Hae
VillaNanna

Kesämekkojen aika

Kesämekkojen aika

Nyt on kesämekkojen aika. Oli sitten ihana auringonpaiste tai pikkuinen kesäsade, kesämekko on paras vaate. Kesämekko voi olla ihan millainen tahansa, kantajansa näköinen. Minun tämän postauksen ihana mekko on tuttuun tapaan tehty kierrätysmateriaaleista. Leikkuupalvelun tuotteista, kahdesta sellaisesta.

Kesämekkojen aika

Olen aika paljon saanut kommenttia siitä, että en ole tehnyt juuri niitä vaatteita mitä näissä leikkuupalvelun pusseissa on. Yksi syy siihen miksi en ole ommellut juuri sitä tiettyä vaatetta johtuu siitä, että kyseiset vaatteet eivät tulisi sellaisenaan meillä käyttöön, ovat aivan väärän kokoisia. Toinen syy on se, että kaikkia osia ei välttämättä näissä avatuissa pussukoissa ole. Eli niitä vaatteita ei välttämättä edes saisi ommeltua edes. Totuus on, että tämän mekon alkuperäisissä osissa kyllä oli kaikki, mutta edelleen, minulla ei ole tyttöä, joka käyttäisi kokoa 140 cm tai minä käyttäisin kokoa 50.

Mekkoni on siis yhdistetty kahdesta eri valmiiksi leikatuista vaatteen osista, lapsen mekko koko 140 sekä naisten paita koko 50. Näistä osista sain kivasti yhdistellen tämän puhvihihaisen mekon. Kyllä vain, minun puhvihihavillitys jatkuu edelleen, sille ei ole näkyvissä loppua. Ostin jopa Mekkotehtaan kirjan, jotta voin tehdä enemmän ihania puhvihihaisia mekkoja itselleni. Ja kun kaavat on tehty valmiiksi, ei tarvitse rehkiä liikoja kun kuosittelee itse kaavat. Olen sillä tavalla aika laiska tyyppi.

Mekko on paras vaate

Tähän kyseiseen mekkoon ei ole olemassa mitään suoraa kaavaa, mutta nyt on niin paljon erilaisia puhvihihojen kaavoja olemassa, että varmasti niistä löytyy sopiva, jota hyödyntää tällaisessa mekossa. Yhdistä kaksi erilaista kuosia toisiinsa, tarpeeksi erilaiset niin sopii hyvin toisiinsa. Kuosien yhdistelyä ei kannata pelätä, sillä niillä saa kivasti vaatteelle ilmettä. Itse kun tykkään tilkkuvaatteista, niin tämä monikuosisuus hivelee silmiä.

Mekko on helppo, sillä siihen ei tarvitse miettiä sitä, että mikä sopii minkäkin kanssa yhteen. Mekon voi vain heittää päälleen ja se on siinä. Mitään muuta ei tarvita. Tästä syystä minulla mekot on isossa käytössä ympäri vuoden. Käytän kesämekkoja myös talvella, mutta minulla on talvimekkojakin erikseen. Ihania villamekkoja, joita voi käyttää paksujen sukkisten kanssa. Mutta tietenkin kesämekot on ihan parasta mitä tiedän.

Kesämekkojen aika

Ompelun iloa kaikille!

Seuraa minua:

Instagram

 Facebook

Bloglovin

Blogit.fi

Twitter

Pinterest

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.