Hae
VillaNanna

Kirppisjuttuja

Mulla on ollut aika pitkä tauko kirppisjutuissa. Näköjään jopa niin pitkä, että on alettu kyselemään niiden peräänkin jo. Olen kuitenkin silloin tällöin koittanut laittaa joitain kirppisjuttuja esiin ainakin tuonne Instaan, mutta totuus on tällä hetkellä se, etten juurikaan käy kirppiksillä enää. Se on niin vähäistä mitä nykyään käyn. Ei ole aikaa, eikä innostusta mennä. Kaapit notkuu vaatteista, ja juuri sellaisista, joita olen järjestelmällisesti hankkinut/tehnyt ja myös materiaalia on niin valtavat määrät, että saattaa olla kohta se aika, että on laitettava osa jakoon, kun eivät mahdu mihinkään.

Ja jos olenkin jotakin kirppisjuttuja laittanut someen, niin ne ovat liittyneet pitkälti päivän asu juttuihin. Kuvien ottaminen on mulle tällä hetkellä jotenkin niin vastenmielistä puuhaa, kuin olla ja voi. Siksi ehkä ei sitten juuri tule päivitettyä oikein mitään ikinä milloinkaan… Kiire ja muut jutut vaatii veronsa. Tässä koitan nyt kuitenkin joitain lähiaikoina hankittuja kirppislöytöjä laittaa esiin.

Takki: Kierrätyskeskus, Kengät: Kierrätyskeskus. Takin alla on mekko, jonka olen ostanut UFFista sekä neuleppaita, joka on ilmaisosastolta. 

Kirppisjuttuja

Kirppisjuttuja

Vaikka nykyään harvemmin tulee käytyä kerppareilla, niin kun menen, etsin vain tiettyjä asioita. Tällä hetkellä etsin kukkamekkoja, vintagea ja luulen, ettei niitä löydy muualta kuin vintageliikkeistä. En ainakaan ole juuri löytänyt tavallisista kirppareista etsimääni. Myös kenkien mallit ja muodot ovat muuttuneet minulla sen verran, että taitaa olla aika tyhjentää myös kenkälaatikoita.

Etsin:

 • Vintagemekkoja
 • Kankaita
 • Erilaisia tekstiilejä, kuten lakanoita
 • Rikkinäisiä koruja
 • Vanhoja kaavoja
 • Ompelutarvikkeita

Kirppisjuttuja

 

 

 

Kirppisjuttuja

Mun ehkä tämän kevään kaikkein parhaimmat löydöt ikinä!

*****

Ja jos olen menossa kirpparille, niin useimmiten olen mennyt näihin kaikkein lähimpiin, matkanvarella oleviin kirppareihin, kuten Konttiin, Kierrätyskeskukseen sekä Fidaan. Tällä hetkellä ei ole tullut lähdettyä keskustaan kiertämään, vaikka se olisi kyllä ihan huippu juttu, kun siellä on ne kaupat, joista voisikin löytää niitä tiettyjä mekkoja, joita nyt niin havittelen.

On ollut pakko laittaa asiat tärkeysjärjestykseen ja tällä hetkellä tärkeää on se, että saan tehtyä niitä vaatteita, joihin olen hankkinut materiaalit valmiiksi. Sekään homma ei kuitenkaan tapahdu käden käänteessä, varsinkin kun löydän kaapistani koko ajan vaatteita, joita haluan alkaa tuunnailla. Tuunauskasa sen kuin suurenee.

Kirppisjuttuja

Kirppisjuttuja Kirppisjuttuja

Mitä teen tekstiileistä ja rikkinäisistä koruista?

Mitä sitten tehdään kaikista tekstiileistä, kuten pöytäliinoista sekä lakanoista? Vaatteita yms. mitä ikinä keksinkään. Lakanoissa ja verhoissa on hyvin materiaalia, josta voi tehdä vaikka kesätakin halutessaan. Ja rikkinäisistä koruista voi tehdä vaikka uusia koruja, käyttää niitä askartelussa tai sitten tehdä epoletteja, joita itse teen tällä hetkellä kovaan tahtiin.

Toki erilaisista vaatteistakin saa vaikka ja mitä, mutta tällä hetkellä en ole vaatteita tuunaustarkoitukseen hakenut. Johtuu tosiaan siitä, että tarvikkeita löytyy ja paljon. Tällä hetkellä haluan vaihteeksi tehdä kankaista vaatteita ja siksi valitsen ne lakanat yms. Niillä pötkitään jo hyvin pitkälle. Omasta takaakin kyllä kankaita piisaa ihan tarpeeksi, joten ei näitä tekstiilejäkään kovin paljon kannata meikäläisen kotiin raahata.

Kirppisjuttuja

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

14 kommenttia

 1. vaateviidakko.blogspot.com kirjoitti:

  Mulla on myös tällä hetkellä aika massiivinen tuunauskasa, kun poika muutti omilleen ja jätti jälkeensä pieneksi menneitä vaatteita minulle tuunattavaksi. Kankaita löytyy myös kaapista ihan reilusti. Hienoja löytöjä olet tehnyt kirpparilta!

  • villananna kirjoitti:

   Välillä tulee sellainen olo, että kaikkea on ihan liikaa, vaikka oikeasti ei ole…

 2. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  SPR:n Kontti on livekirppareista ehdottomasti oma suosikkini 🙂

 3. Tuula / Tuula’s life kirjoitti:

  Ihailen ihmisiä, jotka ostava kirppareilta vaatteensa ja osaavat vielä tuunata niitä. Kun olin vielä työelämässä, niin hektisellä tietotekniikka-alalla vapaa-aikani meni pitkälti uuden opiskeluun, En ehtinyt silloin kirppareilla käydä. Pitäisi kai aloittaa uusi kirpparelämä!
  Minulla on ystävätär, joka tekee huippulöytöjä kirppareilta.
  Mukavaa viikonloppua!

 4. Minna M / Kiljustenblogi kirjoitti:

  Upeita löytöjä ja taitavia tuunauksia! Jälleen on pakko ihailla. Minulla on käynnissä vaatakaappien ja vaatehuoneen vaatteiden läpikäyminen ja kevätsiivous. Juuri nyt ei tee mieli hankkia mitään uutta tästä projektista johtuen. 6 henkisessä perheessä riittää vaatteita ja kenkiä…

  • villananna kirjoitti:

   Sama homma, että tyhjennän kaappeja ja laitan osan kiertoon ja osa on jo laitettu uuteen tuunauspinoon.

 5. Marjut kirjoitti:

  Tuo farkkutakki on aivan superihana tuunauksen jälkeen. <3 <3 <3

 6. Nora kirjoitti:

  Itse etsin kirpputoreilta ja kierrätyskeskuksista askartelutarvikkeita kuten erilaisia kuviopapereita (nämä uusina yleensä melko kalliita, mieluiten yritän katsella happovapaita, joita voi käyttää halutessaan myös valokuvien taustalla), valmiita kortteja joita käytän hyödyksi korttien askartelussa, nauhoja, nappeja. Tämän lisäksi katselen vaatteita ja asusteita, joskus laukkuja/kasseja ja kankaita ja joskus jotain sisustukseen soveltuvaa. Myös kirjoja ja lehtiä olen joskus katsellut, mutta lehtiä yleensä lainaan kirjastosta (jos ostan lehtiä kirpputoreilta/kierrätyskeskuksista, niin yleensä sen takia, että niissä on kuvia joita voin käyttää korttien teossa).

  • villananna kirjoitti:

   Mulla taas lehdet ja kirjat on pitkälti näitä käsityöhön liittyviä.

 7. Nora kirjoitti:

  Ennen katselin myös Arabian kavi-ja teekuppeja, koska keräilin niitä vähän, mutta nykyään en enää keräile niitä.

  • villananna kirjoitti:

   Mies ei enää kerää oikein mitään astioita, meillä on jo vaikka mitä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *