Hae
VillaNanna

Olen kohta tarpeeton

Olen kohta tarpeeton

Useat äidit kokevat saman ajatuksen kun lapset alkaa lennellä pesästä. Olen kohta tarpeeton, ne sanat syöpyy mieleen ja porautuu syvälle ajatusten uumeniin, huutelemaan ja muistuttamaan asiasta. Tostuus on kuitenkin ihan toinen, oikeasti. Ei äiti koskaan muutu tarpeettomaksi, vaan tarpeet muuttuvat, lapset on meillä vain lainassa ja heidän pitää myös alkaa rakentaa omaa elämäänsä.

Minulle pitäisi olla tuttua huttua tämä lasten pesästä lento, kun vanhin on asunut omillaan jo vuosia, mutta eipä se ole helppoa koskaan, mutta siihen tottuu ja pian huomaa, että kyllä ne pesästä lentäneet tarvitsee sinua, vaikka pois lähtivät. Esikoinen tuossa jokin aika sitten totesi, että kaikkein vaikeinta hänellä on aina se kun on kipeä ja asuu yksin, ei ole äitiä paikalla, joka hoitaa. Silittää uneen, pitää huolta, että sängyn vieressä on vedet ja mehut osottamassa. On helposti syötävää ruokaa, laittaa hyvät leffat pyörimään hoitaa ja hoivaa. Se on se hetki kun ymmärtää miten paljon äitiä tarvitsee.

Olen kohta tarpeeton Olen kohta tarpeeton Olen kohta tarpeeton Olen kohta tarpeeton Olen kohta tarpeeton

Olen kohta tarpeeton

Poika oli tosiaan hetki sitten muuton jälkeen käymässä Helsingissä, hoiti kouluasioitaan ja kävi myös viimeiset kirjoitukset suorittamassa. Koska kävi vihdoin hakemassa myös todistuksensa koulun toimistosta, niin olihan meidän pakko päästä vähän juhlimaan sitä. Eli Kävelimme tietenkin kohti Fredan Relovea ja parkkeerasimme takamuksemme kahvilan puolelle. Päivän tarkoituksena oli myös käydä ostamassa pojalle vyö, sillä minun antamani (minun oma vanha) Leviksen nahkavyö 80-luvulta oli katkennut ja uusi piti saada. Tuohon vanhaan solkeen kyllä pitäisi minun teettää uusi vyö osa.

Kun vatsat olivat täynnä, me kävelimme Fredan UFFille ja sieltähän me löysimme jälleen vaikka mitä kivoja juttuja, poika löysi kaksi ihanaa vyötä ja minä aivan ihanan farkkuhameen, joskis hippasen liian iso ja farkut. Pitkään olen etsinyt myös paksua over size neuletta ja sekin löytyi, joku ihana ihminen on neulonut itselleen aivan ihanan neuleen ja laittanut sen UFFille menemään. Myös yksi huivi tuli minun mukana kotiin. Eli hyvät täsmä ostokset lähti meidän mukaan tällä reissulla.

Täytyy myöntää, että meillä oli mahtava päivä kahdestaan, kunnon äiti-poikapäivä, eikä päässäkään soinut sanat: ”Olen kohta tarpeeton”, tunsin olevani erittäin tarpeellinen monin tavoin. Ikävä toki on aina, varsinkin kun molemmat isot lapset asuvat kaukana minusta ja huoli on läsnä myös joka päivä. Mutta kyllä me äidit selvitään, aina!

Minun tämän kauden IN -vaatteet

Joka kausi huudellaan kovasti mikä on muotia yms. Itse en niitä juurikaan seuraile, mutta mitä itse tykkään juuri tiettyyn aikaan hankkia ja ostaa kirjoittelen ylös kauppalistaksi. Tällä hetkellä olen listannut asioita, joita minulla oli käytössä kun olin itse nuori tai mikä silloin oli muotia, silloinhan sitä seurailinkin.

Minun tämän kauden juttuihin kuuluu ehdottomasti seuraavat vaatteet:

Hameet:

 • Tänä syksynä minun juttuni on hameet. Sellaiset, joissa on napit alas asti, istuva vyötärö ja levenevä helma. Farkkuhame on juuri sellainen, napit vain on toisessa sivussa, joka antaa kivan, erilaisen ulkonäön.

Neuleet:

 • 80-luvulla oli muotia ihanat eri langoilla neulotut neulepaidat ja neuletakit. Tällaisen ihanuuden ostin viimeksi.
 • Isot over size neuleet. Mieluiten yksiväriset
 • Norjalaisneuleet

Takit ja jakut:

 • Miesten hiukan yli isot bleiserit on nyt se juttu minulla, villasekoitekankaat parhaat. Nyt lähinnä ohuet mutta myöhemmin haluaisin paksun villakangasbleiserin. Se onkin jo etsinnässä.

Housut:

 • Erilaisia housuja, lähinnä leveälahkeisia, suoria housuja. Kuosina ruutu tai raita. Yksivärisetkin ovat erittäin hyvät. Näitä ei tarvitse enää ostaa, löytyy kaapista. Vain tummansiniset kasarityyliset on etsinnässä.

Tässä minun tämän syksyn ja talven ostoslista. Tässä listassa ei ole niitä vaatteita, joita tuunaan, koska puhutaan kuitenkin ostamisesta, ei tekemisestä. Minulla on tuolla jo pino, joista pitäisi tehdä jotakin kivaa, mutta palataan siihen tuonnenpana.

Nyt haluan tietää millainen on sinun tämän kauden ostoslista!

Mahtavaa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

VillaNanna SecondHand

LUE MYÖS:

Helsinki Flea Market

Syksyn suosikit

Väitän että vaatteet tekee onnelliseksi

10 kommenttia

 1. Jael kirjoitti:

  Kivoja löytöjä taas:) Muistan kyllä kun tuntui niin tyhjältä kun lapsi lensi pesästä, vaikka oikeastaan se oli niin että lapsi jäi pesään vielä joksikin aikaa ja äiti lähti maailmalle;D (IUSA, Etela-Amerikka, välillä taas SUomi, ja sitten taas Israel).
  Kivaa lokakuun alun viikonloppua.

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, sellainen iso aukko ilmestyy elämään kun lapsi muuttaa pois kotoa :/

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Ostoslistalla on lähinnä vaatteita tuolle taaperolle 😀

  • villananna kirjoitti:

   Joo, kyllä minunkin pitää hankkia tuolla nuorimmalle talvi varusteet.

 3. Heidi kirjoitti:

  Oletpas löytänyt kivoja juttuja 🙂
  Hauskaa syksyn jatkoa sinne !

 4. Anna/Kello neljän aamukahvi kirjoitti:

  kiva postaus 🙂

 5. Jasmin kirjoitti:

  Oon tänä syksynä hurahtanut noihin neuleisiin! Ennen inhosin sellaisia 😀 Niin se mieli muuttuu….

  Onko sulla paljon postauksia luonnoksissa vai enemmän kirjoitat extempore? ♥

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  • villananna kirjoitti:

   Mieli muuttuu kun vanhenee 🙂 Joka paikkaa kolottaa ja on aina kylmä…
   Aika vähän on luonnoksissa mitään. Mutta muutamia on kyllä. Tykkään kirjoittaa extempore, juuri sen mitä milloinkin haluan ja miltä sattuu tuntumaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *