Hae
VillaNanna

Silmukointi on hauskaa puuhaa

Aikanaan kun harjoittelin neulomista, niin ostin alennuksesta lankoja ja neuloin helppoja neuleita, kuten tämä joulunpunainen neule. Oli helpompaa hankkia lankoja, jotka ovat menossa pois myynnistä kun ei tarvinnut pelätä sitten niin paljon sitä, että menee piloille koko juttu. Paitaa on käytetty paljon ja se on ollut monta vuotta myös tyttäreni käytössä, yli 20 vuotta vanha ja vieläkin kunnossa. Mutta paita on jo aikaansa jäljessä pahasti ja halusin hiukan piristää sitä. Mutta paita ei ole vielä valmis, kun kerran innostuin, niin paitaan tulee lisää kuvioita.

Silmukointiin tarvitsee neulan ja langan jämiä. Mallin voi tehdä mistä tahansa kiinnostavasta asiasta. Itse pyörittelin tässä muutamaa ajatusta mutta päätin tehdä lumihiutaleita. Tarkoituksena olisi vielä tehdä toisenlaisia hiutaleita hihoihin ja paidan helmaan, myös muutama raita olisi tarkoitus tehdä. Sopivat jämät vain loppui kesken, joten paita saa toimia tällaisena aluksi.
Olen aikaisemminkin jakanut silmukointi juttuja täällä sekä täällä. Niin kuin huomaatte, mitä vaan voi silmukoida, joko heti kun tekee tiettyjä juttuja tai sitten vuosien päästä. Myös ostettuihin vaatteisiin voi silmukoida halutessaan. Se tosin ei ole niin helppoa mitä oman käden tuotoksiin.

Asu on muutoinkin aika hauska, siinä näkyy niin minun kädenjälkeni kuin kirppiksen hauskat löydöt. Tämän asun hinnaksi tuli 10€ kaikkinensa. En siis laske tiettyjä juttuja hintaan, sillä ne ovat niin vanhoja, kuten alla olevan poolopaidan kangas.

Neule: Itse neulottu, tuunattu
Poolopaita: Itse tehty
Farkut: Lindex (10 vuotta vanhat)
bootsit: Ostettu Tallinnasta 2013
Toppaliivi: Kierrätyskeskus, ilmaisosasto
Pipo: Neulottu langan jämistä
Rukkaset: Tehty pojan vanhoista farkuista
Kylmyys on vallannut Pääkaupunkiseudun ja voikin alkaa sanomaan, että talvi on nyt tullut. Töissä jo arvuutellaan koska ensilumi sataa… Se olisikin enemmän kuin tervetullut. Tulisi hieman valoisampaa tännekkin. Koska kalsea kylmyys on kietonut meidät syleilyynsä, niin kysynkin teiltä, miten pidätte itsenne lämpimänä? Toki lämpimät villapaidat ja villasukat mutta muutoin?

P.S. Tämä tapa on nimeltään silmukoiden jäljittely, ei silmukointi. Pahoittelen väärää sanaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *