Hae
VillaNanna

Paidoista uusi paita

Paidoista uusi paita

Minulla on tällä hetkellä kaappien siivoaminen käynnissä ja osa vaatteista menee kiertoon lahjoituksena, osa myydään VillaNannan kirpparilla ja osa menee tuunauskasaan. Tänään esittelen yhden hauskan tavan miten liian pienistä paidoista saadaan yksi sopiva paita ja tietenkin hyödynnetään myös leikkuujäte. Paidoista uusi paita ja jotakin muuta kivaa, niin se pitää mennä, eikö? Minulla on tällä hetkellä aika iso homma saada tilkuista erilaisia juttuja aikaan ja koitan opetella siihen, että teen tilkut heti pois, jos teen jonkin ison työn ensin. Tilkut eivät jää sitten lojumaan mihinkään kassien pohjalle.

Tuossa on kyllä hiukan opittavaa vielä, siis tuossa miten teen tilkut ihan heti. Huomaan, etten tee sitä edelleenkään vielä kovin järjestelmällisesti. Tilkkupusseja on siellä sun täällä ja sitten ihmettelen, että miten saan kaikki järkevään järjestykseen, kun kaikki materiaalijämät on sekaisin ja siivoaminen on liian työlästä. Olen todella laiska ihminen, oikeasti.

Paidoista uusi paita

Minulla on viimeisen vuoden aikana ollut suunnitelmissa luoda vaatekaappi, jossa on pelkästään lempivaatteita, ei muuta. Ja olen järjestelmällisesti siivonnut ja käynyt läpi mitä kaikkea kaappien uumeniin on tungettu. Siksi minulta tulee itseltäni tällä hetkellä aika iso määrä sellaisia vaatteita tuunauskasaan, joita ei voi laittaa eteen päin kiertoon, niissä on jotakin vikaa, miksi ei voi laittaa. Ne ovat siitä huolimatta hyvää materiaalia, joista tehdä jotakin uutta.

Kolmesta paidasta uusi paita, pipo ja hanskat

 • Purin ensin paidat osiin, jonka jälkeen aloin sommitella uutta paitaa, leikkelin osia ja liitin osat yhteen. Näin rakensin uuden etukappaleen sekä takakappaleen. Saman tein myös hihoille.
 • Leikkuujätteestä ompelin ison kankaan, josta oli helppo leikata pipon ja hanskojen osat.
 • Hanskojen vuoriin käytin vanhan t-paidan etukappaleen.

Minulla ei ollut kaavaa paitaan, vaan hyödynsin omaa käytössä olevaa paitaa. Omaa paitaa voi käyttää hyödyksi aina kun tuunaa uutta, jos ei valmiskaavoista löydy sopivaa. Paitaa ei tarvitse purkaa ollenkaan, vaan käyttää kaavana sellaisenaan.

Huom! Kuvassa olevat housut ovat myös tuunatut ja niistä löytyy täältä juttua.

Paidoista uusi paita

Jojo Rabbit

Tuossa ennen koronaa, päästiin pojan kanssa pitkästä aikaa nauttimaan elokuvista. Elokuva oli Jojo rabbit. Oli vihdoin se hetki, kun nuorimmainen sai kosketuksen tähän minulle tärkeään aiheeseen. Toki asiaa oltiin käsitelty myös Krakovassa, kun olin vanhemman poikani kanssa Auschiwitzissa. Jojo Rabbit kertoi pienen pojan maailmasta toisen maailman sodan tiimellyksessä. Kotona oli hyvä jatkaa aiheeseen tutustumista. Jos lapsia kiinnostaa aihe, niin suosittelen sellaista kirjaa kuin Hanan matkalaukku. Kyseessä on lasten kirja.

Jojo Rabbit elokuvan on käsikirjoittanut ja ohjannut Taika Waititi, elokuva on draamakomedia ja sopi myös hyvin tuolle meidän Härdelille. Nosti paljon kysymyksiä sekä kiinnotuksen toisen maailmansodan tapahtumiin. Täytyy kuitenkin myöntää se, että olin hyvin varautunut elokuvaa kohtaan, sillä kyse oli vakavasta ja minulle hyvin henkilökohtaisesta aiheesta ja se oli kuvattu komediana. Minulla oli hyvin kielteinen kuva siis, mutta kyllä minun täytyy myöntää, että elokuva oli tehty erittäin hyvin ja komedia toimi todella hyvin elokuvassa. Voin suositella siis kaikille elokuvaa ja se on myös hyvä tapa lähteä kertomaan historiasta lapsille.

Rentoa sunnuntaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

6 kommenttia

 1. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Onpa hauska ja taatusti uniikkikappale 🙂

 2. Mari kirjoitti:

  Kylläpä tuli kivan raikas lopputulos :).

 3. Pirkko / Meriharakka kirjoitti:

  Tuo keltainen tuo kyllä kivan säväyksen tuossa kokonaisuudessa, keväistä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *