Hae
VillaNanna

Isosta pieneksi mekon tarina

Isosta pieneksi mekon tarina

Tämä on isosta pieneksi mekon tarina. Olen aikanaan kaivanut tämän hiukan tumman turkoosin suoran mekon Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta ja lopulta se päätyi kaapinperukoille odottamaan parempaa inspiraatiota. Tämä inspiraatio tuli jo tuossa syksyllä kun päätin pienentää mekon reilusti. Mutta kuvia ei ihan heti saatukkaan tänne blogiin.

Isosta pieneksi mekon tarina

Alkuperäinen mekko oli niin iso minulle, että se putosi päältäni helposti, joten ei auttanut muu kuin lähteä korjaamaan mekko. Ensin ajattelin, että vain pienennän sitä mutta koska pääntie oli noin suuri, että mekko meni lävitseni, niin päätin kaivella kaavoja ja päädyin yhteen Japanilaiseen kaavaan, joka onkin teille jo tuttu toisesta postauksesta. Tämä kyseinen malli on helppo tehdä, vaikka lopulta onkin erittäin näyttävä päällä. Malli on myös niin minulle sopiva kuin olla ja voi.

Kaava: Stylish party dresses

Tosin ohjeista poiketen, ompelin poikkisaumaan framilonia pitämään kohdan hiukan rypyttyneenä. Nimittäin tämä materiaali venahti vaikka ompelin rypytyksen helmaosaan. Valmiissa työssä ei sitten rypytystä näkynyt. Näin oli sitten helpoin tapa saada sitä helman rypytystä aikaiseksi. Eli Framilonia avuksi hommaan. Muuten homma menikin oikein hyvin. Toki pääntien vuoksi helma lyheni aika reilusti. Mutta se ei haittaa kun olen tällainen metrin hukkapala.

Koko asu:

  • Poolo: Kontti, Tammisto
  • Mekko: Kierrätyskeskuksen ilmaisosasto, tuunattu
  • Sukkahousut: Suva, Tallinna
  • Saapikkaat: Bearpaw, Tammisto (OH MY GOSH! Fashion Brand Outlet)
  • Takki: UFF
  • Kaulahuivi: Kierrätyskeskus

Vaaterakkautta

Edelleen saatan joskus ostaa jotakin uutena, kuten kuvissa näkyvät kengät. Tai oikeammin sain mieheltäni ne ystävänpäivälahjaksi. Mutta vaikka välillä näin teen, niin se on harvinaista. Tärkeintä minulle on mennä kirppiksille etsimään sellaisia vaatteita, joita ei enää katukuvassa oikein näy ja yksi sellainen vaate on juuri nuo kasari -ja ysärivaatteet. On totta, että vintage on muotia ja monet käyvät shoppailemassa vintage -liikkeissä mutta niissäkin on niin laidasta laitaan vaatteita ja aikakausia, että voi jokainen valita omansa ja parasta on, että jokainen yhdistelee vaatteet myös omalla tavallaan.

Minun vaaterakkaus ei kuitenkaan ulotu vain vintageen, vaan ostan kirppareilta myös moderneja tämän ajan vaatteita, pyrin kuitenkin siihen, etten ostaisi pikamuotia. Joskus valitettavasti näinkin on tapahtunut vahingossa. Esimerkiksi kun ei ole lappuja enää vaatteessa mutta muuten vaate ihan kuin uusi. Sitten kotona kun googlettelen niin löytyykin tieto. Mutta siitä huolimatta tulee käytettyä vaate loppuun. Mutta ostan kyllä esimerkiksi mielelläni 80 -luvun H&M vaatteita, jotka ovat laadullisesti ihan toista mitä myöhemmät vaatteet. Pikamuoti astui kuvioon tuossa 90-luvulla. Joten tällä valtavalla aasinsillalla päästään siihen, että olen tyytyväinen asuuni, vaikka sukkahousut sekä kengät on ostettu uutena.

Isosta pieneksi mekon tarina

Rentoa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Kesäinen mekko verhosta

2 kommenttia

  1. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

    Onpa muuten suloiset sukkiset. Itse vähän vierastan sukkahousuja, joissa on kuvioita tai saumat, sillä jostain syystä sukkikset ja sukat tuppaa pyörimään holtittomasti mulla jaloissa. Eikä kuviot sitten välttämättä ole ollenkaan siellä missä niiden pitäisi… 😅

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *