Hae
VillaNanna

Alusmekon suloinen viettelys

Alusmekon suloinen viettelys

Nykyään ei juurikaan enää alusmekkoja käytetä, vaikka ne ovat erittäin käteviä ja ovat iso apu moneen asiaan. Alusmekon suloinen viettelys on aikamatka menneisyyteen, jolloin alusmekkoja-ja hameita käytettiin todella paljon. Näiden avulla voidaan pidentää päällyshametta, niillä voidaan hyödyntää kesämekkoja talvella ja niitä voi käyttää myös muuten vain halutessaan. Minun homma lähti tarpeesta ja siitä kerron tässä.

Olen kauan sitten löytänyt ihastuttavan mekon Kierrätyskeskuksen ilmaisosastolta, mekko tosin on jäänyt käyttämättä, sillä se on nähtävästi pesty väärin ja mekko on sitten lyhentynyt reippaasti. Yksi tapa pidentää helmaa on lisätä sinne pitsiä, jonka olen muuten tekemässä jossakin kohtaa, mutta vielä en ole löytänyt sopivaa pitsiä siihen hommaan. Joten kun mekkoon sopivaa pitsiä ei ole, aloin harkita alusmekon tekemistä.

Nykyään kun etsii alusmekkoja, ovat ne pitkälti muotoilevia, hyvin yksinkertaisia, sellaisia, jotka eivät juurikaan näy vaatteiden alta. Ovat siis tosiaan alusvaatteita, jotka parantaa päällysvaatteen istuvuutta. Mutta tavallaan eivät ole osa asua, vaan apuväline. Siksi halusin tehdä alusmekon, joka on osa asua, osa vaatetta, joka voi myös näkyä. Samalla tavoin teen myös rintaliivien kanssa. Osa rintaliiveistä saa näkyä ja olla osa asua, eikä erillinen asia, joka muotoilee päällysvaatetta. Tämä on hiukan semmoinen asia, jota ei ihan täällä meilläpäin ymmärretä.

Alusmekon suloinen viettelys

Alusmekon suloinen viettelys

Vaikka olen tarkkaan suunnitellut millainen alusmekko on ja miten se sopii juuri tämän tietyn mekon kanssa yhteen, niin tätä alusmekkoa voidaan käyttää monen muunkin vaatteen kanssa ja vaikka sellaisenaankin, jos tahtoo. Jokin paita vain mekon alle. Kun aloin suunnitella alusmekkoa, katsoin tarkkaan, että päällysmekon etuosan hyvin antava rinnus tulisi sopivammaksi minulle, sekä antaa pidennetyn efektin helmaan. Ne kaksi asiaa olivat ne, joita huomioin tehdessä.

Materiaalit on kaikki kaivettu omasta kaapista, mitään en ole ostanut tähän hommaan. Kangas on jotakin Eurokankaan kassialea monen vuoden takaa. Kangasta on niin paljon, että voin tehdä useamman alusmekon, erilaisen tosin. Keräsin kaikkia luonnon vaaleita pitsejä, jotka eivät lopulta kaikki sitten kuitenkaan päässeet alusmekkoon asti. Kaavaksi valikoitui Burda 5/13 mekko kaava, josta olen kirjoittanut täällä ennenkin. Halusin myös alusmekkoon romanttisen ulkomuodon, vähän vintagea ja uudella tavalla. Tai jotakin sinne päin. Halusin myös, että alusmekko ilmentää hyvin minun omaa rösyilevää tyyliä ja näin sopii käyttää monen erilaisen tyylin kanssa tuomaan vähän romantiikkaa asuun kuin asuun.

Ihanaa lauantaita kaikille!

Seuraa minua: InstagramFacebookBloglovinBlogit.fi

LUE MYÖS:

Mun kaksitoista mekkoa

Alusvaatteet kirpputorilta – kyllä vai ei?

8 kommenttia

 1. Jasmin kirjoitti:

  Kierrättämisestä on moneksi! Hyvä löytö! Kaunis blogi & kirjoitat mielenkiintoisesti! ?

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

 2. Diina-Maria kirjoitti:

  Oi toihan olisi myös kaunis yöasu ?

 3. Mira / Blinger shimmer -blogi kirjoitti:

  Todella kauniin viettelevä 🙂

 4. Marjo kirjoitti:

  Super naisellinen ja kaunis alusmekko. Oikeastaan on harmi ettei näitä juurikaan enää
  käytetä. Ja nuo pitsit ovat suloiset!

  https://styleheaven-marjorie.blogspot.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *