Hae
VillaNanna

Farkkuliivin monet kasvot

Farkkuliivin monet kasvot

Kaivoin tässä yksi päivä kaapistani farkkuliivin, jonka ompelin tuossa koronavuoden äitienpäiväksi. Itse rakastan farkkua ja siksi minulta löytyy farkkua monessa eri muodossaan. On sisustuksessa, on vaatteissa ja on kengissä. Farkku muokkautuu niin moneen ja se näyttää aina myös erittäin hyvälle.

Farkkuliivin monet kasvot

Kun olin nuori aikuinen, pukeuduin aika useasti kesällä mustiin liuhuvalahkeisiin housuihin, lyhyeen t-paitaan, joka oli myös hiukan leveä, sekä farkkutakista tehtyyn farkkuliiviin. Jalassa oli paksupohjaiset kengät. Tämä asu oli vain yksi asu, jota tuli paljon käytettyä. Nyt halusin kokeilla miten samainen asu toimii vanhemman henkilön kanssa. Tähän valitsin siis mustat paperipussihousut, valkoisen t-paidan (ei napamallia) sekä tämän hyvin ihanan farkkujen leikkuujätteestä tehdyn farkkuliivin. Farkkuliivi ei siis ole suoramalli, vaan se on muotoon leikattu ja ommeltu. Lisää tekoprosessista voit lukea alla olevasta linkistä.

Liivi farkkujen jämistä

Minusta samaa asua voi hyvinkin käyttää myös tällainen vanhempi naishenkilö, ei vain nuori aikuinen. Vai mitä sanotte? Itse pidän tästä liivistä todella paljon. Siinä on tekstuuria ja siinä on myös iso määrä käsityöaktsivismia. Projektina mielenkiintoinen ja lopputulos on mielenkiintoinen. Kaikki vetoketjut ja napit on myös säästetty ja hyödynnetty, mitä on kyetty. Loput on laitettu mappi öhön toista projektia odottamaan.

Kannattaako tällaisia leikkuujäteprojekteja tehdä?

Minusta kaikkea kannattaa kokeilla ja tehdä. Useimmiten teen kuitenkin isoista paloista erilaisia juttuja, en niinkään näistä pienen pienistä. Mutta jotenkin taas olen intoutunut säästämään pieniäkin palasia ja suunnittelen jälleen kaikenlaisia projekteja niistä. Nämä on mielenkiintoisia tuotoksia, niissä on monen kerroksen tarinoita. Mutta en itse kyllä ihan hirveästi kykene säilyttämään ihan kaikkia palasia mitä leikkuusta ja ompelusta jää jäljelle. Tuo ompelujäte ajatus onkin jäänyt kokonaan pois, ei sitä hullukaan kykene täyttämään. Että säästäisi kaikki jämät ja tekisi niistä aina jotakin.

Mutta suunnitelmissa olisi ottaa pikkuinen leikkuujäteprojekti tuossa kesälomalla. Katsotaan mitä siitä oikein tulee, vai tuleeko yhtään mitään. Minulla kun on jo aloitettuna laatikkoprojekti, josta en ole vielä täällä puhunut yhtään mitään. Ehkä pääsen esittelemään sitä tuossa ensi viikolla tai viikonloppuna. Projekti kuitenkin etenee hyvin hitaasti. Instagramissa olen niitä jo hiukan esitellytkin, mutta teen isomman jutun tänne blogiin heti kun saan vain sen järkevästi esiteltyä.

Farkkuliivin monet kasvot

Mukavaa päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

4 kommenttia

  1. Ansku/Pisaroita Liljarannasta kirjoitti:

    Tottakai kannattaa tehdä! Ihan varmasti kiva sommitella ja käyttää luovuuttansa, jota sinulla löytyy 🤗

  2. Nadine G kirjoitti:

    Kaikkea kannattaa kokeilla, jos vain pystyy siihen.
    Hassua, minulla ei koskaan ollut farkkuliivejä. Tästä tuli ajatus hankkia itselleni sellaisen 😍

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *