Hae
VillaNanna

Kelsiliivi ilman ompelua

Kelsiliivi ilman ompelua

Kelsiliivi ilman ompelua on helppo juttu kaikille. Juurikin siksi kun ei tarvitse ommella yhtään mitään. Tällainen kelsiliivi on muutoinkin hyvä vaate syksyllä ja talvellakin. Syksyllä tarkenee paksun villapaidan kanssa ja talvella heittää liivin takin päälle lisä lämmikkeeksi. Liivin ei tarvitse olla näin pelkistetty kuin tämä minun on, vaan voidaan myös koristella monella tavalla. minä meinaan vielä tehdä tampin liivin takaosaan.

Muutamia vuosia sitten oli tämän tyyppiset kelsiliivit iso juttu. Niitä näkyi paljon katukuvassa ja se oli kivaa vaihtelua kun liivit ovat olleet poissa niin pitkään. Itse kun tykkään liiveistä todella paljon ja nyt on aika tuoda vaatekaappiin myös ne ysäriliivit, joita käytettettiin paljon aikanaan. Mutta takaisin kelsiliiviin!

Kelsiliivi ilman ompelua on niin helppo toteuttaa, että kuka tahansa uskaltaa ryhtyä hommaan. Uskokaa minua. Materiaalitkin voi hankkia vaikka Eurokaknkaasta, sinne tulee aina jossakin välissä kaikenlaisia turkiksia sekä keinokelsiäkin. Ja jos tämän katsoo liian haastavana, niin hae kirpparilta kelsitakki ja irroita siitä hihat. Se on kaikkein helpoin tapa saada itselleen kelsiliivi, jollainen kuuluu ihan jokaisen kaappiin, minun mielestäni.3

Tarvikkeet
 • Tekokelsiä
 • sakset
 • mittanauha
 • sabloonat kädenteihin
 • lyijykynä

Piirrä soikion (ovaalin) muotoinen sabloona kädentielle: Pituus 21 cm ja leveys 11 cm leveimmästä kohtaa. Muokkaa tarvittaessa isommaksi, jos tuntuu liian pienelle.. Merkkaa keskikohta.

Mittaa liivin koko kappale: 140 cm leveä ja 770 cm pitkä, merkkaa kappaleen keskikohta. Mittaa sen jälkeen niskasta 8 cm alaspäin. Merkkaa kohta. Kädenteiden väli on yhteensä 40 cm. Aseta sabloona niin, että sen keskikohta on noin 20 cm päässä koko kappaleen (liivin) keksikohdasta molempiin suuntiin. Piirrä kädentie sabloonaa apuna käyttäen.

Tarkista vielä mitat ja leikkaa varovasti irti, älä katko karvaa poikki.

Sovita ja muotoile tarvittaessa leikkaamalla.

Kelsiliivi ilman ompelua

Toivottavasti tästä ohjeesta on apua ja aina voi siis myös laittaa liiviin koristeita tai parantaa sen istuvuutta vaikka taakse laitettavalla tampilla. Tällaisen haluan siis itse nyt tähän liiviin. Liiviin voi laittaa myös vyön tai tehdä keinonahasta. Mielikuvitus tässäkin rajana. Liivin ilme muuttuu aika helposti kun testailee eri juttuja. Itse tykkään kovasti erilaisista liiveistä sen vuoksi, kun niillä saa asun muutettua todella helposti ja näppärästi. Liivin voi myös pukea minkä tahansa vaatteen kanssa, kuten housujen, mekon, farkkujen ja leggareiden. Niin ihanan monikäyttöinen. Varsinkin tämä kelsiliivi.

Mukavaa päivää kaikille!

-Melissa-

Lue myös nämä: Kelsiliivi, Liivi hameesta ja neuleesta

6 kommenttia

 1. Tia kirjoitti:

  Liivi on kyllä ihanan näköinen! Vaikka on hyvät ohjeet, niin en varmaan silti onnistuisi!

  • villananna kirjoitti:

   Ihan varmasti onnistuisit. Sen verran on helppo ja tuolla on vinkki toiseenkin vaihtoehtoon, jos tämä on liian vaikea 🙂

 2. Anne /Trean kirjoitti:

  Ohje kuulostaa simppeliltä! Liivi näyttää kuvissasi sangen hyvälle. Juurikin farkkukankaan sävyn kanssa tuo liivi on napissa.

  • villananna kirjoitti:

   Kyllä, tää on tosi helppo ja lopputulos on juuri eikä melkeen.

 3. Marianne kirjoitti:

  Sopii alkavaan syksyyn! Itsetekeminen on aina hyvä juttu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *