Hae
VillaNanna

Forum Marinum ja Suomen Joutsen

Forum Marinum ja Suomen Joutsen

Forum Marinum on monille tuttu paikka ja Suomen Joutsen on kaunis fregatti, joka on toiminut laivaston koululaivana. Forum Marinumissa on tällä hetkellä näyttely Titanicissa olleista suomalaisista matkustajista. Tätä näyttelyä en halunnut missata mitenkään. Olen jo vuosia sitten kun vanhimmat lapset ovat olleet pieniä käynyt yhdessä näyttelyssä, joka myös kertoi suomalaisista Titanicissa matkustavista ihmisistä.

Forum Marinum

Forum Marinumissa olen ollut viimeksi silloin kun molemmat pojat olivat ihan pikkuruisia. Nuorin taisi olla pari vuotias. Paikka onkin muuttunut valtavasti siitä mitä se aikanaan oli. Ja parempaan suuntaan. Me ei kierretty ihan koko paikkaa, sillä nälkä yllätti kesken kierroksen ja käytiin syömässä ennen kuin suuntasimme kohti Suomen Joutsenta. Monta mielenkiintoista asiaa tuli opittua laivoista ja ylipäänsä telakan alueesta. Itsellä on hvyin hataria muistikuvia siitä miltä Turku näytti silloin joskus olin lapsi. Miltä Wärtsilän alue näytti yms. Muistan kyllä, että olen luokan kanssa käynyt jotain upeaa suurta risteilijää käynyt siellä katsomassa.

Tälläkin reissulla ehdin ihastella risteilijää, jossa haluaisin itsekin vierailla ja seilata, mutta joskus sitten. Titanic näyttely oli pieni mutta sisälsi paljon asiaa, oli aika huikeaa sukeltaa siihen maailmaan ja kokemuksiin haastattelujen ja kirjeiden kautta. Sai myös tietää kuka selvisi ja kuka ei. Jäin vähän myös tarinoihin ja oli vaikea päästää niistä irti. Jotkin tarinat kuuntelin pariinkin kertaan. Titanic museo olisikin minun yksi kohde, kun seuraavaksi pääsee matkustamaan jonnekin.

Forum Marinum ja Suomen Joutsen

Suomen Joutsen

Ruokailun jälkeen siirryimme Suomen Joutseneen. Niin hullulta kuin se kuulostaa, niin minä en ole koskaan ennen ollut Suomen Joutsenessa vaikka Turusta olen kotoisin. Siksi minulle oli tärkeää, että nyt pääsen sinne kiertämään ja oli kyllä mielenkiintoinen kokemus kaikkinensa. En ole laivan historiaan kauheasti perehtynyt mutta täytyy sanoa, että on tuossa laivassa saanut olla kyllä ylpeä kun on noussut toisessa maassa maihin. Aika upea historia laivalla.

Viihdyttiin laivalla aika pitkäänkin, emme pitäneet mitään kiirettä. Kuvattiin paljon ja ihmeteltiin tarinoita, videoita ja luettiin tarkkaan kaikki laivan merimatkat. Mitä kaikkea matkoilla tapahtunut, mutta uskomatonta kyllä kuolintapauksia laivalla on ollut vain muutama. Olisin luullut niitä olleen paljon enemmän, mutta ei ole ollut. En myöskään tiennyt, että laivan mukana oli myös eläviä eläimiä, kun matkat olivat pitkiä ja samanlaista jääkaappi/pakastin juttuja ei tuohon aikaan samalla tavalla ollut. Näin piti jotkin eläimet ottaa mukaan, että saatiin tuorettakin ruokaa.

Forum Marinum ja Suomen Joutsen Forum Marinum ja Suomen Joutsen

Muuta pulinaa museosta

Kaunis ja upea laiva siis kaikkinensa. Emme menneet muihin laivoihin tutustumaan emmekä kiertäneet museoaluetta kokonaan, mutta ei se haitannut mitään koska saatiin kyllä aimo annos historiaa siitäkin huolimatta. Ruokailu tapahtui myös museon alueella. Syötiin siis ravintola Göranissa ja ruoka oli hyvää. Olen muistaakseni siellä myös ollut aikanaan sambaamassa. En muista tosin oliko ravintolan nimi joku muu silloin vaiko sama. Siitä on niin valtavasti aikaa, etten muista.

Museokierros oli kuitenkin meille sopiva, vaikka osa jäi näkemättä. Forum Marinum on iso paikka ja nähtävää on paljon myös ihan satamassa. Käy tutustumassa museoon tästä linkistä! Jos Turussa päin liikuskelet, niin kannattaa mennä viettämään päivä tuolla. Aika menee joutuisasti ja tosiaan siellä saa vietettyä koko päivän halutessaan. Sen verran paljon kaikkea alueella on nähtävää. Myös perheen pienille.

Forum Marinum ja Suomen Joutsen

Ihanan aurinkoista päivää kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

LUE MYÖS:

Postikortteja matkalta

Rosala viikinkikeskus

Ruissalon kasvitieteellinen puutarha

4 kommenttia

  1. Nadine G kirjoitti:

    Forum Marinum ja Suomen Joutsen ovat meillä Turun pääkohteita, jos niissä nurkissa liikumme. Siellä on aina paljon ihmeteltävää.

  2. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti:

    Täytyykin pitää Suomen Joutsen mielessä tulevia vierailuja silmällä pitäen. En aikuisiällä Turussa asuessani käynyt siellä kertaakaan. Lapsena olen käynyt, mutta näin aikuisena sitä kiinnitäisi varmasti huomiota erilaisiin asioihin.

    • villananna kirjoitti:

      Itse tykästyin Suomen joutseneen. Toki vähän bloggaajan silmin ja kuvia tulikin otettua valtavasti. Aika mieletön menopeli.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *