkueessa tai sitten katsomassa. Työ on tuonut toisenlaiset kuviot mukanaan ja siksi samba on jäänyt täysin, mitä nyt kotona karkeloi.

Aloitin aikanaan 80-luvulla Samba Apitossa sambaurani, jossakin vaiheessa muut menot alkoi olla enemmän minun juttua ja siirryin muualle, jatkoin toki tanssia mutta en sambaa. Samba Cariocaan päädyin ensimmäisen kerran 90-luvun alussa, Manillan tilalla. En kauaa ehtinyt käydä kun koulu ja esikoinen vei aikani. Lopulta palasin takaisin Samba Cariocaan 2006 kun muutin synnyinseudulleni takaisin.

Samba on elämäntapa

Samba ei ole vain tanssi, se on elämäntapa, joka kulkee mukana vaikka sitä ei enää harrastaisi. Samba Carioca on minulle aina se rakas kotikoulu, vaikka joskus saisinkin aikaa niin paljon, että voisin jälleen aloittaa samban jossakin muussa koulussa. Kaipaan paljon sitä tunnetta mikä treenien jälkeen on, mikä fiilis keikoilla ja niiden jälkeen. Ja kaikkien tunteiden huipentuma on kesäkuun karnevaalit. Se pukuloisto, karnevaalien eteen on tehty vuoden aikana valtavasti töitä ja vihdoin pääsee Espalle näyttämään kaiken sen mitä on vuoden aikana tehty.

Kun samballe antaa pikkurillin, se nappaa koko käden, ihan kokonaan ja pois ei pääse vaikka miten yrittäisi. Uskokaa minua! Samba on myös upea laji, monipuolista treeniä, kroppa muokkautuu tehokkaasti ja opit tuntemaan sensuellin puolen itsestäsi. Erittäin tehokasta liikuntaa ja mikä parasta, samba on hauskaa. Iloitaan ja pidetään hauskaa, se on se tärkein juttu.

Ehkä vielä joskus, toivon ainakin, että joskus vielä minun jalkani matkaa karnevaalien tahtiin Espalla.

Raikkaan sateista päivää kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

12 kommenttia

 1. Nora kirjoitti:

  Oletko itse ommellut myös sun samba-asuja?

 2. Nora kirjoitti:

  Hieno asu, olet tosi taitava. Muutkin samba-asut tosi hienoja.

 3. Riitta reissaa kirjoitti:

  Upea harrastus! Uskon, kun mainitset että samba on enemmän kuin tanssi, se on elämäntapa. Varmasti upea kokonaisuus fyysistä, henkistä, sosiaalista ja esteettistä: urheilua, tanssia, fiilistä, yhteisöä, pukeutumista. Kokonainen kulttuuri!

 4. Henna kirjoitti:

  Mä oon aina halunnut päästä katsomaan näitä karnevaaleja, mutta vielä en ole päässyt. Ehkä vielä joskus! 🙂

  https://www.hennam.fi

 5. Marjo kirjoitti:

  Helsinki Samba Carneval on ollut minun kesäni kohokohta monena vuonna. Ehkä jo ensi vuonna se järjestetään taas. Luultavimmin olen sinut sitten tuolla nähnyt esiintymässä. Pitääkin kaivella vanhoja sambakuvia jos siellä olisi tuttu kasvo mukana 😀 Upeita asuja, taidokasta tanssia ja samba vie kyllä mennessään.

  https://www.marjonmatkassa.fi/

 6. Marjut kirjoitti:

  Nämä asut on kyllä niin upeita. Viime kerrasta onkin aikaa, kun olen pääsyt katselemaan tanssia.

  • villananna kirjoitti:

   Asut ovat kyllä upeita taidonnäytteitä. Sambistan pitää kyllä kyetä moneen asiaan, tanssi on vain yksi osa sambaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *