Hae
VillaNanna

Disneyland Park

Disneyland Park

Disneyland oli oikeastaan se meidän syy lähteä Kaliforniaan ja juuri tuolla Disneyland Parkissa oli pojan joululahja, eli hän pääsi isänsä kanssa rakentamaan valomiekat itselleen. Isä rakensi oman ja poika oman, minä tyysyin katsomaan tätä puuhaa. Vaikka en ole erityisen Disneyfani, enkä myöskään välitä laitteista, niin kyllä vain sukelsin täysillä mukaan ja minulla oli hauskaa, kuten oli miehellä ja pojalla.

Disneyland Park

Kun suunnittelimme Disneyreissua, niin tulimme siihen lopputulokseen, että yövymme mieluiten hiukan kauempana Hampton Inn & Suites Anaheim hotellissa. Hotellilta oli noin 5 minuutin kävelymatka Disneyn kuljetuksiin, jotka osottautui erittäin toimivaksi systeemiksi. Päästiin hienosti tarkistuspisteiden ohi Disneylandissa, kun tarkistukset tehtiin jo kuljetuspisteellä. Hotelli oli toimiva ja aamupala ok. Ei mikään makuelämys mutta sai vatsan hyvin täyteen, niin jaksoi sitten Disneylandissa.

Disneylandissa on kaksi eri puistoa, Disneyland Park sekä Disney Adventure Park. Me aloitimme siis Disneyland Parkista, sillä valomiekat oli se juttu. Koska päivästä tulee todella pitkä, niin on vaihtoehtona ottaa hotellihuone tuolta Disneylandista, niin voi käydä omassa huoneessa lepäilemässä. Me ei kuitenkaan sitä valittu. Menimme huvipuistoon heti aamusta kun ovet avautuvat, niin ei tarvinnut jonottaa niin paljon. Vinkkinä siis kaikille, kannattaa myös ladata Disneyn sovellus, josta näkee kaikki tapahtumat ja laitteiden jonotusajat ja tietenkin jonon ohi on mahdollista päästä myös laittamalla pikkuisen lisärahaa. Jonon ohi pääsee jokaiseen laitteeseen yhden päivän aikana kerran. Eli kannattaa hyödyntää sitä. Jonotusajat kun tulee olemaan pitkiä. Hinta ei myöskään ole päätä huimaava.

Disney on toki rahastusbisneksessä, mutta jotenkin silti tulee sellainen olo, että saa rahoilleen vastinetta ja että ne tuntuvat välittävän tuotteestaan

Suosittelen myös varaamaan pöydän ruokailuun. Ainakin silloin illalla, jonot ravintoloihin on pitkiä myös. Ensimmäisenä päivänä varasimme aamupäiväksi sekä alkuillaksi pöydän eri ravintoloista. Jotkut ruoat olivat iso pettymys, eikä paikan varaaminen ole välttämättömyys, paitsi jos haluaa ravintolan sijaintiin perustuvan kokemuksen tai syödä autenttisia Mikki hiiri -vohveleita

Alue on suuri ja kävelyä tulee paljon, joten laita jalkaan ne kaikkein parhaimmat kengät, joilla on mukava kävellä. Puistosta saa myös eri kokoisia rattaita myös aikuisille sekä sähkömopoja. Mutta niillä on hankala liikkua veänpaljouden keskellä.

Vinkit:

– käytä koko päivä ja jos tiedät, ettet jaksa ilman lepoa, sijoita hieman ylihinnoiteltuun disneyn omaan hotelliin, jotka resort -alueella

– ero päivän ja illan lämmössä on suuri, eli jos et tee kuten edellisessä kohdassa, varaudu kahteen vaatekertaan jos päivästä tulossa lämmin

– lightning lane on nopeampi jonotus eli jos aamulla ei vielä ole isoa jonoa, kannattaa käyttää vasta myöhemmin, yksi LL yhtä laitetta kohden yhden päivän aikana

– muutama hypersuosittu laite maksaa vielä erikseen eli jos käytät äppiä niin tässä kohtaa huomaa, kun pyytää rahaa vaikka genie+ (joka sisältää LL) olisi valittu

-vaikka LL olisi valittu, niin vasta kun sen oikeasti hyödyntää (claim) tulee se käytettyä, ominaisuus ei ole kovin selkeä, ja niitä varauksia on rajoitettu myös ettei voi roiskia joka laitteeseen kaikkia kerralla, mutta kun pääsee jyvälle auttaa se nopeuttamaan jonottamista kivasti

– hinta noin kolmekymppiä lisää lipun hintaan, mikä kohtuullinen kun vertaa universal studiosin Express ominaisuuteen (melkein 200$)

– lippujen hinnat on kovat kun vertaa mihin tahansa suomalaiseen huvipuistoon, mutta kun paikan päällä näkee sen, miten yksityiskohdista ei ole tingitty, hinnan myös ymmärtää. Joka vaiheeseen ja tilanteeseen on työntekijänsä (esim. Joulupukkia jonottaessa työntekijä oli pitämässä seuraa perheen pienimmille eli oli huomioitu se, että jonottaminen tylsää joten siinä oli työntekijä sitä varten)

– 60 päivää etukäteen pitää olla varaamassa paikkoja ravintoloihin ja erikoisnumeroihin (kuten vaikkapa valomiekat), sillä ainakin sesonkiaikana paikat viedään käsistä, lisäksi liput pitää olla ostettuna valmiiksi kun varauksia alkaa tehdä. Eli osta liput monta kuukautta ennen ja paikkoja varaamaan sitten 2 kk ennen

Disneyland Park

Disneyland Park

Tämä paikka on kokemus

Disneyland on kokemus, se ei ole vain huvipuisto. Itse en ole mikään Star Wars fani, mutta viihdyin todella hyvin Star Wars alueella, jossa oli nähtävää kyllä vaikka miten paljon. Ja niin kuin sanoin, puisto on valtava ja meillä jäi oikeastaan osa näkemättä kokonaan, pahimman helteen aikana me rynnimme nopeasti kahden alueen läpi, joka oli niin täynnä porukkaa, ettei nähty kunnolla edes kulkuetta. Mutta alueella tapahtuu niin paljon kaikkea, ettei sen kulkueen missaaminen sitten lopulta niin haitannut.

Itse en moneen laitteeseen voi mennä sairauteni vuoksi, mutta osaan pääsin. Valitettavasti yksi laite jäi kokematta, kun väsy oli valtava. Olimme ehtineet olla puistossa koko päivän ja ilta oli jo hyvin laskeutunut ja haluttiin vain mennä hotelille. Se tosin jäi harmittamaan, etten päässyt Pirates of the Caribianin laitteeseen. Olin niin odottanut sitä, mutta aikaero, nukkumattomuus vaati veronsa ja posituimme 12 tunnin jälkeen hotelliin suihkuun ja nukkumaan. Seuraavana päivänä olisi vuorossa toinen alue.

Disneyland Park

Lisää tietoa löytyy Disneylandin omilta sivuilta: Disneyland Resort

Nautinnollista päivää!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

24 kommenttia

 1. Mikko / Matkalla Missä Milloinkin kirjoitti:

  Yhdysvalloissa ei ole itsestäänselvää edes se, että aamupala on sellainen, että saa vatsansa täyteen. Disneyland olisi joskus mukavaa kokea, en ole siellä käynyt, vaikka Kaliforniassa olen muutamaankin otteeseen ollut.

  • villananna kirjoitti:

   Ei tuokaan nyt makuhermoja kutitellut. Mutta oli syötävää kun lisäsi munakokkeliin suolaa ja pippuria. Muuten kaikki oli aika mautonta ja sikaperäistä, jota itse en valitettavasti syö. Mutta söin sitten muuta sen verran paljon, että sain vatsan täyteen. Mutta ei aamupala ollut mitään verrattuna Euroopan hotelli ruokiin.

 2. Petu kirjoitti:

  Seuraavaksi Orlandon Disney Worldiin? Kysele vinkkejä. Käyty on.

 3. Samavain kirjoitti:

  Kuten aina, Jenkeissä kaikki on suurta ja mahtavaa. Mielenkiintoista lukea kokemuksia tällaisesta paikasta.

 4. Kati | Täydellisen Kreikan saaren metsästys kirjoitti:

  Kieltämättä vaikuttavan näköinen paikka, eikä ihmekään, että aikuisetkin on tuolla pää pyörällä.

 5. Heidi kirjoitti:

  Omien lasten kanssa ei tullut tuonne lähdettyä, katsotaan päästäänkö sitten joskus lastenlasten kanssa.

  • villananna kirjoitti:

   Toivottavasti 🙂 Tosin itselläni on kaksi aikuista lasta ja nyt suunnitellaan heidän kanssa menemistä tuonne.

 6. Ismo for Takeoff kirjoitti:

  Aikamoinen paikka kyllä, varmasti kokemus, joka varsinkin lapsiperheen kannatti kokea. Jännä tuo jonon ohitusmahdollisuus. Varmaan monet käyttävät sitä, kun se ehkä ei tee enää niin suurta lovea kokonaisbudjettiin? Harmi sitten, että teillä jäi Pirates of the Caribbean -osio väliin, itse olisi varmaankin viihtynyt tuolla Star Wars -alueella myös. Ruokapuoli tosiaan ei kuulosta kauhean innostavalta.

  • villananna kirjoitti:

   Joo, tuolla Disneyssä se ohitussysteemi ei paljoa lisäkustannusta enää tehnyt, vähän toista kuin Universalissa. Muutenkin Disneyssa sai kyllä paremmin rahalle vastinetta.

 7. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Tuo olisi kyllä varmasti niin lapselle kuin aikuisellekin mieletön kokemus 🙂

 8. Nadine G / Via Per Aspera Ad Astra kirjoitti:

  Onhan Disney legendaarinen paikka. Itsestäni en tiedä, pystynkö minä olla siellä koko päivä ihmispaljoudessa, mutta uskon, että pojat olisivat innoissaan tällaisesta reissusta.

  • villananna kirjoitti:

   Siellä kannattaa se pahin aika viettää syöden ja hengaillen paikoissa, joissa on vähemmän porukkaa. Pikkulapsille tarkoitetut alueet ovat päivällä piukassa ja muut alueet sitten vähän väljempiä. Jos oleskelee Disneyn omassa hotellissa, niin se on myös se hetki kun voi käydä lepäilemässä huoneessa.

 9. petra kirjoitti:

  Pienenä kun näistä näki mainoksia ain jokaisen Disney VHS:n alussa, kysyttiin voidaanko mennä, omassa lapsuudessa ei päästy. En tiedä tulisiko lähdettyä jos omat lapset pyytäisivät, mutta huikea kokemus on varmasti! 😊

 10. Sanna I Seven Seas kirjoitti:

  Amerikkalaisten hotellien aamupalat on kyllä aina vähän kiikun kaakun. Harvassa paikkaa on mitään hyvää ja tuoretta tarjolla… Siihen olen tottunut kymmenien käyntien aikana. Mutta vaikka olen käynyt Kaliforniassakin yli kymmenen kertaa niin en ole koskaan käynyt Disneylandissa. Tahtoisin kyllä, mutta jotenkin se on vaan aina jäänyt. Kiva kuulla, että teilläkin oli mukava kokemus! (en tosin ole keltään kuullut etteikö olisi viihtynyt). 🙂

  • villananna kirjoitti:

   Joo, huomattiin tuolla ensimmäisessa hotellissa, että aamiainen on vähän niin ja näin… Onneksi toisessa hotellissa saimme kokkailla aamupalat itse, tiesi mitä sai. Joo, tuolla Disneyssä kyllä viihtyy oikein hyvin.

 11. Anne N kirjoitti:

  En ole tuolla itse käynyt, enkä ollut tullut ajatelleeksi miten valtava paikka se on!

  • villananna kirjoitti:

   Se on kyllä valtava. Ei sitä ihan heti siellä edes tajunnut miten suuri se on. Mutta tosi nopeasti siellä oppi kulkemaan.

 12. Paula - Gone with the Gastons kirjoitti:

  Disneylandistä löytyy kyllä kivoja rideja myös niille, jotka ei yleensä niistä tykkää (kuten minä). Lempparit; It’s a small world ja Peter Pan. Mutta pakko sanoa, että hinnat alkaa olla sitä luokkaa ettei ihan usein tule lähdettyä vaikka Kaliforniassa asutaankin. En myöskään tykkää siitä väenpaljoudesta ja jonottamisesta, niin suostun lähtemään vain keskellä viikkoa ja loma-aikojen ulkopuolella.. ha ha. Että tämmönen äiti täällä.

  • villananna kirjoitti:

   Joo, totta. Itse en voi käydä monissakaan laitteissa ja siksi oli kivaa kun Disneyssä oli tuollaisia rauhallisia ja rentoja laitteita myös, ei vain niitä hurjia. Väenpaljouden tosiaan välttää hyvin niin, että siirtyy aina rauhallisempiin paikkoihin tai lepäilee jossain ravintolassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *